Roze gordijnen

Roze gordijnen zijn ideaal voor het creëren van een warme en gezellige sfeer. Roze gordijnen zijn er in allerlei verschillende roze tinten, dessins, stoffen en maten. De gordijnen zijn zowel kant en klaar als op maat verkrijgbaar. Roze gordijnen zijn helemaal in. Ze horen ze niet alleen meer in meisjeskamers, ze kunnen ook prima in de woonkamer of elders in het huis. Roze gordijnen geven je interieur een soft touch en zorgen voor een warme en gezellige sfeer, de kleur heeft bovendien een kalmerend effect.

Welke soorten roze gordijnen zijn er?

Roze gordijnen zijn er in veel verschillende soorten en in veel tinten en dessins. Afhankelijk van de functie van je gordijn, kies je de stof. In de slaapkamer wil je waarschijnlijk verduisteren, dus kies je voor verduisterende gordijnen van een dikkere stof. In de woonkamer wil je geen inkijk, maar wel licht, dus kies je voor een inbetween of vitrage, al dan niet in combinatie met een zwaarder overgordijn.

Er zijn veel soorten roze erg populair, denk hierbij aan lichtroze, oudroze tot dieproze richting oranje of paars. En ook in roze is er een ruime collectie dessins. Dus waar word jij blij van in jouw huis? Gestreepte roze gordijnen, een leuk dessin in het roze of liever effen gordijnen in verschillende roze tinten? Wat je ook kiest; bij Thuisin adviseren, inspireren, meten én monteren wij ook. Lekker handig voor jouw totale woninginrichting!

Roze gordijnen bij Thuisin

Waarom roze gordijnen?

Roze gordijnen zijn helemaal in, het zorgt namelijk voor veel sfeer en warmte in huis. Het zorgt ook voor een rustige uitstraling. Het is dan ook een ideale kleur voor alle kamers in huis. De roze gordijnen staan perfect in zowel de woonkamer, als de slaapkamer en de kinderkamer.

Het voordeel van roze gordijnen is dat het te combineren valt in elke woonstijl. Er zijn namelijk talloze roze tinten, dus er is er altijd eentje voor jou bij. Roze gordijnen laten zich goed combineren met allerlei verschillende kleuren, denk aan wit, grijs en zwart. Roze gordijnen hoeven dan ook helemaal niet vrouwelijk te zijn, mix roze met stoere en neutrale kleuren en ook mannen zullen het mooi vinden, geloof ons nou maar!


Roze gordijnen bij Thuisin

Alles over plooien voor roze gordijnen

Welke plooien zijn er?

Als je mooie nieuwe gordijnen uitgezocht hebt, ga je kiezen welke plooi je wilt. Er zijn meerdere soorten plooien. Je kan kiezen uit een enkele, dubbele en een wave-plooi. De plooi die het meest bekend is, is de enkele plooi. Deze plooi wordt veel gebruikt bij zware gordijnen, zoals verduisterende gordijnen. De dubbele plooi wordt daarentegen juist veel gebruikt bij inbetweens en vitrages of gordijnen van een soepele stof. De reden hiervan is dat met een dubbele plooi het gordijn ruimer valt.

Tot slot is er nog de wave-plooi; dit is een favoriete en veelvoorkomende plooi voor alle gordijnen, zowel dik gevoerd als soepel vallend. Deze plooi wordt net iets onder de rails gehangen en geeft mooie en diepe golven mee. De wave plooi is uitsluitend te gebruiken om aan een rails te bevestigen. En ook in rails of roedes heb je keuze; namelijk in kleur, afmeting, materiaal en bediening. Wil je alles eerst eens rustig bekijken? Dat kan bij Thuisin. Kom langs in onze winkel!


Roze gordijnen bij Thuisin

Gordijnen zonder plooi

Naast gordijnen met plooien zijn er ook gordijnen zonder plooien, namelijk gordijnen met lussen of ringen. Ook wel inslag-, zeil- of gordijnringen genoemd. Een gordijn met lussen hangt onder de rails. Let wel op dat het gordijn met lussen of ringen minder verduisterend is dan gordijnen met plooien. Dit komt doordat een gordijn met lussen of ringen altijd iets van de rails afhangt, daardoor is er iets meer lichtinval aan de bovenkant van de gordijn.

Zowel lussen als ringen zijn geschikt voor nagenoeg alle stoffen. Gordijnen met ringen kunnen alleen bevestigd worden aan een roede, dit is een rail waaraan het gordijn komt te hangen. De ringen zorgen voor een stoere en mooie uitstraling van de gordijn. En tot slot; paneelgordijnen kennen ook geen plooien. Deze hangen recht en naast elkaar aan rails.

Wil je weten of het in jouw interieur past of heb je vragen? Maak hieronder eenvoudig een afspraak in onze Thuisin winkel!


Roze gordijnen bij Thuisin

Welk ophangsysteem moet ik kiezen?

Voor het ophangen van gordijnen zijn meerdere systemen mogelijk. Zo kan je je gordijnen aan een rails of roede hangen met ieder hun eigen voordelen. Kies je voor rails, dan is het grootste voordeel van dit systeem, dat het in combinatie met gordijnhaken makkelijk schuift.

Kies je voor lussen of ringen, dan hangen je gordijnen aan een roede. Het voordeel hiervan is dat het gordijn niet strak tegen het raam hangt, waardoor het gezellig en warm aanvoelt. De gordijnen worden golvend opgehangen, wat het speels en luchtig houdt in jouw interieur.

Bij Thuisin kan je terecht voor alle soorten gordijnen en ophangsystemen. Kom voor advies en inspiratie naar onze winkel!


Isolerende gordijnen Thuisin

Blogs

Een interieur zonder luxe inbetween gordijnen kan ik me niet voorstellen. Gordijnen zijn dé sfeermakers in elk huis! Als je mij vraagt, mogen ze dus absoluut niet ontbreken. In deze blog wil ik je…
De zogenaamde 'ber' maanden zijn alweer begonnen! Dit betekent dat ook de herfst weer langzaam in aantocht is. De frisse en regenachtige dagen waarin de zon steeds iets meer verdwijnt. Maar dat maakt…
Inbetween gordijnen zijn een van de prachtige parels die je in ons gordijnen assortiment vindt. Maar hoe houd je inbetween gordijnen nu eigenlijk mooi, fris en in topconditie? Of je nu die ene vlek…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Vaak wel. Dat komt omdat gordijnen van een verduisterende kwaliteit vaak wat dikker zijn en/of voorzien zijn van een coating. Mits je ze sluit natuurlijk!

Bij Thuisin! En niet alleen roze gordijnen, ook groene en witte, kortom; voor elke kleur gordijn, effen of met dessins moet je bij Thuisin zijn!

Bij Thuisin! We maken je gordijnen op maat en daar horen ook goed passende gordijnrails bij. Zorgen wij voor! We geven niet alleen advies, we meten en monteren ook, hoe handig?!

Roze kan je combineren met veel verschillende andere kleuren als taupe, grijs, wit, ecru of zwart. Ook andere roze tinten staan er goed bij. Combineer poederroze met oudroze of knal één muur eruit met fuchsia en houd de kleur van je gordijnen zachtroze. Wil je advies of inspiratie? Bezoek onze winkel!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

Meer weten over roze gordijnen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen