Linnen gordijnen

Ben je toe aan iets nieuws in je interieur en op zoek naar iets unieks, waar niet iedereen standaard voor zou kiezen? Goed idee! Kies dan voor linnen gordijnen. Deze hebben een zowel stoere als natuurlijke uitstraling, zijn tijdloos en ook nog eens duurzaam. Linnen is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn grove structuur en robuuste uitstraling. Dit zorgt onder andere voor een luxe uitstraling en meer sfeer in huis. Ontdek hier meer over alle mogelijkheden!

Waarvoor kan ik linnen gordijnen gebruiken?

Inbetween gordijnen

Er zijn 3 verschillende manieren waarop je linnen gordijnen zou kunnen toevoegen aan jouw interieur. Veel mensen gebruiken het als inbetween gordijnen, dit is omdat linnen een fijne grondstof is waarbij je de onregelmatige vezelstructuur goed tot zijn recht komt. Inbetweens zorgen voor licht en privacy. De dunne stof laat namelijk genoeg licht binnen, zonder dat je volledige inkijk van buiten naar binnen hebt. Gordijnen die nog een stap verder gaan op het gebied van licht doorlaten, zijn voile gordijnen.


Zoek een winkel in de buurt!

Verduisterende gordijnen

Als laatste optie kun je linnen ook nog gebruiken als verduisterende gordijnen gordijnen. Linnen is uit zichzelf niet verduisterend, maar je kunt ze extra laten voeren met een verduisterende voering om dit effect wel te krijgen. Hiervoor wordt vaak blackout verduistering gebruikt wat de stof minder lichtdoorlatend zal maken. Waarbij vroeger voor verduisterende gordijnen naar velours gordijnen werd gekeken, worden verduisterende linnen gordijnen ook steeds populairder. Ze passen bovendien in elk interieur!

Overgordijnen

Je kunt linnen gordijnen ook gebruiken als overgordijnen. Hierbij wordt de stof iets dikker. Door de vezel in linnen die zo sterk is, wordt er vaak stone washing gebruikt. Stone washing helpt om de zachtheid en flexibiliteit van de stijve linnen stof te verhogen. Ook kun je bij linnen overgordijnen kiezen uit gewone breedte stoffen of voor mooie naadloze gordijnen.

Welk materiaal moet ik gebruiken?

Bij het kiezen van linnen gordijnen, heb je ook nog de keuze uit verschillende materialen. Tegenwoordig heb je gordijnen die gemaakt worden van 100% linnen, maar ook gordijnen die een linnen look hebben.

Linnen gordijnen geven een robuuste uitstraling en staan bekend om hun grove structuur en duurzaamheid door het sterke en elastische materiaal. Linnen is tot wel 3x sterker dan katoen! Linnen heeft ook een temperatuur regulerende functie en is stof- en vuilafstotend. Ook zijn linnen gordijnen ontzettend licht, wat het makkelijk maakt om op te hangen.

De linnenlook gordijnen bestaan nog niet heel lang, maar deze worden gemaakt van 100% polyester. Hierdoor heb je geen last van de nadelen van linnen gordijnen, aangezien deze stof kreukherstellend is, niet verkleurt en amper krimpt. Ook kun je deze gemakkelijk zelf wassen in de wasmachine op een 30 graden wolwasprogramma. Linnenlook gordijnen zijn ook iets makkelijker in gebruik, aangezien ze niet zullen werken door invloed van vocht.

Bekijk alle gordijnen!

Welke plooi moet ik kiezen?

Bij het op maat laten maken van linnen gordijnen, kun je zelf kiezen welke plooi je het mooiste vindt. De gordijnplooi is belangrijk voor de uitstraling. Er zijn 3 verschillende plooien, namelijk enkel, dubbel of waveplooi. Bij een enkele plooi creëer je een strakke uitstraling, bij een dubbele plooi is deze wat klassieker. Bij een wave plooi geef je een extra moderne uitstraling aan je interieur, een wave plooi is een gordijn met type plooi die dankzij speciale runners altijd perfect in vorm blijft. Het wave gordijn hangt in een gelijke vorm onder de rails. De plooi heeft de vorm van een golf, vandaar de naam.

Waarom zou je kiezen voor linnen gordijnen?

Er bestaan veel vooroordelen over linnen gordijnen, zoals dat ze snel zouden verkleuren en het snel kreukelt. Net zoals alle andere natuurlijke materialen, gaat linnen ook met de jaren verkleuren. Door de verkleuring van het zonlicht krijgen de gordijnen juist meer karakter. Als je dubbele beglazing hebt, zullen de gordijnen ook minder snel worden aangetast door het zonlicht.

Ook is het belangrijk om te overwegen welke kwaliteit stof je voor kiest bij linnen gordijnen op maat. Linnen gordijnen met een betere kwaliteit stof zullen langer kleurecht blijven dan gordijnen met een lagere kwaliteit stof. Er zijn talloze verschillende kleuren waar je ook andere lichteffecten mee kunt creëren. Onze linnen gordijnen worden op maat gemaakt en kant en klaar aangeleverd.

De verkleuring is in ieder geval geen reden om niet te kiezen voor linnen gordijnen, omdat eigenlijk alle materialen met de tijd verkleuren. Je ontkomt er niet aan, dus ga vooral voor gordijnen die je mooi vindt!

Kom langs in de winkel!

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen