Vloerkleden

Vloerkleden, ook wel bekend als karpetten, zijn er in verschillende maten, kleuren, dessins. Kies voor een platgeweven karpet wanneer de ruimte intensief wordt gebruikt en ga voor een hoogpolig kleed als je een ‘rustige’ ruimte wil creëren. Vloerkleden zijn soms zeer decoratief en worden steeds vaker gebruikt op harde vloeren omdat ze het geluid absorberen.

Vloerkleden voor elke woonstijl

Vloerkleden worden op verschillende manieren gebruikt. Vaak is het om een deel van een bepaalde ruimte (in de huiskamer) af te scheiden, bijvoorbeeld een centraal punt van het zitgedeelte waar een kleine tafel op het karpet staat. Hetzelfde kun je doen als ‘ondergrond’ voor de eettafel met stoelen.

In de slaapkamer gaat het vaak om het warme en sfeervolle effect van het karpet. Vooral in woonkamers met een harde vloer worden vloerkleden steeds vaker gebruikt als functioneel product om het geluid te dempen.

Materiaal

De meeste vloerkleden zijn gemaakt van kunststof zoals polypropyleen of polyamide. Ook wol, sisal, kokos, katoen en zijde worden hiervoor gebruikt. Natuurlijk hebben wij ook karpetten die geschikt zijn voor vloerverwarming. Voor alle mogelijkheden, inspiratie of advies ben je van harte welkom in één van onze winkels!

Voordelen vloerkleden

Kies jij voor een vloerkleed? Dan geniet je van:

  • Altijd de juiste afmeting. Vloerkleden zijn er in meerdere maten, variërend 80 x 160 cm tot 300 x 400 cm. Daartussen zitten verschillende maten waarvan 160 x 230 cm een veelvoorkomende is. Geen zorgen als je maat er niet tussen zit, want wij maken ze gewoon op maat!
  • Extra sfeer in de ruimte. Naast een praktische functie, hebben karpetten ook een decoratieve functie, zeker wanneer het dessin een grote rol speelt. Daarnaast worden karpetten als ‘warm’ en gezellig ervaren.
  • Talloze keuzes in kleuren. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in elke kleur die jij maar wenst. Groen, beige, met een motiefje, wij hebben het. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste trends, zodat jij je interieur altijd up to date kan houden. Welke woonstijl je ook hebt, wij hebben een bijpassend karpet!
  • Nooit meer koude voeten. Een mooi vloerkleed is niet alleen een toevoeging voor je interieur en de sfeer in huis. Je doet jezelf een groot plezier met zo'n zacht en warm karpett, want wanneer je op sokken of blote voeten door de kamer loopt voelt dat extra fijn met een karpet. Er zijn wel meer opties voor vloerbekleding waar je warme voeten van krijgt.

Meer weten over deze voordelen?

Desso_vloerkleed_karpett_grijs

Toepassingen vloerkleden

Karpetten van kamerbreed tapijt

Fabrikanten van kamerbreed tapijt leveren soms ook karpetten die als basis kamerbreed tapijt hebben. Het is zo mogelijk om bijvoorbeeld in een kamer kamerbreed tapijt te leggen en in een andere ruimte een kleine variant daarvan als karpet.

Jouw vloerkleed, jouw dessin!

Er zijn karpetten met een unikleur, maar meestal is er sprake van een dessin. Dat kan strak of speels zijn, eenvoudig of juist wat complexer. Grafische motieven, bloemdessins, abstract of juist figuratief, de mogelijkheden zijn welhaast onbegrensd. Vooral in combinatie met kleur geeft dat talloze mogelijkheden.

Bij Thuisin kan je altijd slagen voor een fijn vloerkleed, passend bij jouw woonstijl en met jouw favoriet dessin. Wij adviseren je graag rond materiaal en kleuren, zo weet je zeker dat jouw nieuwe karpet straks perfect past bij je interieur.

In de showroom kan je jouw tapijt zien en vooral ook voelen. Heel belangrijk, want je loopt er jaren op! Vragen? Stel ze gerust!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Regelmatig stofzuigen is de beste methode om een karpet te onderhouden. Zeer hoogpolig is hierbij wat lastiger te zuigen dan een platweef karpet. Om mogelijke vlekken te verwijderen is deppen met een vochtig gemaakte doek vaak voldoende. Nooit wrijven! Voor specifieke onderhoudsinstructies geeft de Thuisin specialist graag de juiste informatie.


Ja! Je kan een karpet over kamerbreed tapijt leggen.

De meeste karpetten zijn gemaakt van kunststof zoals polypropyleen of polyamide. Ook wol, sisal, kokos, katoen en zijde worden hiervoor gebruikt. Voor de actuele voorraad raadpleeg de Thuisin winkelier.


Bij Thuisin! Van nagenoeg elk tapijt kan een kleed gemaakt worden. In onze winkel vind je inspiratie en geven we advies, als je dat wilt. Kom je langs?

Het komt op hetzelfde neer. Beiden zijn losliggende kleden die niet de gehele ondervloer bedekken. Van nagenoeg elk soort tapijt kunnen wij een kleed maken. Dit kan in verschillende afmetingen. Zoek je een vloerkleed rond? Of wil je liever een rechthoekige die precies onder je salontafel past of onder de hoekbank? Ook dat kan. Uiteraard in alle kleuren en verschillende dessins.

Ze zijn leverbaar in verschillende afmetingen, vierkant of rond en zelfs in een organische vorm. Ze zijn functioneel, want lekker warme voeten op de vloer en praktisch, want dempt geluid. Verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins, echt voor ieder interieur. Je kan ze makkelijker wisselen dan een complete vloer en... ze zijn gewoon mooi!

Meer weten over karpetten?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.