Lamellen

Je ziet lamellen / verticale jaloezieën steeds vaker in kantoren en hierdoor krijgen ze een zakelijke uitstraling. Alleen zijn lamellen door de vele soorten en dessins ook goed toe te passen in woningen. Zelfs voor grote ramen, in aparte vormen en voor vochtige ruimtes. Lamellen zijn op maat te maken. De verticale panelen behoren tot de bekendste raamdecoratie producten.

Lamellen in vele soorten en op maat

Door de grote verscheidenheid van variaties zijn lamellen / verticale jaloezieën in vele ruimtes toepasbaar. Voor keukens en badkamers, de vochtige ruimtes, hebben wij aluminium lamellen in diverse kleuren, structuren en afmetingen.

Als je een kamer wilt verduisteren en volledige privacy wilt, dan kies je voor de duurzame en onderhoudsvrije kunststof/pvc-lamellen. Ook deze kunststof lamellen zijn te verkrijgen in vele kleuren en dessins.

Wil je sfeer in je woonkamer of kantoor, kies dan voor stoffen lamellen. Ook deze hebben wij in verschillende kleuren en dessins, van verschillende merken zoals Luxaflex® en LOOKin. Alle soorten lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Kom langs in de winkel voor advies en laat jouw lamellen op maat maken.

Bekijk ze in onze winkel

Alles over lamellen

Zijn er brede panelen voor lamellen?

Lamellen zijn op maat en ook in verschillende lengtes en breedtes te verkrijgen. Van 52 mm tot panelen van 250 mm. Deze brede lamellen zijn uitermate geschikt voor de grotere ramen en behouden het zicht naar buiten zo ruim mogelijk als je de lamellen openschuift. Behalve lamellen passen paneelgordijnen ook perfect voor een grote raampartij.

Bestaan er ook horizontale lamellen?

Die bestaan zeker, die noemen we jaloezieën, dat is net weer wat anders. Die zijn overigens in allerlei kleuren en soorten te verkrijgen. Erg populair zijn de houten jaloezieën.

Welke stoffen en kleuren zijn er voor lamellen?

Bij de stoffen lamellen heb je keuze uit vele exclusieve en moderne varianten, zoals suède en linnen, met mooie structuren of juist in effen met een subtiel reliëf. Ook kan je bij ons in de winkel mooie natuurlijke stoffen lamellen verkrijgen, zoals de Pure & Natural collectie van Luxaflex®. Met deze lamellen op maat creëer je een luxe en warme uitstraling.
Lamellen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Van felle, dynamische kleuren tot subtiele en chique tone-on-tone kleuren. Voor ieder interieur een passende keuze. Er zijn zelfs houten lamellen verkrijgbaar!

Maak een afspraak

Zijn er verschillende opties voor mijn lamellen?

Je hebt verschillende mogelijkheden om je lamellen net iets meer ‘flair’ te geven. Denk daarbij aan een verschillende kleuren lamellen, of een horizontale strip over de lamellen. Ook kan je de lamellen mooi afwerken aan de bovenzijde door het plaatsen van een plaat. Kunststof/ pvc lamellen kan je laten perforeren, zo lijken de lamellen nog subtieler.
De toepasbaarheid van lamellen gaat ver. Zo zijn ze geschikt in vochtige ruimtes, kan je ze gebruiken als verduistering en tegen zonlicht in je woonkamer, slaapkamer of werkplek.

Zijn de lamellen veilig rondom kinderen?

Standaard leveren wij lamellen met een bediening door middel van een koord of een ketting. Deze voldoet aan Europese normen wat betreft kindveiligheid. Het betekent dat kinderen nooit verstrikt kunnen raken in koord of ketting. Plaatsen van raamdecoratie, met name de bedieningskoorden etc. is dus gebonden aan wettelijke normen. De medewerkers van de Thuisin vestigingen kunnen je exact vertellen welke oplossingen er zijn voor jouw specifieke situatie.

Elektrische bediening van lamellen

Lamellen kunnen worden voorzien van een elektrische bediening. Het kantelen, optrekken en neerlaten kan hiermee worden geautomatiseerd. Dat doe je via je smartphone of tablet, met de Powerview app. Kom naar de winkel voor info!

Blogs

Leuk zeg! Je gaat nieuwe raamdecoratie uitkiezen. Een leuke klus, als je een beetje weet wat je wilt. Heb je nou werkelijk geen idee wat je mooi vindt? Ga naar onze winkel voor advies en inspiratie.…
De zomer; ik ben er geen fan van, het drukste seizoen van het jaar. Hoezo? In de 3 weken voorafgaand aan de zomervakantie moet iedereen nog een kinderverjaardag of tuinfeestje er doorheen jassen, hoe…
Ik word wakker, niet van de wekker maar van die ene felle zonnestraal die ongevraagd door het kiertje glipt, daar tussen het raamkozijn en mijn oude, geliefde rolgordijn. ZUCHT... de wekker zegt 6:15…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Bij Thuisin zijn de lamellen altijd verticaal. De stroken hangen aan een rail aan het plafond. Wil je je raamdecoratie liever horizontaal? Dan noemen wij dat jaloezieën. Wil je weten wat er beter bij jouw smaak en huis past? Kom gerust langs in onze winkel!

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Ja, dat is mogelijk. Zodoende kan je vanaf de bank je (zon)licht reguleren.

Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex het zogenaamde Smartcord dat voldoet aan de richtlijn.

Lamellen zijn toepasbaar op elk type en grootte raam. Groot, rond, driehoek of zelfs heel klein. Bekijk bij ons in de winkel de verschillende toepassingen.


Wij verkopen lamellen van kunststof (pvc), stof en aluminium. Iedere variant heeft weer zijn eigen voordelen. Zo is aluminium geschikt voor vochtige ruimtes, stoffen lamellen zijn sfeervol en kunststof lamellen zijn onderhoudsvrij.

Meer weten over lamellen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen