Draaideurkasten

Met een draaideurkast op maat berg je spullen niet zomaar op achter een deur, maar heb je iets wat, naast nuttig en functioneel, er ook fraai uitziet. Want frame, deuren en de uitvoering daarvan kunnen precies worden gemaakt naar je eigen smaak. Standaardkasten zijn er genoeg, maar een kast die precies op maat voor jou wordt gemaakt, waar vind je die? Met precies de deuren die jij wenst? Juist, bij de Thuisin-specialist!

Plaats van de draaideurkast

Een draaideurkast van Thuisin kan in principe overal worden geplaatst: van zolder tot garage en van slaapkamer tot studeerkamer. Iedere ruimte heeft zijn eigen sfeer en de kast ‘past zich daarbij aan’, zo zou je dat het best kunnen omschrijven. Want het schuine dak op zolder leidt tot een andere draaideurkast op maat dan de maatwerk kast die je nodig hebt voor de studeerkamer.

Interieur van jouw draaideurkast

Ook het kastinterieur kan verschillen. Alleen legplanken? Ook hangruimte nodig? Misschien wat interne lades nodig of verlichting? Het kan allemaal met een Thuisin draaideurkast op maat, want daar bepaal jij de indeling van. Zo zijn jouw keren of spullen perfect opgeborgen.

Draaideurkast laten maken

Wil jij een draaideurkast laten maken op maat? Kom naar Thuisin voor advies en inspiratie. Of je een draaideurkast onder een schuine wand wilt of over de breedte van de hele wand, bij Thuisin kan het!

Wij maken een 3D tekening voor je van de kast, zodat je een realistisch beeld krijgt van hoe het gaat worden. Onze vakmensen meten en monteren de kast bij je thuis. Een draaideurkast op maat past hierdoor altijd perfect. Zie we jou binnenkort in onze winkel?

Draaideuren van je maatwerk kast

Belangrijk zijn natuurlijk de deuren. Deze zijn leverbaar tot een maximale hoogte van 350 cm en een maximale breedte van 150 cm. (Bij een hoogte boven de 280 cm, komt een vlakverdeling, de platen namelijk zijn 278 cm hoog). Draaideuren zijn leverbaar tot een maximale breedte van 60 cm en een maximale hoogte van 278 cm hoog. Daartussen zitten heel veel variaties want het is allemaal maatwerk, dus op de cm – zelfs tot op de mm – nauwkeurig.

Draairichting deuren

Een grote kastruimte afsluiten met een grote deur is mooi, maar misschien zijn twee aparte deuren handiger. Moet de deur naar links of naar rechts draaien? Of allebei naar dezelfde kant? Het lijken kleinigheden, maar juist die kunnen in de praktijk zeer belangrijk zijn. Daarom komt de Thuisin specialist van tevoren ter plekke alles inmeten en kan hij gericht advies geven.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Dat is aan jou! We raden je aan om na te denken hoe jij je kleding vouwt voordat je de diepte van planken kiest. Wil je een hanggedeelte, houd dan rekening met de afmeting van de kledinghangers. Zeker wanneer je kiest voor draaideuren en de kast wilt afsluiten zorg dan dat de deuren ook echt goed kunnen sluiten. Verder bepaal jij!

Ook draaideurkasten kan je prima plaatsen tegen een schuine wand. Wij tekenen je kast in 3d voor je op maat, precies naar jouw wensen.


De deuren van een draaideurkast hebben extra ruimte nodig bij het openen. Anders dan bij een schuifdeurkast, dus is het verstandig hier rekening mee te houden. Kasten op maat met draaideuren geven de ruimte, juist omdat je extra ruimte voor de deuren nodig hebt, een groter gevoel. De kamer oogt ruimer en overzichtelijk hierdoor. En heb je de kast niet netjes, dan sluit je deuren toch?

Een begrijpelijke vraag. Zodra wij weten wat je wensen zijn, hoe jij je ideale kast voor je ziet dan kunnen we dit voor je berekenen. Het is afhankelijk van welke afmeting en inrichting, maar ook of je deuren wilt en welke. Kortom, samen zetten wij je wensen voor een kast op maat op papier!

In elke kast kan je de inrichting zo maken dat het overzichtelijk is. Bij Thuisin hebben verschillende accessoires om elke kast in te richten. Denk aan planken, roedes, rekjes, lades, verlichting, enz. Een groot voordeel van draaideuren aan je kast is dat je alle deuren tegelijk open kunt zetten. Dat kan niet wanneer je kiest voor schuifdeuren. Een ander voordeel is dat het bij draaideuren mogelijk is te kiezen voor een slot op de deur.

Wanneer jouw kledingkast in een kleine kamer komt te staan dan zijn schuifdeuren handig, zo bespaar je ruimte. Openslaande draaideuren kan je beter kiezen wanneer er voldoende loopruimte is in de kamer. Veel mensen kiezen voor een kombinatie van spiegeldeuren en gewone kastdeuren. Dan kan je jezelf zien en nog even je outfit checken voor dat je de deur uit loopt.

Meer weten over draaideurkasten?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.