Bouclé

Bouclé tapijt is een klassieke, laagpolige vorm van tapijt. Duurzaam gemaakt van synthetische of natuurlijke garens. Bouclé tapijt is typerend door de verschillende lengtes van de lussen. Hierdoor krijgt het tapijt een geweven effect, wat lekker zacht voelt aan je voeten. Heerlijk voor op de slaapkamer, maar ook voor in je woonkamer. Duurzaam door de kwaliteit, mooi voor iedere ruimte en heerlijk zacht. Let bij de bouclé tapijten wel op met huisdieren, de lussen zijn niet ideaal voor dieren met nagels. Ze kunnen hierin vast komen te zitten. Laat je adviseren in onze winkel, zo weet je precies welk soort tapijt het beste in jouw woning en in jouw leefwijze past.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Wanneer stofzuigen alleen niet voldoende is, kan je je tapijt reinigen met een tapijtreiniger. Dit breng je aan op het tapijt en neemt het daarna af met een vochtige doek. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen want dat kan verkleuringen veroorzaken. Voor kleine vlekjes is een doekje met warm water veelal voldoende.

Tapijt heeft het imago wat ‘stoffig’ te zijn, maar dat is onterecht. Tapijt kan geleverd worden in talloze kleuren en de fabrikanten passen deze steeds aan al naar gelang de heersende mode. Vaak is het een mengeling van een paar kleuren, maar ook tapijt met subtiele motieven (strepen, golfjes, vierkantjes etc.) is mogelijk. In kantoren wordt soms gewerkt met bijzondere dessins. Dat kan omdat het tapijt na het tuften door een digitale printer gaat die (net als op papier) het oppervlak van het gewenste dessin voorziet.

Dat kan! In principe kan je van elk tapijt een vloerkleed maken. Vraag ernaar in de winkel. Welke afmeting en afwerking wil je?

Dit tapijt heeft verschillende poollussen. Deze lussen zijn van natuurlijk materiaal, synthetisch of een combinatie hiervan. Ook kunnen ze verschillen in lengte.

Zelfs bij intensief gebruik slijt dit tapijt niet snel. Hierdoor heeft bouclé tapijt een lange levensduur. Het is geschikt voor kantoren of een trap en makkelijk schoon te houden. Bekijk al ons tapijt in de winkel!

In principe kan je zowel laag- als hoogpolig kiezen. Echter hoogpolig tapijt is door de lange polen lastiger goed schoon te maken. Wil je toch graag hoogpolig tapijt, dan kan je een vloerkleed overwegen.