Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen houden geluid tegen of warmte juist vast. Ze hebben een akoestische werking en geven extra isolatie aan je huis. In de winter houden de gordijnen de koude buitenlucht tegen. In de zomer blijft de warme lucht juist buiten, zodat het binnen koeler is. Hierdoor bespaar je op stookkosten en dat is altijd prettig, zeker in deze tijd!

Welke isolerende gordijnen kies jij?

In principe is elke soort raambekleding isolerend. Je kan je vast voorstellen dat het beter is om iets voor je ramen te hebben hangen in de winter dan helemaal niets, toch? Er is natuurlijk wel verschil in mate van isoleren. Kies je een dunne vitrage, dan houdt dit minder warmte vast dan een dik velours gordijn. Zoek je echt goed isolerende gordijnen, kijk dan ook eens bij onze verduisterende gordijnen of slaapkamer gordijnen. Deze gordijnen zijn van een dikkere stof gemaakt en isoleren daardoor automatisch goed. Het werkt heel simpel; hoe dikker de stof, hoe beter de isolerende werking.

Dat geldt uiteraard ook voor geluidsisolerende gordijnen. Hoe dikker de stof, hoe minder geluid erdoor kan dringen.

Isolerende gordijnen Thuisin

Soorten isolerende gordijnen

Wanneer kies je voor isolerende gordijnen? Daar kan je altijd voor kiezen en is extra handig wanneer je bijvoorbeeld nog enkelglas in huis hebt. Welke stof je ook kiest, je brengt altijd sfeer in de ruimte. Bij isolerende gordijnen mag je bijvoorbeeld ook denken aan isolerende rolgordijnen; veelal direct ook heel verduisterend en daarmee heel prettig in je slaapkamer. Of aan isolerende plisségordijnen, door de dubbele laag heb je namelijk altijd een goede isolatiewaarde. Maar ook overgordijnen van velours werken heel isolerend, doordat dit een dikke en zware stof is.

Isolerende gordijnen kopen

Zoek je isolerende gordijnen kant en klaar of isolerende gordijnen op maat gemaakt; je vindt ’t bij Thuisin. Het voordeel van op maat gemaakte isolerende gordijnen is dat ze altijd perfect aansluiten op je raam. Het voordeel van Thuisin is dat we alles onder één dak bieden. Advies, inspiratie, meten en monteren!

Isolerende gordijnen Thuisin

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Vaak wel. Dat komt omdat gordijnen van een verduisterende kwaliteit vaak wat dikker zijn en/of voorzien zijn van een coating. Mits je ze sluit natuurlijk!

Omdat isolerende gordijnen warmte en geluid vasthouden. In de zomer blijft het lekker koel binnen en in de winter houdt het de koude buitenlucht buiten. Dus beter voor je energierekening en het milieu!

Dat zijn de producten die er onder vallen. De overkoepelende naam is raambekleding; bij zowel raamdecoratie als gordijnen gaat het om de bekleding van je raam. Bij Thuisin hebben we een ruime keuze raamdecoratie en een groot assortiment gordijnen. Per product kan je kiezen uit heel veel kleuren, dessins, stoffen, opvangsystemen en bedieningsmogelijkheden. Kortom; kom kijken in onze winkel!

Isolerende gordijnen! Behalve dat ze de warmte vasthouden zijn ze ook heel geluiddempend. Handig als er veel lawaai buiten is of wanneer jij een heel blij huishouden hebt!

De dikkere en zwaardere stoffen isoleren heel goed. Denk aan bijvoorbeeld gordijnen gemaakt van velours. Maar ook rolgordijnen of plissés hebben een hoge mate van isoleren. Vraag ernaar in onze winkel!

Meer weten over isolerende gordijnen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen