Saxony

De Saxony tapijten zijn de welbekende hoogpolige tapijten. Ze zijn gemaakt van Saxony meerdere in elkaar gedraaide garens die het tapijt ‘vol’ maakt. Toch heb je ook laagpolige Saxony tapijten met nog wel dezelfde gedraaide garens. Hierdoor kan je dit tapijt voor verschillende ruimtes gebruiken. De garens van het tapijt blijven rechtop staan, ze krullen namelijk niet, ook al zijn ze gesneden. Tapijt dat past bij een luxe en behaaglijke levensstijl. Een tapijt waar je je voetafdrukken in zult zien, een tapijt die niet ‘schreeuwt’, maar sfeer geeft en een tapijt die een warme en luxe kamer verdient. Daarom is een Saxony tapijt zeer geschikt voor de slaapkamer. Thuisin heeft Saxony tapijt van onder andere de merken Thuisin en Desso.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Wanneer stofzuigen alleen niet voldoende is, kan je je tapijt reinigen met een tapijtreiniger. Dit breng je aan op het tapijt en neemt het daarna af met een vochtige doek. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen want dat kan verkleuringen veroorzaken. Voor kleine vlekjes is een doekje met warm water veelal voldoende.

Het is een misverstand dat tapijt slecht is voor mensen met (stof)allergieën. Onderzoek heeft uitgewezen dat het tegendeel waar is. Op harde vloeren zoals laminaat, pvc en parket gaat stof dwarrelen, tapijt houdt het stof juist vast waardoor de lucht ‘schoner’ wordt. Het is wel noodzakelijk om regelmatig te stofzuigen. Het Airmaster tapijt van fabrikant Desso heeft een zodanige structuur dat het stof extra goed vasthoudt. Het zorgt er voor dat stof dus niet gaat dwarrelen in de ruimte.

Als de draden korter dan een 1 cm zijn, noemen we het een laagpolig tapijt. Bij haarden langer dan 1 cm heet het hoogpolig tapijt. Hierdoor is een hoogpolig tapijt dikker en zachter dan een laagpolig tapijt. Wil je het verschil zien, kom dan naar onze winkel.

Beter bekend als 'hoogpolig' tapijt. Een vol tapijt door de vele en wat langere lussen. Tapijt dat heerlijk zacht aanvoelt met een luxe uitstraling. Ideaal voor de slaapkamer of als vloerkleed in de zithoek.

Het grootste voordeel van hoogpolig tapijt is dat het heet comfortbel aanvoelt. Lekker warm en zacht door de lange haren. Hierdoor zie je vuil minder, komt het de akoestiek ten goede en geeft een heerlijk luxe uitstaling aan je kamer. Niet alleen geschikt voor de slaapkamer, ook geweldig als vloerkleed in de woonkamer.

Uiteraard speelt de ruimte waar het tapijt komt te liggen een rol in het te kiezen product. Een babykamer wordt minder intensief gebruikt dan een woonkamer en niet alle tapijt is geschikt om een trap te bekleden. Een hoge pool is lekker in de slaapkamer, maar onhandig voor een trap. Kokos is daarvoor juist zeer geschikt, maar voor een kind dat kruipt is een zacht tapijt veel fijner. Tapijt in een kantoor moet vooral sterk zijn omdat daar veel meer wordt gelopen. Ook moeten het bestand zijn tegen het veelvuldig gebruik van bureaustoelen.