Horren

Met onze collectie horren houd je die vervelende insecten buiten en kan je overdag en 's avonds toch genieten van de frisse buitenlucht. De grootste ergernis in huis is, vooral in de zomer, de komst van insecten. Om vliegen en muggen buiten te houden kan je kiezen voor een raamhor, deurhorren of een schuifpui hor. En natuurlijk kan je horren op maat laten maken.

Ons assortiment horren

Keuze gemaakt? Vraag een offerte aan!
Ja, ik wil een offerte aanvragen

Varianten horren op maat

Wij maken onderscheid in horren voor ramen en deuren. Daarin hebben wij verschillende varianten, zoals de vaste hor en de plissé hor. Alles in vele kleuren en uitvoeringen. Onze medewerkers bepalen graag met jou welke gaas het beste bij jou en je woning past, helemaal voor jou op maat gemaakt. Heb je last van hooikoorts, kies dan voor onze raamhor of hordeur met zogenoemd Poll-tex® gaas. Dit gaas houdt voor een groot deel de pollen buiten.

Wij hebben horren op maat. Bij jou thuis komen we exact inmeten welke maat hor je nodig hebt, zodat deze netjes aansluit op of in het kozijn. Een hor is vooral functioneel, maar moet ook solide zijn en handig in gebruik. Thuisin levert voor iedere situatie het juiste product van merken als Luxaflex® en Unilux.

Horren; advies en voordelen

Je kent het wel, wespen in huis, muggen die wakker houden en waar komen toch opeens al die fruitvliegjes in de keuken vandaan? Erg vervelend en daar zit je niet op te wachten als de zomer begint en je juist lekker je huis wilt ventileren. Bij Thuisin ben je aan het goede adres voor alle soorten horren. Van hordeuren tot raamhorren en horren voor je schuifpui. Bij Thuisin vind je horren in alle soorten, op maat gemaakt en van populaire A-merken, onder andere Luxaflex® en Unilux.

Horren en pollen

Dé uitkomst voor mensen met hooikoorts, horren met pollen werend gaas van Poll-tex. Dit is speciaal ontwikkeld gaas om 90% van de pollen buiten te houden!

Hordeuren

Hordeuren zijn er net als raamhorren in allerlei soorten. Zo heb je de plissé hordeur, die je gewoon opzij schuift. Deze neemt geen extra ruimte in beslag, de stof is sterker dan gewoon horrengaas en wordt geleverd met een ‘borstelafdichting’. Dat is zo’n borsteltje aan het einde van de deur. Een pendeldeur is ook een optie, die sluit vanzelf, zonder schuiven of trekken. Ook voor schuifdeuren zijn er horren, de zogenaamde schuifdeur hor. Lees bij de collecties alles over deze soorten horren. Heb je er vragen over? Kom gerust langs in één van de Thuisin winkels die horren verkoopt. Daar kunnen ze je adviseren en weten ze precies wat handig is voor jouw situatie. Bij ons laat je horren voor deuren ook eenvoudig op maat maken.

Raamhorren

Naast hordeuren zijn er ook voor ramen veel verschillende varianten horren. Bij een draaikiepraam bijvoorbeeld is een inzethor handig. Heb je een dakraam of openslaand raam? Dan is de rolhor ideaal! Er zijn ook voorzethorren, die lijken wat ouderwets. Het voordeel hiervan is dat je deze 1 zomer gebruikt en dan weer kan opbergen.

Hor op maat

Horren zijn verkrijgbaar in standaard maten, maar niet altijd aansluitend bij jouw raam of deur. Bij Thuisin worden alle horren op maat gemaakt voor de perfecte afsluiting op het raam. Ook het gaas kun je zelf kiezen. Kies je voor pollen werend gaas, of juist liever sterk gaas voor je kinderen of huisdieren? Alles is mogelijk.

Kom langs in onze winkel
Jean-Pierre
Geschreven door
Jean-Pierre

Jean-Pierre is dé man op het gebied van raamdecoratie en buitenzonwering bij Thuisin!

Lees meer over Jean-Pierre

Laat je inspireren

Smaken verschillen en stijl is wat je kiest en wat bij je past. Gelukkig heeft Thuisin hierover nagedacht en een paar stijlen voor je uitgewerkt. Zo kan jij je vast oriënteren op wat bij je past.…
Zoek je inspiratie op het gebied van interieur? Ben je benieuwd naar de komende trends en kan je wel wat tips gebruiken voor je eigen woning? Wij volgen de trends en inspireren je in de breedste zin…
Een huis is niet alleen je woonkamer. Je leeft net zo veel in je keuken, of slaapkamer. En laten we je entree niet vergeten. Oftewel, je laten inspireren op interieur kan voor je hele huis zijn.

Blogs

Je denkt er waarschijnlijk nog niet eens aan met dit gure weer, maar een voorbereid mens telt voor twee; warme zomernachten en de daarbij horende vliegen, muggen en andere insecten. Kun je het je…
Erg irritant die vliegen en muggen. Zeker die irritante muggen als ik slaap. Maar hey, elk nadeel heb z’n oplossing ;-). Horren! Hoe zo’n simpele oplossing mijn probleem (en van vele anderen) oplost…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja, ook voor een schuifpui heeft Thuisin de juiste hor. Met speciale profielen kan dat worden opgelost. Zo is het mogelijk om twee schuivende plisséhorren naast elkaar te plaatsen die werken zoals automatisch openende deuren bij winkels en kantoren. De schuifdeuren kunnen zo wijd open en het kan lekker ventileren. Tegelijkertijd zorgen de horren ervoor dat de insecten buiten blijven.

Wij bieden je horren van verschillende leveranciers, raamhorren en deurhorren kunnen voor elk raam en elke deur op maat gemaakt worden. Horren zijn niet altijd zwart. Je kan een kleur frame kiezen, naast zwart kan je ook voor wit kiezen, passend bij witte kozijnen, of grijs. Zelfs als je een specifieke kleur kozijnen hebt kunnen horren in die kleur geleverd worden want je kan een RAL kleur kiezen voor het frame van bijvoorbeeld schuifpuihorren of voor de cassette van je plisséhorren. Het horrengaas is standaard zwart maar zo verfijnd dat je het bijna niet ziet. Heel fijn, want je kan ongehinderd naar buiten kijken en van het uitzicht genieten, zonder insecten in huis!

Natuurlijk zijn er meer manieren om insecten te weren:

  • Vliegenmepper
  • Vliegenstrip
  • Insectenval

Dit is maar een kleine greep uit de talloze manieren om insecten te vangen en er uiteindelijk definitief van af te komen. Een ding hebben deze oplossingen gemeen, de insecten gaan dood en dat is jammer. Want de natuur heeft ze juist nodig.

Minder agressief zijn een citronella kaars of geurdispenser, ook minder effectief. Een vliegengordijn is ook een oplossing. Waarbij er dan nog steeds insecten tussen de stroken door kunnen vliegen. En dat is een groot verschil met een raamhor of deurhor. Je kan volop van de frisse lucht genieten en er komen echt geen muggen, bijen of wespen je kamer in. Want het horrengaas zit in een frame en wanneer je de horren gebruikt gaat echt niets door het gaas heen. Goed voor jezelf & goed voor de insecten, want die kunnen buiten lekker hun leven leiden. Met horren ben je dus milieuvriendelijk bezig :-)

Je hebt vaste horren, een vaste hor bestaat uit horgaas dat in een frame zit. Bij een rolhordeur heb je een flexibel systeem, want je schuift de hor naar een kant en het gaas rolt zich op, want er zit een cassette. Zo maak je volop gebruik van de breedte van je deuropening.

Horren zijn er voor zowel ramen als ook deuren. Je voorkomt met een raamhor of deurhor dat insecten je huis binnen vliegen of kruipen. Dat is niet alleen fijn wanneer je allergisch bent voor insectenbeten. Het is goed voor je nachtrust want je wordt niet wakker van een zoemende mug. Je kan voor gaas kiezen dat ook pollen buiten houdt, een super oplossing voor iedereen die last van hooikoorts heeft. Dankzij horren kan je onder alle omstandigheden jouw kamer blijven ventileren en geniet je het hele jaar door van frisse lucht. Bovendien slaap je ongestoord en blijft het eten op tafel ook onaangetast. Veel voordelen in een klap.

Er zijn twee hoofdgroepen: horren voor het raam en horren voor de deur. Bij een raam kun je een vaste hor gebruiken waarbij het raam toch open en dicht kan, bij een deur moet de hor altijd flexibel zijn.

De simpelste hor voor een raam is een vaste hor. Deze plaats je in of voor het raam en zet het vast. Na het muggenseizoen haal je de hor eruit en klaar is kees. Je kunt ook kiezen voor een inzethor of rolhor.