Tapijt

Tapijt geeft een behaaglijk gevoel en warmte met een tikkeltje luxe. Het is zacht, enorm sfeervol en decoratief. Tapijt dempt het geluid en is relatief stroef in vergelijking met bijvoorbeeld laminaat, dat maakt het veiliger. Daarnaast is het warmte isolerend, wat je energie kan besparen. Met tapijt wordt meestal kamerbreed tapijt, van muur tot muur, bedoeld. Een karpet, vloerkleed, is ook tapijt. Tapijt en karpetten heb je in hoogpolig en laagpolige varianten, alles in vele structuren en kleuren. Thuisin heeft onder andere tapijt van de merken Interfloor, vtwonen, Desso, Bonaparte en LOOKin. Laat je inspireren in onze winkel, samen met andere stoffen voor je raamdecoratie, gordijnen en karpetten en combineer structuren en kleuren.

Tapijtvloeren zijn warm, behaaglijk en sfeervol

Een van de grootste voordelen van tapijt is het comfort. Tapijt voelt lekker zacht aan en het heeft een ‘warme’ uitstraling. Zeker de hoogpolige varianten. Daarnaast werkt het geluiddempend en mede daarom ligt in de meeste kantoren tapijt op de vloer. In kantoren ligt het meest laagpolig tapijt, zodat je gemakkelijk met je bureaustoel over het tapijt kan ‘rollen’. Tapijt kan je in verschillende maten verkrijgen. Het een compleet op maat gemaakt product. Of je nu kamerbreed tapijt wilt of rond tapijt: alles is mogelijk.

Onderhoud van tapijt

Regelmatig stofzuigen zorgt voor een lange levensduur en een fris uiterlijk. Vlekken zijn bijna altijd goed te verwijderen door een vochtige doek op de vlek te leggen en voorzichtig te deppen. Ga nooit wrijven of allerlei schoonmaakmiddelen over de vlek gooien. Gebruik liever speciale reinigingsmiddelen. Wij adviseren je graag.

Merken tapijt

Tapijt is er in diverse kwaliteiten en materialen. Verreweg het meeste tapijt is van kunststof, maar ook wol, katoen, sisal en kokos worden voor tapijt gebruikt. Thuisin levert tapijt van de merken Desso, Bonaparte, Parade en LOOKin. Binnen deze merken zitten verschillende kwaliteiten en daarmee diverse prijsklassen.

Ons assortiment tapijt

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Vloerverwarming en tapijt

Tapijt combineert in het algemeen goed met vloerverwarming. Zeker wanneer er sprake is van een speciale ondervloer is het belangrijk om te kijken hoe goed die ondervloer de warmte doorlaat naar boven, de warmteweerstand in vaktaal. Hoe lager de warmteweerstand, hoe beter de ondervloer de warmte doorlaat. Vloerverwarming werkt goed bij tapijt met een lage pool. Hoogpolig tapijt en vloerverwarming is een minder goede combinatie.

Trap tapijt

Trappen kun je goed voorzien van tapijt. Met tapijt op de trap zorg je voor enige veiligheid, je hebt meer grip op de tredes. Daarnaast kleed het je trap ook mooi aan. Laat de stoffering doorlopen op je overloop voor een mooi geheel. Benieuwd? Laat je adviseren in onze winkel.

Tapijt en vloerverwarming?

Als je met jouw vloer aan de slag gaat en voor tapijt kiest wil je meer. Maximaal comfort is een vloer met vloerverwarming. Maar kan je vloerverwarming ook combineren met tapijt of een vloerkleed?

Vloerverwarming en tapijt

Tapijt combineert in het algemeen goed met vloerverwarming. Zeker wanneer er sprake is van een speciale ondervloer is het belangrijk om te kijken hoe goed die ondervloer de warmte doorlaat naar boven, de warmteweerstand in vaktaal. Hoe lager de warmteweerstand, hoe beter de ondervloer de warmte doorlaat. Vloerverwarming werkt goed bij tapijt met een lage pool. Hoogpolig tapijt en vloerverwarming is een minder goede combinatie.

Tapijt of vloerkleed?

Vloerkleden vallen ook onder de noemer tapijt. Tegenwoordig leveren tapijtfabrikanten ook vloerkleden en karpetten en kan je fraaie combinaties laten maken. Bijvoorbeeld in de ene kamer kamerbreed tapijt en in een andere kamer een karpet in dezelfde kleur. Ook met de opties hoogpolig en laagpolig. In vierkant, rechthoekig of rond karpet.

Tip voor vloerkleden

Vloerkleden worden vaak op een harde vloer gelegd. Het kan dat de onderkant van het karpet (de rug) gaat reageren op de ondergrond. Een speciaal matje onder het kleed kan dat tegengaan, maar het is afhankelijk van de situatie: waarmee is de vloer mee afgewerkt en van welk materiaal is de rug van het kleed? Onze adviseurs in de winkel geven graag antwoord op al je vragen.

Blogs

Wat zijn nu écht knusse en warme vloeren voor in jouw interieur? Wij hebben ze voor je op een rij gezet in een blogje! Lees je mee?
Koukleumen opgelet. Krijg je binnenkort een nieuwe vloer en twijfel of je daar vloerverwarming onder wilt? Lees onze blog en laat je verrassen en inspireren, wij laten je de mooiste vloeren zien die…
Je bent op zoek naar een kamerbreed tapijt voor in je woon- of slaapkamer, want dat is behaaglijk en sfeervol. Maar waar begin je dan? Wij helpen je. Heb jij die leuke nieuwe commercial met Dick…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Wanneer stofzuigen alleen niet voldoende is, kan je je tapijt reinigen met een tapijtreiniger. Dit breng je aan op het tapijt en neemt het daarna af met een vochtige doek. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen want dat kan verkleuringen veroorzaken. Voor kleine vlekjes is een doekje met warm water veelal voldoende.

Tapijt werd vroeger geweven (en dat gebeurt nog steeds) maar meestal gaat het om getuft tapijt. Het garen wordt hierbij met hoge snelheid door een doek ‘geschoten’ waardoor het verankerd wordt. Aan de onderkant komt een speciale ‘rug’ waardoor het tapijt makkelijk vervoerd en gelegd kan worden.

Het is een misverstand dat tapijt slecht is voor mensen met (stof)allergieën. Onderzoek heeft uitgewezen dat het tegendeel waar is. Op harde vloeren zoals laminaat, pvc en parket gaat stof dwarrelen, tapijt houdt het stof juist vast waardoor de lucht ‘schoner’ wordt. Het is wel noodzakelijk om regelmatig te stofzuigen. Het Airmaster tapijt van fabrikant Desso heeft een zodanige structuur dat het stof extra goed vasthoudt. Het zorgt er voor dat stof dus niet gaat dwarrelen in de ruimte.

Tapijt heeft het imago wat ‘stoffig’ te zijn, maar dat is onterecht. Tapijt kan geleverd worden in talloze kleuren en de fabrikanten passen deze steeds aan al naar gelang de heersende mode. Vaak is het een mengeling van een paar kleuren, maar ook tapijt met subtiele motieven (strepen, golfjes, vierkantjes etc.) is mogelijk. In kantoren wordt soms gewerkt met bijzondere dessins. Dat kan omdat het tapijt na het tuften door een digitale printer gaat die (net als op papier) het oppervlak van het gewenste dessin voorziet.

Tapijt kan je in principe zelf leggen. Voor het beste resultaat is een speciale ondervloer aan te bevelen en soms noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een ondervloer van hout. Er zijn diverse manieren om tapijt te leggen en het is afhankelijk van de oppervlakte en de intensiteit van het gebruik. Je kunt de randen vastzetten met dubbelzijdig tape, maar dat is vooral bedoeld voor kleinere ruimte zoals een slaapkamer. Deels of volledig verlijmen op de vloer is een goede optie, net als de traditionele manier met spijkerlatten. Dit werk is meer geschikt voor de vakman.

Zeker wanneer het gaat om moeilijke hoeken of het stofferen van een trap raden wij aan om het werk te laten doen door een vakman. Voor onze stoffeerders is het dagelijks werk. Zij zorgen er voor dat u gegarandeerd lang kunt genieten van uw tapijt.

Uiteraard speelt de ruimte waar het tapijt komt te liggen een rol in het te kiezen product. Een babykamer wordt minder intensief gebruikt dan een woonkamer en niet alle tapijt is geschikt om een trap te bekleden. Een hoge pool is lekker in de slaapkamer, maar onhandig voor een trap. Kokos is daarvoor juist zeer geschikt, maar voor een kind dat kruipt is een zacht tapijt veel fijner. Tapijt in een kantoor moet vooral sterk zijn omdat daar veel meer wordt gelopen. Ook moeten het bestand zijn tegen het veelvuldig gebruik van bureaustoelen.

Meer weten over tapijt?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen