Tapijt

Laagpolig, hoogpolig, zacht of stoer: tapijt heb je in allerlei soorten en maten. Tapijt voelt in vele gevallen warm aan, ze geven sfeer aan je (slaap)kamer en tapijt is in veel kleuren en dessins verkrijgbaar.

Tapijtvloeren zijn warm, behaaglijk en sfeervol

Tapijt geeft in vele gevallen gelijk een behaaglijk gevoel en warmte met een tikkeltje luxe. Het is zacht, enorm sfeervol en decoratief. Tapijt dempt het geluid en is relatief stroef in vergelijking met bijvoorbeeld laminaat, dat maakt het veiliger.

Welke eigenschappen heeft tapijt?

Daarnaast is het warmte isolerend, wat je energie kan besparen. Met tapijt wordt meestal kamerbreed tapijt (van muur tot muur) bedoeld, maar een karpet (kleed) is ook tapijt. Tapijt en karpetten heb je in hoogpolig en laagpolige varianten, alles in vele structuren en kleuren. Allergie gevoelig? Dan is tapijt in huis ideaal. Je creëert namelijk een gezond binnenklimaat. Thuisin heeft onder andere tapijt van de merken vtwonen, Desso, Bonaparte, Interfloor en LOOKin.

Trap tapijt

De meeste trappen zijn voorzien van tapijt. Met tapijt op de trap zorg je voor enige veiligheid, je hebt meer grip op de tredes. Daarnaast kleed het je trap ook mooi aan. Laat de stoffering doorlopen op je overloop voor een mooi geheel.

Bekijk ze in onze winkel

Voordelen van tapijt

Een van de grootste voordelen van tapijt is het comfort. Tapijt voelt lekker zacht aan (ook op blote voeten), het veert een beetje als je er overheen loopt en het heeft een ‘warme’ uitstraling. Zeker de hoogpolige varianten. Daarnaast werkt het geluiddempend en mede daarom ligt in de meeste kantoren tapijt op de vloer. In kantoren ligt het meest laagpolig tapijt, zodat je gemakkelijk met je bureaustoel over het tapijt kan 'rollen'.

Tapijt kan je in verschillende maten verkrijgen. Eigenlijk is het een compleet op maat gemaakt product. Of je nu kamerbreed tapijt wilt, alleen voor een smalle gang, of rond tapijt. Alles is mogelijk. Onze stoffeerders zorgen voor een perfect plaatje in jouw huis.

Onderhoud van tapijt

Regelmatig stofzuigen zorgt voor een lange levensduur en een fris uiterlijk. Vlekken zijn bijna altijd goed te verwijderen door een vochtige doek op de vlek te leggen en voorzichtig te deppen. Ga nooit wrijven of in paniek allerlei schoonmaakmiddelen over de vlek gooien. Thuisin heeft speciale reinigingsmiddelen voor tapijt en onze adviseurs in de winkel geven hierover graag de juiste informatie.

Maak een afspraak

Tapijt of karpet?

Karpetten

Karpetten vallen ook onder de noemer tapijt, maar zijn meestal kleurrijker en zachter. Tegenwoordig leveren tapijtfabrikanten ook karpetten en kunnen er fraaie combinaties worden gemaakt. Bijvoorbeeld in de ene kamer kamerbreed tapijt en in een andere kamer een karpet in dezelfde kleur. Ook met de opties hoogpolig en laagpolig. In vierkant, rechthoekig of rond karpet.

Tip voor karpetten

Karpetten worden vaak op een houten vloer gelegd. Het kan dat de onderkant van het karpet (de rug) gaat reageren op de houten ondergrond. Een speciaal matje onder het kleed kan dat tegengaan, maar het is afhankelijk van de situatie: waarmee is de vloer mee afgewerkt en van welk materiaal is de rug van het kleed?

Vloerverwarming en tapijt

Tapijt combineert in het algemeen goed met vloerverwarming. Zeker wanneer er sprake is van een speciale ondervloer is het belangrijk om te kijken hoe goed die ondervloer de warmte doorlaat naar boven, de warmteweerstand in vaktaal. Hoe lager de warmteweerstand, hoe beter de ondervloer de warmte doorlaat. Vloerverwarming werkt goed bij tapijt met een lage pool. Hoogpolig tapijt en vloerverwarming is een minder goede combinatie.

Neem contact op

Top advies & trends

Het ideale product voor meer warmte in de koudere dagen, een vloerkleed. Ik vertel je hoe jij je geschikte vloerkleed kiest bij Thuisin en ik laat je een voorproefje van onze collecties zien. Lees je…
Keuzes kan je overal in maken. Zo ook in trapbekleding. De keuze voor je trap kan je onderdelen in 3 opties. Benieuwd welke? Lees dan onze blog!
Wat zijn nu écht knusse en warme vloeren voor in de koude maanden? Luca heeft ze voor je op een rijtje gezet in haar blog! Lees je mee?

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Tapijt werd vroeger geweven (en dat gebeurt nog steeds) maar meestal gaat het om getuft tapijt. Het garen wordt hierbij met hoge snelheid door een doek ‘geschoten’ waardoor het verankerd wordt. Aan de onderkant komt een speciale ‘rug’ waardoor het tapijt makkelijk vervoerd en gelegd kan worden.

Het is een misverstand dat tapijt slecht is voor mensen met (stof)allergieën. Onderzoek heeft uitgewezen dat het tegendeel waar is. Op harde vloeren zoals laminaat, pvc en parket gaat stof dwarrelen, tapijt houdt het stof juist vast waardoor de lucht ‘schoner’ wordt. Het is wel noodzakelijk om regelmatig te stofzuigen. Het Airmaster tapijt van fabrikant Desso heeft een zodanige structuur dat het stof extra goed vasthoudt. Het zorgt er voor dat stof dus niet gaat dwarrelen in de ruimte.

Tapijt heeft het imago wat ‘stoffig’ te zijn, maar dat is onterecht. Tapijt kan geleverd worden in talloze kleuren en de fabrikanten passen deze steeds aan al naar gelang de heersende mode. Vaak is het een mengeling van een paar kleuren, maar ook tapijt met subtiele motieven (strepen, golfjes, vierkantjes etc.) is mogelijk. In kantoren wordt soms gewerkt met bijzondere dessins. Dat kan omdat het tapijt na het tuften door een digitale printer gaat die (net als op papier) het oppervlak van het gewenste dessin voorziet.

Tapijt kan je in principe zelf leggen. Voor het beste resultaat is een speciale ondervloer aan te bevelen en soms noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een ondervloer van hout. Er zijn diverse manieren om tapijt te leggen en het is afhankelijk van de oppervlakte en de intensiteit van het gebruik. Je kunt de randen vastzetten met dubbelzijdig tape, maar dat is vooral bedoeld voor kleinere ruimte zoals een slaapkamer. Deels of volledig verlijmen op de vloer is een goede optie, net als de traditionele manier met spijkerlatten. Dit werk is meer geschikt voor de vakman.

Zeker wanneer het gaat om moeilijke hoeken of het stofferen van een trap raden wij aan om het werk te laten doen door een vakman. Voor onze stoffeerders is het dagelijks werk. Zij zorgen er voor dat u gegarandeerd lang kunt genieten van uw tapijt.

Het is ontzettend belangrijk dat alles zo goed mogelijk wordt ingemeten. Daar willen wij je uiteraard graag bij helpen. Alleen dan kunnen wij je een perfecte vloer garanderen. We bekijken de conditie van bijvoorbeeld de ondervloer of andere zaken die een rol spelen.

Neem gerust contact op met een winkel bij jou in de buurt voor een inmeet-afspraak.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Uiteraard speelt de ruimte waar het tapijt komt te liggen een rol in het te kiezen product. Een babykamer wordt minder intensief gebruikt dan een woonkamer en niet alle tapijt is geschikt om een trap te bekleden. Een hoge pool is lekker in de slaapkamer, maar onhandig voor een trap. Kokos is daarvoor juist zeer geschikt, maar voor een kind dat kruipt is een zacht tapijt veel fijner. Tapijt in een kantoor moet vooral sterk zijn omdat daar veel meer wordt gelopen. Ook moeten het bestand zijn tegen het veelvuldig gebruik van bureaustoelen.

Meer weten over tapijt?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen