Beige gordijnen

Beige, ook wel zandkleur genoemd, is een rustige kleur. Perfect voor gordijnen! De kleur beige laat zich goed combineren met neutrale kleuren, denk hierbij aan crème, wit en grijs. Beige is ook prima te combineren met meer dominante en warme tinten als blauw, oranje en bruin. De kleur beige is dan ook een goede kleur om te gebruiken als basis voor voor gordijnen. Want naast het eindeloos combineren met andere kleuren, zorgen beige gordijnen ook voor meer sfeer en rust in huis. En wie wil dat nou niet?!

Waarom beige gordijnen?

Beige gordijnen zijn ideaal om de ruimte huiselijker te maken. Doordat het een lichte kleur is, laat het de ruimte ook groter ogen. De zandkleurige of beige gordijnen kunnen prima gecombineerd worden met veel verschillende kleuren, zowel warm als neutraal. Beige gordijnen onderscheiden we in vitrages, inbetweens en overgordijnen. Je kan goed overgordijnen kiezen in bijvoorbeeld een warme tint gecombineerd met beige vitrage.

Beige gordijnen zijn tegenwoordig ook echt een trend. Het is net wat warmer dan wit en brengt daarom vaak net iets meer sfeer. Het zorgt daarnaast ook op subtiele wijze voor meer diepte in een ruimte.

Nog een voordeel van de kleur beige is dat het voor evenwicht zorgt in een ruimte. Wanneer er gekozen wordt voor juist wat aanwezige kleuren in het interieur, dan kan beige het contrast compenseren. Wil je advies? Kom langs in onze winkel!

Beige gordijnen bij Thuisin

Enorme stofkeuze beige gordijnen

De keuze in gordijnstoffen is immens; van bijna transparant tot verduisterend, van effen tot bijzondere dessins en van lichte tinten tot donkere kleuren.

Gordijnen kunnen een redelijke ruimte beslaan wanneer ze zijn gesloten, zeker als ze kamerhoog zijn. Het is dan ook verstandig om vooraf goed na te denken over de ruimte waar de gordijnen komen te hangen en welke functie je wilt dat ze hebben. In de slaapkamer wil je waarschijnlijk graag verduisteren en kies je daarom voor een dikkere stof. In de woonkamer wil je graag sfeer, dus hier past een transparantere stof perfect. In de badkamer of in je washok wil je dat de raamdecoratie tegen vocht bestand is. En als je gek bent op een druk dessin, bedenk dan even of dat ook voor je hele brede achterpui nog zo mooi zal zijn.

Wat zeker is; er is voor elk raam en iedere smaak een passende oplossing te vinden! Bij Thuisin hebben we veel verschillende gordijnen van uiteenlopende merken in alle kleuren.

Beige gordijnen bij Thuisin

Welke soorten plooien zijn er voor beige gordijnen?

Bij gordijnen kan je kiezen uit de verschillende plooien; de enkele plooi, dubbele plooi of wave plooi. Bij een enkele plooi heb je minder stof nodig dan bij bijvoorbeeld een dubbele plooi. Het gordijn zal met een enkele plooi soepel naar beneden vallen.

Een dubbele plooi wordt ook wel een vlinderplooi genoemd. Een dubbele plooi is een plooi waarbij bovenin het gordijn twee delen stof aan elkaar gemaakt worden.

Bij een wave plooi wordt het gordijn golvend onderaan een rail gehangen. De rail zal hierdoor enigszins zichtbaar blijven en de stof zal elegant vallen. Ook in rails en roedes heb je wat te kiezen. Zowel in kleur als in uitvoering en samen met de soort stof maak je zo van je gordijnen echte blikvangers. Bij Thuisin kan je kiezen uit vele soorten gordijnstoffen en laten we je graag alle soorten plooien zien. Wil je meer weten? Kom langs of maak een afspraak!

Beige gordijnen bij Thuisin

Elektrische gordijnrails

Naast de bekende gordijnrails met een handbediening zijn er ook elektrische gordijnrails. Gordijnen worden meestal handmatig open en dicht geschoven, met de komst van elektrische gordijnrails is dat niet meer noodzakelijk.

Elektrische gordijnrails hebben een fluisterstille motor in de rails. Deze bedien je met een afstandsbediening of - heel eenvoudig - met een app op je smartphone of tablet. Je kan er zelfs voor kiezen om scènes in te stellen, zodat alles automatisch opent en sluit op vooraf ingestelde momenten.

Ga je voor gemak, of ben je fan van gadgets; vraag in de winkel eens naar de mogelijkheden om je raamdecoratie en gordijnen elektrisch te bedienen. Bij Thuisin vind je namelijk alles onder 1 dak; inspiratie, meten, monteren én advies!

Beige gordijnen bij Thuisin

Blogs

Een interieur zonder luxe inbetween gordijnen kan ik me niet voorstellen. Gordijnen zijn dé sfeermakers in elk huis! Als je mij vraagt, mogen ze dus absoluut niet ontbreken. In deze blog wil ik je…
De zogenaamde 'ber' maanden zijn alweer begonnen! Dit betekent dat ook de herfst weer langzaam in aantocht is. De frisse en regenachtige dagen waarin de zon steeds iets meer verdwijnt. Maar dat maakt…
Inbetween gordijnen zijn een van de prachtige parels die je in ons gordijnen assortiment vindt. Maar hoe houd je inbetween gordijnen nu eigenlijk mooi, fris en in topconditie? Of je nu die ene vlek…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Kant en klaar (over)gordijnen zijn helemaal af en kan je direct ophangen. Mits ze de juiste afmeting hebben voor je ramen of tuindeuren. Wijken de maten af van de standaard maten dan leveren wij ook gordijnen op maat. Heel praktisch want zo weet je zeker dat het perfect past en aansluit. Bij Thuisin ben je aan het juiste adres!

Dat zijn de producten die er onder vallen. De overkoepelende naam is raambekleding; bij zowel raamdecoratie als gordijnen gaat het om de bekleding van je raam. Bij Thuisin hebben we een ruime keuze raamdecoratie en een groot assortiment gordijnen. Per product kan je kiezen uit heel veel kleuren, dessins, stoffen, opvangsystemen en bedieningsmogelijkheden. Kortom; kom kijken in onze winkel!

Als wij weten welk soort gordijn, welke stof en hoeveel je nodig hebt maken we graag een offerte voor je. Zo weet jij precies wat je mag verwachten, dat is wel zo prettig!

Beige, zandkleur, past eigenlijk overal bij. Je kan dus eindeloos combineren. Kies je voor witte muren, een grijze bank of donkere vloer; beige gordijnen maken je ruimte groter en sfeervoller. Kom naar de winkel!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

Meer weten over beige gordijnen?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.