Houtlook laminaat

Wil je graag een onderhoudsvrije vloer met hout-look? Maak dan je keuze uit de prachtige vloeren binnen onze laminaatcollectie. We hebben diverse collecties vlak laminaat en met v-groef en XL laminaat met extra grote en brede planken.

Houtlook laminaat vloeren

Bij Thuisin vind je allerlei soorten laminaat, van betonlook tot tegellook en uiteraard houtlook. Deze houtlook is tegenwoordig zo echt, dat het bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden is.

Laminaat vloeren van bekende merken

Houtlook laminaat van Thuisin kent veel voordelen, die je verderop kan lezen. Een vloer is iets waar je goed over na moet denken en waarin je voor een lange tijd investeert. Laat je daarom goed adviseren en inspireren in een Thuisin winkel bij jou in de buurt. Daar werken de professionals die je met alle liefde helpen een mooie laminaat vloer uit te kiezen die in jouw interieur past.

Laminaat en hout

Een laminaat vloer is geen houten vloer, maar een vloer van kunststof, bestaande uit vier lagen. Daarnaast is laminaat makkelijk te leggen en kan die prima in combinatie met vloerverwarming.

Bij Thuisin vind je houtlook laminaat van merken als Berry Alloc, Tarkett, Ambiant en van het eigen merk Thuisin.

Wat zijn de voordelen van laminaat?

Laminaat kent heel veel voordelen en daarom zetten we ze hier voor je op een rijtje.

 • Laminaat is kleurvast
 • Laminaat is vochtbestendig
 • Laminaat is er in allerlei soorten en maten
 • Laminaat is makkelijk te plaatsen
 • Laminaat is makkelijk te onderhouden
 • Laminaat kent een goede prijs-kwaliteitverhouding

Genoeg voordelen om eens na te denken over een nieuwe laminaatvloer. Liever wat meer informatie? Lees rustig verder of kom langs in één van de Thuisin winkels bij jou in de buurt.

Wat is laminaat houtlook?

Laminaat is verkrijgbaar in allerlei soorten looks: tegellook, betonlook en natuurlijk houtlook. Houtlook laminaat ziet er tegenwoordig zo uit alsof het echt hout is. Je kan zelfs de nerven en noesten voelen! Deze structuur is niet alleen voor de mooiigheid, hij heeft ook nog een antislip werking. Omdat laminaat zo geschikt is om door te leggen in een huis, kun je er een mooi geheel van maken. Dat maakt je ruimte nog ruimer!

Is laminaat hout?

Deels wel! Laminaat bestaat uit hout en kunststof, in totaal bestaat laminaat uit zo’n 4 lagen en de kern is gemaakt van HDF, dat is samengeperst hout en zorgt ervoor dat laminaat stevig wordt. De onderlaag is vaak van melanine gemaakt, dat is kunststof.

Dan komt er een laag in elkaar geperste houtvezels en daar bovenop een laag papier met daarin de print van het hout of de tegel die je hebt gekozen. De toplaag zorgt voor de finishing touch, dat is ook een soort kunststof en zorgt ervoor dat het laminaat krasbestendig wordt en vochtwerend.

Wat is laminaat met een houten toplaag?

Je zou denken dat er geen verschil is in de soorten laminaat, maar dat is er dus echt wel. Naast dat je uit allerlei dessins kan kezen, kun je ook kiezen uit verschillende diktes, breedtes en v- groeven.

Laminaat is er dus ook met een houten toplaag, en dat wordt ook wel lamelparket genoemd. Dat komt meer in de buurt van een echte houten vloer, maar is ook gelijk prijziger. Laat je adviseren in de winkel!

Meer over laminaat

Lamelparket wat is dat?

Dat is een goede vraag. Lamelparket is iets anders dan laminaat, het is namelijk een echte houten vloer. Wel bestaat lamelparket net als laminaat uit verschillende lagen op elkaar gelijmd. Doordat lamelparket uit verschillende lagen hout bestaat, hoef je de vloer niet te schuren. Lamelparket heeft een toplaag van echt hout.

Wat is een v-groef in laminaat?

De v-groef zie je bij veel vloeren terug, niet alleen bij laminaat, maar ook bij pvc. Laminaat bestaat overigens ook zonder v-groef. Een v-groef is niets meer dan een smalle v vorige groef tussen de planken. Er bestaat laminaat met een 2-zijdige v-groef en een 4-zijdige v-groef. Bij een 2-zijdige v-groef zit er alleen langs de lange kant van de planken een groef. En je raadt het al, een 4 v-groef zit rondom de gehele plank. Zoals je net al las, laminaat is er ook zonder v-groef. We zullen de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten, zo kun je zelf kiezen!

Voordelen van v-groef laminaat
 • Een v-groef zorgt ervoor dat het laminaat op echt hout lijkt en geeft een robuustere uitstraling.
 • Een v-groef zorgt ervoor dat het laminaat minder snel slijt. Doordat klein vuil zoals zandkorrels in deze groeven komt te liggen, krast het niet op je vloer. Even stofzuigen en weg is het!
Nadelen van v-groef laminaat
 • Een v-groef laminaatvloer is over het algemeen wat prijziger dan laminaat zonder v-groef.
 • Een v-groef laminaat is wat robuuster, wil je liever een strakkere uitstraling? Kies dan voor laminaat zonder v-groef.

Zoals je kan lezen zijn er behoorlijk wat keuzes te maken omtrent je nieuwe laminaatvloer. We adviseren je altijd voor het beste advies en meer inspiratie naar de Thuisin winkel te gaan. Heb je eenmaal een vloer uitgekozen? Maak dan ook gelijk een afspraak om deze te laten leggen, want vakwerk vind je bij Thuisin!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Als je de hout laminaat vloer recht wilt leggen dan zou het kunnen, mits je handig bent. Ben je dat niet of kies je voor een patroon als visgraat, dan adviseren wij je de vloer te laten leggen door onze vakmensen. Vraag ernaar in onze winkel!

Het is geen houten vloer, maar een kunststof vloer met een houtlook. Net echt!

Goede vraag. Wij maken graag een offerte voor je als we weten welke vloer je wenst, hoe groot de ruimte is waar de vloer komt, enz. Zo kom je nooit voor een onaangename verrassing te staan!

Een laminaat-vloer

 • kun je makkelijk zelf leggen
 • is hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. Af en toe stofwissen, zuigen of een keer dweilen is voldoende.
 • is duurzaam
 • is relatief goedkoop in aanschaf.

Nee, wij verkopen bij Thuisin uitsluitend clicklaminaat. De clickverbinding zorgt er voor dat de planken goed op hun plek blijven liggen en hoeven daarom niet verlijmd te worden.

Meer weten over hout laminaat?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen