Frisé

De frisé tapijten zien we vaak in ruimtes waar het druk is. Denk aan huishoudens met grote gezinnen, of kantoren. Het frisé tapijt is gemaakt met garen die in elkaar zijn gedraaid. Dat maakt het tapijt slijtvast en super gemakkelijk te onderhouden. De gedraaide garen maken het tapijt levendig en speels en door verschillende kleuren of kleurtinten te gebruiken creëer je een gemêleerd of spikkelachtig effect. Frisé tapijt heeft een gelijkmatig oppervlakte wat veerkrachtig aanvoelt onder je voeten. Thuisin heeft Frisé tapijten van onder andere de merken Desso en LOOKin. Zie hieronder onze collectie. Wil je toch liever voelen? Kom dan langs in onze winkel.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Wanneer stofzuigen alleen niet voldoende is, kan je je tapijt reinigen met een tapijtreiniger. Dit breng je aan op het tapijt en neemt het daarna af met een vochtige doek. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen want dat kan verkleuringen veroorzaken. Voor kleine vlekjes is een doekje met warm water veelal voldoende.

Het is een misverstand dat tapijt slecht is voor mensen met (stof)allergieën. Onderzoek heeft uitgewezen dat het tegendeel waar is. Op harde vloeren zoals laminaat, pvc en parket gaat stof dwarrelen, tapijt houdt het stof juist vast waardoor de lucht ‘schoner’ wordt. Het is wel noodzakelijk om regelmatig te stofzuigen. Het Airmaster tapijt van fabrikant Desso heeft een zodanige structuur dat het stof extra goed vasthoudt. Het zorgt er voor dat stof dus niet gaat dwarrelen in de ruimte.

Bij Thuisin! in onze winkel laten we je graag de verschillende soorten zien. En behalve advies en inspiratie, meten en leggen we ook voor je!

Frisé tapijt is hoogpolig tapijt zonder lussen want deze zijn doorgesneden. Je hebt dus als het ware losse draden. Deze krullen want ze zijn in elkaar gedraaid. Ga het bekijken in onze winkel!

In principe kan je zowel laag- als hoogpolig kiezen. Echter hoogpolig tapijt is door de lange polen lastiger goed schoon te maken. Wil je toch graag hoogpolig tapijt, dan kan je een vloerkleed overwegen.