De juiste buitenzonwering voor jouw huis!

Met die warme zomerdagen voor de deur denk jij natuurlijk alleen maar aan ijsjes, het strand en flaneren over de boulevard. Heerlijk die zomerse temperaturen, maar zodra je die thermostaat in huis ziet stijgen, raak je toch wel een beetje in paniek. Warmte is namelijk alleen lekker als je ook een plekje hebt om af te koelen en een warm huis is dan juist niet wat je wilt! Nu kun je kiezen voor een goede isolatie en airco’s, maar er is ook een gemakkelijkere oplossing; namelijk buitenzonwering!

Het is namelijk makkelijker en beter voor het milieu om ervoor te zorgen dat je de hitte uit huis houdt, dan dat je de hitte uit huis probeert te krijgen. Buitenzonwering is daarbij de oplossing. Het zorgt er namelijk voor dat de zon niet direct op je huis brandt en het daardoor binnen lekker koel blijft. Nu heb je wel allerlei soorten buitenzonwering en moet je niet alleen kijken naar de werking, maar ook wat bij je huis past.

Back to basic met een knikarmscherm

De bekendste buitenzonwering is toch wel een knikarmscherm. Je ziet knikarmschermen vooral bij terrassen aan huis, want zo’n knikarmscherm kan gemakkelijk aan de gevel bevestigd worden. Doordat knikarmschermen in allerlei maten verkrijgbaar zijn, heb je altijd de mogelijkheid om genoeg schaduw te krijgen. Een knikarmscherm kan namelijk soms wel meerdere meters uitgedraaid worden, waardoor je niet alleen het huis, maar ook je terras in schaduw hult!

Markiezen voor een statig karakter

Markiezen zijn de luifels die je veel bij statige oude huizen en panden ziet. Vroeger waren ze vaak gestreept en zag je de combinaties wit-groen, wit-rood of wit-zwart veel voorbij komen, maar tegenwoordig is het ook een trend om één effen kleur te kiezen! Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om markiezen elektrisch te bedienen, waardoor je niet elke keer een halve work-out hoeft te doen voor een beetje schaduw in huis. Heb je nou niet zo’n statig grachtenpand? Ook bij moderne of juist landelijke huizen staan markiezen prachtig!

Kom langs voor vrijblijvend advies!

Rolluiken en screens voor een strak resultaat

Rolluiken en screens worden vaak in één adem genoemd. In theorie zijn ze namelijk redelijk hetzelfde. Beide buitenzonweringproducten worden namelijk strak aan de gevel gemonteerd en rollen daarna over de ramen, waardoor je geen uitstekende delen hebt, wat weer voor een strak resultaat zorgt. Toch is er wel een wezenlijk verschil. Screens worden namelijk gemaakt van een onderhoudsvrij doek, waar rolluiken van aluminium lamellen worden gemaakt. Doordat rolluiken van een steviger materiaal worden gemaakt, bieden ze ook een extra functie; namelijk veiligheid. Knappe inbreker die nog voorbij jouw rolluiken kan komen!

Ook geen zin in een plakkerige zomer en zie jij buitenzonwering wel zitten? Kom eens langs in één van onze winkels. Daar kun je niet alleen alle soorten buitenzonwering bekijken, maar staan we ook voor je klaar met goed advies en antwoorden op al je vragen. Tot binnenkort!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!