Groene gordijnen

Wil je thuis graag een rustig, ontspannend en verfrissend gevoel creëren? Kies dan voor groene gordijnen. Bij de kleur groen wordt al snel gedacht aan de natuur, waar we graag naartoe gaan om tot rust te komen. Groene gordijnen zijn daarnaast ook mooi te combineren met verschillende kleuren als wit, grijs, okergeel of roze. Maak het geheel helemaal af door kamerplanten aan je interieur toe te voegen. De ene kleur groen is de andere natuurlijk niet. Zo is er een groot verschil tussen mintgroen en donkergroen, en alles wat daar tussenin zit. Een lichtere kleur groen zorgt voor een frisse look en donkerdere groentinten zorgen juist weer voor meer warmte in huis. Wat past bij jou?

Waarvoor kan ik groene gordijnen gebruiken?

Verduisterende gordijnen

Gordijnen zijn grofweg in drie soorten te verdelen; verduisterend, overgordijnen en inbetweens. Verduisterende groene gordijnen laten weinig tot geen licht binnen. Dit is ideaal voor in de slaapkamer. Daarnaast zijn verduisterende gordijnen ook isolerend. Dit houdt in dat in de zomer het huis lekker koel blijft en in de winter houden de gordijnen de warmte juist binnen.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn sfeermakers. Vaak zijn groene overgordijnen verduisterend en isolerend. Daarnaast zijn ze ook decoratief, zeker in combinatie met bijvoorbeeld inbetweens. Overgordijnen zijn vaak prima zelf te wassen, net als alle andere gordijnen van Thuisin. Volg wel altijd de wasinstructies op, zodat je lang van je groene gordijnen kan genieten.

Inbetween gordijnen

Het verschil tussen groene inbetween gordijnen en de andere groene gordijnen is dat inbetweens juist niet verduisterend zijn. Met inbetweens verminder je de inkijk, terwijl er toch nog voldoende licht in je kamer komt. Als er ‘s avonds in huis licht brandt, kan er wél naar binnen worden gekeken. Inbetweens laten zich perfect combineren met overgordijnen. Deze combinatie in het echt bekijken? Doe inspiratie op in onze winkel!

Groene gordijnen bij Thuisin

Welk materiaal moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende materialen voor groene gordijnen. Denk hierbij aan de materialen polyester en katoen, zoals voile, velours en linnen. Wat je kiest is ook afhankelijk van je woonstijl. Bij een landelijke interieur kies je snel voor de materialen katoen en linnen. Deze natuurlijke stoffen passen perfect bij deze woonstijl. Ook bij een Scandinavische woonstijl sluiten de lichte kleuren goed aan. Houd je meer van Bohemian, denk dan zeker eens aan groen in je huis.

Het is verder ook goed om te kijken in wat voor omgeving de groene gordijnen worden gehangen. Is deze ruimte wel of niet vochtig? Zo kunnen gordijnen van polyester beter tegen vochtige kamers dan katoenen en linnen gordijnen. Vraag ernaar in onze winkel. De vakmensen bij Thuisin adviseren en inspireren je graag. En weet je dat we ook inmeten en monteren? Zo ben jij er zeker van dat je gordijnen perfect hangen!


Groene gordijnen bij Thuisin

Welk ophangsysteem moet ik kiezen?

Voor het ophangen van groene gordijnen zijn meerdere systemen te kiezen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de rails. Ook qua plooien valt er veel te kiezen en of je lussen of ringen wenst. Het meest gekozen ophangsysteem is de rails met haken. Het gordijn schuift hierbij namelijk soepel over de rails naar beide kanten, waardoor het groene gordijn makkelijk open en dicht te doen is. Je kan kiezen uit verschillende plooien; een enkele, dubbele of wave plooi. Bij een wave plooi is de rails nog enigszins zichtbaar. Het voordeel van wave gordijnen is dat ze heel mooi gelijkmatig en golvend hangen. Bekijk ze allemaal in onze winkel.

Daarnaast kan je kiezen of je je gordijnen met lussen of ringen wilt ophangen. Dat houdt in dat er lussen aan of ringen in het gordijn gemaakt worden met daartussen een roede. Hier glijden de lussen of ringen vervolgens eenvoudig overheen. Roedes zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Bekijk ze bij Thuisin, want met een goed gekozen roede voeg je echt iets toe aan je interieur!

Groene gordijnen bij Thuisin

Waarom kiezen voor groene gordijnen?

Bij het kiezen van een kleur voor gordijnen is groen zeker het overwegen waard. Juist omdat er heel veel verschillende groentinten bestaan, past er altijd wel iets bij jouw smaak. Tegenwoordig wordt deze keuze voor groen steeds meer gemaakt. Het is namelijk een kleur waarbij al snel gedacht wordt aan de natuur, wat dan weer geassocieerd wordt met rust, frisheid en ontspanning. En dat is nu precies het gevoel dat veel mensen graag willen in huis.

Verder zijn groene gordijnen verkrijgbaar in verschillende soorten gordijnen, denk hierbij aan onder andere inbetween en verduisterende gordijnen. Het is belangrijk om eerst goed te kijken wat het doel is van de gordijnen en in welke ruimte ze komen te hangen, voordat je een soort gordijn kiest. Weet je nog niet exact wat je mooi vindt en ben je op zoek naar inspiratie? Dat kan! Bij Thuisin vind je alle mogelijke stoffen en kleuren voor jouw nieuwe gordijnen. Kom gezellig langs en wij helpen je graag!


Groene gordijnen bij Thuisin

Top advies & trends

Een interieur zonder luxe inbetween gordijnen kan ik me niet voorstellen. Gordijnen zijn dé sfeermakers in elk huis! Als je mij vraagt, mogen ze dus absoluut niet ontbreken. In deze blog wil ik je…
De zogenaamde 'ber' maanden zijn alweer begonnen! Dit betekent dat ook de herfst weer langzaam in aantocht is. De frisse en regenachtige dagen waarin de zon steeds iets meer verdwijnt. Maar dat maakt…
Inbetween gordijnen zijn een van de prachtige parels die je in ons gordijnen assortiment vindt. Maar hoe houd je inbetween gordijnen nu eigenlijk mooi, fris en in topconditie? Of je nu die ene vlek…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Dat verschilt uiteraard per stof. Meestal komt de verkleuring, als deze al optreedt, door het zonlicht. Zo kan katoen eerder verkleuren dan polyester. Het hangt ook af waar het gordijn hangt en of de zon daar ook komt. Er zijn ook stoffen zoals bijvoorbeeld linnen, waarbij de stof een linnenlook heeft en niet verkleurt. Kies je een iets dikkere stof, dan kan deze gevoerd worden om verkleuring tegen te gaan. Vraag ernaar in onze winkel!

Natuurlijk wil je dat weten! Als wij weten welk product je wenst en aanvullende informatie hebben over om hoeveel ramen het gaat, welke stof, enz. maken wij graag een offerte voor je. Hierdoor weet jij exact waar je aan toe bent. kom gerust langs in onze winkel!

Dat zijn er meerdere! Allereerst kan een groentint voor wat verzachting in je interieur zorgen. Heb je bijvoorbeeld een modern interieur met veel zwart, dan is groen een hele goede keuze. Het is ook een geweldige aanvulling wanneer je veel planten in huis hebt. Of combineert met houttinten. Een ander voordeel is dat er zo veel tinten groen zijn, dat er altijd iets voor jou te kiezen valt!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Meer weten over groene gordijnen?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.