Het belang van buiten schilderen

Niet een fijne klus, vaak tijdrovend en stiekem best duur om raam- en deurkozijnen, je tuinhuis of ander houtwerk buiten te schilderen. En toch is het nodig. Kom voor advies en de beste lakverf, beits of verf op kleur naar de Thuisin winkel bij jou in de buurt!

Waarom kozijnen, gevel of schutting schilderen?

Omdat het moet (sorry)! Het is niet een jaarlijkse klus, de houten kozijnen, gevel, het houten hek of de blokhut schilderen is een flinke klus. Niet leuk maar het MOET. Je wilt namelijk niet dat de buren gaan roddelen over je ‘vervallen’ huis. Dat is namelijk het effect voor als je het niet doet, of niet laat doen. Kan je al gokken waar ik het over heb?

Houtwerk buiten goed onderhouden

Laten we er geen doekjes meer om winden: het schilderen van je woning. Toevallig staat er een ruim assortiment buitenverf en lakverf voor je klaar, mengen wij ook voor je op kleur, van houtverf in grachtengroen voor de gevel tot beits op kleur om bijvoorbeeld je schutting zwart te beitsen. Kom gewoon even naar de winkel, kwasten en verfbakjes koop je daar ook meteen, handig toch?!

Ontdek buitenverf

Waar moet je op letten als je een woning koopt?

Juist, de staat van de woning of het huis. Want niemand wil een huis kopen en meteen voor duizenden aan euro's aan schilderwerk moeten uitgeven. Beetje flauw om je met dit argument tot schilderen te bewegen. Stel je woont lekker, dan is dit totaal geen motivatie. Daarom motiveer ik je andersom, met voordelen voor jezelf.

Voordelen schilderen kozijnen, deuren en hout buiten:

  • Je geniet van de mooie buitenkant
  • Regelmatig geschilderd hout gaat langer mee
  • Schilder met goede lakverf voor buiten en je bent 10 jaar schildervrij

Het huis is voor de meeste mensen het meest kostbare materialistische bezit. Waarom zal je het dan laten verpieteren? Geen tijd? Geld is misschien nog een belangrijkere factor. Wat kost het om je woning te laten schilderen? En wat is de beste verf voor buiten? Laat bij Thuisin nou net de verf experts zitten die jou precies kunnen vertellen hoe jij super snel en met top resultaat van het buiten schilderen af bent ;-) begin alvast, anderen lezen ook deze blog:

Schilderen; 5 populaire fouten en de oplossingen

Buitenverf: goedkoop is duurkoop?

Natuurlijk kan je voor goedkope buitenverf kiezen. Maar net als het onderhoud voor de auto geldt voor voordelige lakverf: goedkoop is duurkoop. Goedkope buitenlak kan sneller loslaten, verkleuren, en heeft vaak minder pigment waardoor de dekking en intensiteit van de kleur minder zijn, jammer van je centjes.

Mooiste schilder resultaat met goede lakverf

Met hoogwaardige lakverf krijg je het mooiste resultaat én je maakt het schilderen voor jezelf makkelijk, vanwege de eigenschappen van goede lakverf:

  • verkleurt niet
  • is makkelijk te verwerken
  • droogt snel
  • is weerbestendig
  • beschermt het hout voor jaren

Iets duurdere verf is nu eenmaal beter en je hebt er langer plezier van. Of sta jij het liefst om het jaar op de ladder met je kwast? Wat je het aller allerbeste kan doen, is: kom naar de Thuisin winkel. Daar adviseren we je op het gebied van verf, kwasten, schildertechnieken (ja echt), kleur, onderhoud van je kozijnen en meer. Een compleet verftechnisch advies voor een subliem resultaat, zo kan jij weer jaren vooruit.

Kom naar de winkel

Buiten schilderen door de vakschilder

Je hoeft zelf geen vakschilder te zijn om je raam- en deurkozijnen of ander hout buiten te schilderen. Wij geven je graag extra tips, lees ook: wat is het verschil tussen grondverf en lakverf.

Buitenlak van de beste merken

Doe jezelf vooral één plezier: laat je mooie woning niet helemaal verpieteren. Wanneer de lakverf begint af te bladderen van de raam- en deurkozijnen en je eerst verrotte plekken moet bijwerken met houtvuller duurt de schilderklus pas echt lang. Wij hebben buitenverf van onder andere:

Trends en tips volgen? Met onze nieuwsbrief!

Durf je het echt niet zelf aan?

Huis laten schilderen

Ben je echt geen klusser? Geeft niet, bij vele winkels is het ook mogelijk een schilder bij je verf te huren. Zo weet je 100% zeker dat die ene klus, waar je nooit geen zin in hebt, perfect wordt uitgevoerd.

Bekijk onze service en diensten voor jou

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin