Elektrische markiezen

Ben jij op zoek naar makkelijke bediening en stijlvolle buitenzonwering? Dan zijn de elektrische markiezen perfect voor jou! Een brocante type buitenzonwering met de nieuwste technologie mogelijkheden zoals het besturen met een app. Het maakt niet meer uit waar je bent; jij kunt altijd je buitenzonwering besturen!

Werking van elektrische markiezen

De werking van een elektrische markies is heel simpel. De markies wordt namelijk aangedreven door elektrische motoren die aangesloten zijn op jouw elektriciteitsnet. Die motoren worden geïntegreerd in het frame van de markies.

Je kan je elektrische markies op verschillende manieren bedienen:

 1. Afstandsbediening
  Met de afstandsbediening kun je de markies eenvoudig op afstand openen of sluiten. Het gemak van de afstandsbediening is dat je het comfortabel vanuit je stoel kunt regelen.
 2. Schakelaars
  Je kunt er voor kiezen om het stroompunt van je elektrische markies met een schakelaar te regelen. De schakelaar wordt in de buurt van je markies geïnstalleerd. Met deze keuze kun je je markies niet vanuit je stoel regelen.
 3. Domoticasystemen
  Met een geïntegreerd domoticasysteem ben je voorzien van automatische bediening. Denk daarbij aan automatische functies zoals zon- en windsensoren! Je kunt zelfs verschillende scenario's instellen. Zo kun jij je elektrische markies bijvoorbeeld instellen om op een specifieke tijd te openen of te sluiten! Daarnaast kun je jouw elektrische markies ook nog eens besturen met een app.

Twijfel jij welke optie het beste bij jouw wensen past? Wij adviseren je graag! Maak een afspraak, dan vinden we samen jouw perfecte markies.

Luxaflex markiezen buitenzonwering

Voordelen van elektrische markiezen

Elektrische markiezen brengen uiteraard verschillende voordelen met zich mee. Maar wat zijn nou dé voordelen? Wij hebben ze voor je opgesomd!

 1. Gemakkelijke en moeiteloze bediening
  Dat spreekt bijna voor zichzelf. Je hoeft niet elke elektrische markies handmatig op- of af te rollen. Dat vergroot het gebruiksgemak aanzienlijk! Met één druk op de knop regel jij al je elektrische markiezen.
 2. Programmeerbare scenario's
  Nóg handiger is de programmeerbare functie. Zo kun jij zelf je elektrische markies instellen, zodat ze automatisch openen of sluiten op bepaalde tijdstippen. Je kunt het ook zo instellen dat je elektrische markies zelfs reageert op weersveranderingen! Als je dan niet thuis bent en het begint heel hard te waaien, dan sluit de elektrische markies uit zichzelf.
 3. Verhoogde levensduur van het systeem

  Een elektrische markies heeft het voordeel van gelijkmatige spanning, wat de levensduur van het systeem verlengt. In tegenstelling tot handmatige bediening zorgt elektrische bediening voor een gecontroleerde en gelijkmatige beweging, waardoor slijtage en ongelijke belasting worden verminderd.

Elektrische markiezen combineren gemak, programmeerbaarheid en duurzaamheid. Ze de perfecte optie zijn voor jou als je geavanceerde functionaliteit en comfort wilt voor je zonweringssysteem!

Wil jij de elektrische markiezen graag in het echt zien? Kom dan gezellig bij ons langs in de winkel!

Materialen en ontwerpmogelijkheden

Één van de leukste dingen wanneer jij je elektrische markies uitkiest! Je kunt namelijk zelf de kleur- en ontwerpopties kiezen uit ons brede assortiment. We hebben verschillende kleuren, patronen en stoffen beschikbaar zodat jij kunt kiezen wat het beste bij jouw wensen en huis past.

Ook kun je uit verschillende materialen kiezen. Denk daarbij aan stevige en duurzame materialen zoals aluminium, staal of hout. Daarmee kun jij de esthetiek van jouw elektrische markies bepalen en alles aanpassen aan jouw smaak!

Alles op maat

Wij zorgen ervoor dat alles om maat gemaakt wordt om jouw een perfecte pasvorm te garanderen. Alles wordt aangepast aan de specifieke afmetingen en vormen van jouw ramen of deuren. We streven ernaar dat jouw elektrische markies er tip top uit ziet. Wij meten alles voor je op zodat jij stressvrij kunt genieten.

Benieuwd naar hoe we jouw elektrische markies op maat maken? Wij informeren je graag!

Installatie en onderhoud

Het is belangrijk dat jij zorgeloos kun genieten van je elektrische markies, daarom bieden wij montageservice aan. Niet alleen zodat alles perfect en naadloos geïnstalleerd wordt, maar ook zodat jouw elektrische markies optimaal en duurzaam werkt. Daarnaast is onze professionele installatie essentieel om jouw elektrische markies stevig te bevestigen en de elektrische bedrading veilig aan te sluiten.

Om de levensduur en functionaliteit van jouw elektrische markies te behouden, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden. Dat is gelukkig heel simpel. Maak regelmatig het doek schoon om stof, vuil en andere verontreinigingen te verwijderen. Dit kun je doen met een zachte borstel of doek. Gebruik wanneer nodig milde zeep om vlekken te verwijderen, maar vermijd agressieve reinigingsmiddelen aangezien deze het doek kunnen beschadigen.

Onderhoud van elektrische componenten

De elektrische componenten van jouw markies moeten uiteraard ook onderhouden worden. Daarvoor kun je ons inschakelen. Wij kunnen een periodieke inspectie bij je doen voor een grondige controle, eventuele problemen identificeren en de nodige onderhouds- of reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

Wil jij graag meer weten over de installatie en onderhoud van een elektrische markies? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag.

Kosten en rendement op investering

De kosten van elektrische markiezen zijn geheel afhankelijk van verschillende factoren. Denk daarbij aan het formaat dat bij jouw huis past, het materiaal en ontwerp wat je kiest, en extra functies zoals de automatische sensoren. De kosten van elektrische markiezen liggen hoger dan die van handmatige markiezen, vanwege de toevoeging van de elektrische motor en het bedieningssysteem. Neem contact met ons op om een offerte op te laten stellen, uiteraard geheel vrijblijvend.

Wat betreft het rendement op investering, kunnen elektrische markiezen verschillende voordelen bieden. Elektrische markiezen kunnen de esthetische uitstraling van een huis verbeteren en de waarde ervan verhogen. Goed ontworpen en geïnstalleerde markiezen kunnen het exterieur van het huis aantrekkelijker maken, wat de interesse van potentiële kopers kan vergroten.

Energiebesparing

Daarnaast kunnen elektrische markiezen bijdragen aan energiebesparingen en het comfort in huis verhogen. Door het beheersen van zonlicht en warmte kunnen markiezen helpen bij het reguleren van de temperatuur binnenshuis, waardoor de behoefte aan airconditioning wordt verminderd. Dit kan resulteren in lagere energiekosten op de lange termijn.

Vergelijking met handmatige bediening van markiezen

Het is ontzettend verleidelijk om direct voor elektrische markiezen te kiezen aangezien je alles met één druk op de knop kunt bedienen. Echter is het handig om de handmatige en elektrische markiezen nog even te vergelijken. Daar helpen wij je uiteraard bij.

Het verschil tussen handmatige- en elektrische markiezen

 • Elektrische markiezen bieden meer comfort en gemak dan de handmatige markiezen. Het is een luxe dat je alles met één knop kunt bedienen vanaf je luie stoel, of je nou buiten of binnen zit!
 • De programmeerbare scenario's voor de elektrische markiezen zijn al helemaal perfect. Zo heb je geen stress meer als je even buiten te deur bent en het begint te regenen of waaien. Jouw elektrische markies zal met de sensoren automatisch dichtrollen. Dit heb je met handmatige markiezen helaas niet
 • Elektrische markiezen zijn duurzamer doordat ze elke keer in een vloeiende beweging in- en uitrollen

Een elektrische markies is duurder dan een handmatige markies door de geïntegreerde motoren, maar het bied jou ook meer gebruiksgemak.
Vind je het moeilijk om te kiezen? Geen probleem! Wij denken graag met je mee om jouw perfecte markies te vinden.

Veelgestelde vragen

Bij goed onderhoud en juist gebruik hebben markiezen een lange levensduur. Naar inschatting ongeveer 15 tot 20 jaar.

Dit kan alleen als je kiest voor het domoticasysteem.

Ja, dit komt door de motoren die je elektrische markies aandrijven en de bedieningssysteem. Wij informeren je graag bij ons in de winkel!

Die zijn er absoluut, maar daar hoef jij je niet gelukkig niet om druk te maken. Daar zorgen onze vakmensen voor!