Kozijnen zwart verven doe je zo!

Stoer of juist chique: donkere kozijnen. Thuisin is fan! Twijfel je nog? Lees dan onze blog en laat je inspireren!

zwarte kozijnen

Donkere kozijnen verven

Thuisin is fan. Of nou ja, ik ben fan. Geïnspireerd op de massief stalendeuren in gerestylede oude fabrieken. Industrieel to the max en volledig passend in bijna ieder interieur: de donkere kozijnen. Nu is niet iedere woning geschikt voor stalen kozijnen. Of je hebt simpelweg het budget niet. Dat budget was mijn probleem en daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. En één van die alternatieven heb ik zelf toegepast en goedgekeurd. Ik heb namelijk mijn kozijnen zwart geschilderd.

Blog zwarte kozijnen verven doe je zo

Industrieel of chique?

Niet alleen om een industrieel sfeertje neer te zetten zijn de donkere kozijnen een optie. Ook in een chique en klassiek interieur zijn donkere kozijnen een hit. Voor mij ging het om een contrast. Bij lichte muren, lichte vloer, veel licht houten meubels had ik wel iets stoers nodig. En om het niet alleen bij de kozijnen te laten, heb ik ook een balk midden in de kamer (waar eerder en-suite deuren in zaten) zwart geschilderd.

Voorwerk verven

Bij het verven van je kozijnen moet je ze altijd goed behandelen voordat je gaat beginnen. Schoonmaken, ontvetten, schuren en in de grondverf zetten. Zelfs voor kunststofkozijnen heb je grondverf en verf om ze strak zwart te maken. Niks houd je meer tegen!

Zwarte kozijnen welke RAL kleur

Ben je er helemaal klaar voor? Gaan we over naar zwarte kozijnen buiten, of juist zwarte kozijnen binnen? Wat dacht je van allebei. Schilder je kozijnen grafietzwart met RAL 9011. Laat deze kleur mengen bij jouw Thuisin winkel. in de buurt. Deze grafietzwarte kleur is perfect voor jouw kozijnen. Strak, stoer, stijlvol en vooral heel erg mooi.

Inspiratie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Donkere verf bij Thuisin

Heb je een mooie raampartij die nog net iets meer aandacht verdient? Of wil je een statement maken in je kamer? Je kozijnen zwart of donker schilderen is de oplossing. En nu zeg ik wel elke keer zwart, donkergrijs of desnoods aubergine is ook een optie. Als het voor jou maar een stoerder of chiquer gevoel geeft. Wij (en dan bedoel ik Thuisin) mengen de kleur wel voor je. En oja, voor advies over welke verf, kwast en primer je nodig hebt, staan we zeker tot je beschikking ;-) Kom dus gerust eens langs in onze winkel of vraag telefonisch advies! Tot snel!

Bezoek één van onze winkels