Muurverf

Met muurverf op je muur verander je de uitstraling van de muur, de kamer en/of je gehele woning. Of je nu kiest voor de laatste trend van het jaar, of voor simpel wit. Je kamer krijgt een flinke opfrisbeurt door de verf. Een simpele en relatief goedkope manier om je huis te veranderen. En ben je de kleur zat? Dan is deze gemakkelijk over te verven.

Muurverf van Thuisin

Muurverf, de meest verkochte emmer verf voor in onze woningen. Voor een frisse witte basis, of juist voor een gekleurde eyecatcher. In de wereld van muurverf weet je soms niet waar je voor moet kiezen. Je hebt ook vele verschillende soorten en kwaliteiten.

Muurverf van de beste merken

Bij Thuisin hebben we sowieso de muurverf die je zoekt. Wij hebben in onze winkel muurverf staan van de beste merken als Sikkens, Sigma en Flexa Pure. Of je nu op zoek bent naar een fris witte kleur, of als je mee wilt gaan met de laatste trends op het gebied van verfkleuren. Wij mengen graag de kleur van het jaar voor je, of een tint muurverf waarvan je een kleurcode hebt.

Snelle make-over met muurverf

En ben je de kleur zat? Dan zijn de meeste muurverven gemakkelijk over te schilderen. Zo kan je jouw kamer in korte tijd een make-over geven, passend bij jouw woonstijl. Bij Thuisin vind je niet alleen jouw favoriete verf, wij hebben ook alles in het assortiment wat te maken heeft met muurverf. Denk aan verfbenodigdheden als rollers, kwasten, afplaktape en meer. Inspiratie of advies? Kom naar de winkel!

Bekijk ze in onze winkel

Muurverf kleuren

Met muurverf op je muur verander je de uitstraling van de muur, de kamer en/of je gehele woning. Of je nu kiest voor de laatste trend van het jaar, of voor simpel wit. Je kamer krijgt een flinke opfrisbeurt door de verf. Een simpele en relatief goedkope manier om je huis te veranderen. En ben je de kleur zat? Dan is deze gemakkelijk over te verven. Bij Thuisin hebben we allerlei muurverf kleuren. Laat je favoriete kleur mengen door onze verfspecialisten.

Ondergrond voor muurverf

Als je je muren of plafonds wilt schilderen, begin je met het te kijken op welke ondergrond je wilt verven. De meeste ondergronden zijn van beton, daar kan je niet veel verkeerd aan doen. Bij sommige muren heb je voorstrijk nodig, zodat het vocht van de muurverf er niet gelijk in trekt. Voor gaten en butsen kan je het beste plamuur gebruiken om deze op te vullen. Schuur je muur daarna lichtjes bij voor een glad oppervlakte.

Verschillende muurverf

Je hebt daarnaast nog twee verschillende soorten muurverf. Muurverf op waterbasis, de latex, en muurverf op terpentine-basis. Latex is de meest gekozen optie als het gaat om muurverf. Voordeel van latex is dat het snel droog is, gemakkelijk aan te brengen, de materialen goed schoon te maken zijn en dat het geur-arm is. Witte latex is de meest verkochte muurverf, maar latex kan je in iedere kleur krijgen die je wenst.

Muurverf op terpentine-basis is voor slechte ondergronden. Denk aan muren met waterschade. Dit soort muurverf is niet te verkrijgen in alle kleuren.

Maak een afspraak

Kwaliteit muurverf

Ook kan de kwaliteit van muurverf verschillen. Er kan een verschil zitten in de samenstelling van de verf, waardoor de verf bepaalde eigenschappen heeft. Denk aan:

  • kleurechtheid van verf
  • reinigbare verf
  • sneldrogende muurverf
  • extra dekkende verf
  • schimmelwerende verf voor badkamers

Het verschil zit vooral in de functies van de muurverf. Zo maken we onderscheid in 3 kwaliteiten: matte latex, afneembare latex en buitenkwaliteit latex.

Matte latex zal je zelf het vaakst halen, zeker voor je plafonds. Een matte latex geeft een mooie dekking, maar is door de open structuur wel iets zwakker. Je kan deze, bij vlekken, niet handig afnemen.

Heb jij een huishouden waar de muren snel vies zijn? Dan is een afneembare latex echt beter. Een betere kwaliteit, met een beetje meer glans, maar wel veel rijkere en vollere kleuren, mocht je voor een gekleurde latex gaan. De buitenkwaliteit latex is niet alleen geschikt voor buiten, maar ook voor keukens en badkamers.

Advies over muurverf

Aan de slag met muurverf

Je hebt de muurverf gekozen die geschikt is voor jouw muren en plafonds. Dan kan je beginnen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Plak kozijnen af en bedek de vloer en je meubels. Denk eraan dat de muren stofvrij zijn en dat het niet tocht in de kamer.

Voor muurverf heb je een latex-roller nodig. Ligt eraan hoe groot de oppervlakte is voor hoe groot deze roller moet zijn. Wil je meer structuur op de muur? Kies dan voor een structuur roller. Voor kleine hoekjes en de randjes gebruik je een platte kwast. In onze winkel vertellen we je graag alles over verfbenodigdheden, zoals de rollers en kwasten.

Verf tips en advies bij Thuisin

Naast advies over verfbenodigdheden staan wij in onze winkel natuurlijk ook voor je klaar voor kleuradvies. Met onze grote kleurstalen kan je gemakkelijker bepalen welke kleur je graag op de muur wilt. Ook vertellen we je graag alles over de verschillende kwaliteiten, geven we je tips over hoe je het beste kan verven én beschikken wij over de middelen om je verfklus tot een perfect eind te brengen. Samen met de juiste kleuren en de mooiste merken, zoals Sikkens, Sigma en Flexa Pure, maken we van jouw huis een echt thuis.

Kom langs in onze winkel

Ons assortiment muurverf

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Meer weten over verf?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen