Verduisterende gordijnen

Om heerlijk uit te kunnen slapen of onbezorgd van je film te genieten, kies je voor verduisterende gordijnen. Verduisterende gordijnen maken namelijk, zoals de naam al verklapt, een kamer helemaal donker, zodat jij in het weekend niet om 6 uur 's ochtends al wakker wordt. De mooiste verduisterende gordijnen vind je bij Thuisin!

Gordijnstof verduisterend

Als je kiest voor een gordijnstof die verduisterend is, kies je voor een gordijn die dichter gewoven is. De vezels waarmee de gordijnstof gewoven is, is bovendien veel dikker. Hierdoor is het voor licht moeilijker om door het gordijn door te dringen en kan je een ruimte gemakkelijk donker maken met deze speciale verduisterende gordijnstof.

Gordijnstof die verduistert, helpt bovendien ook bij het warm én koel houden van je huis. De dikke gordijnstof verduistert namelijk niet alleen, maar houdt ook warmte vast en tocht tegen. Hierdoor houd je de kou van het raam tegen, zodat het niet de kamer in kan komen. Dit maakt de gordijnstof die verduisterend is, ook zeer geschikt voor slaapkamers of huizen die wat ouder zijn!

Kom langs in de winkel!

Verduisterende gordijnen op maat

Verduisterende gordijnen zijn gordijnen die een dikke stof hebben en vaak donkerder gekleurd zijn of zelfs helemaal zwarte gordijnen. Ze zorgen voornamelijk voor verduistering, wat ideaal is voor de slaapkamer of babykamer. Aangezien geen enkel raam hetzelfde is en geen enkel plafond van dezelfde hoogte, kan je voor het mooiste resultaat je verduisterende gordijnen op maat laten maken, want precies passende verduisterende gordijnen staan het mooist. En dat kan bij Thuisin!

Blackout gordijnen

Naast verduisterende gordijnen kun je ook kiezen voor heuse blackout gordijnen! Deze bijzondere gordijnen gaan namelijk nog weer een stapje verder dan verduisterende gordijnen. Aan de achterkant van de blackout gordijnen is namelijk een extra coating aangebracht, die al het licht tegenhoudt.

Op deze manier dringt zelfs het kleinste straaltje zonlicht niet door het gordijn. Met blackout gordijnen kun je dus extra lang in bed blijven liggen in het weekend!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Gordijnen van linnen zijn losser gewoven, waardoor er meer licht doorheen valt. Wil je toch linnen gordijnen die verduisterend zijn? Kies dan voor een verduisterende voering. Zo geniet je van linnen gordijnen, die toch de kamer compleet donker maken!

Vaak wel. Dat komt omdat gordijnen van een verduisterende kwaliteit vaak wat dikker zijn en/of voorzien zijn van een coating. Mits je ze sluit natuurlijk!

Als jij weet welke stof je wenst en hoeveel je nodig hebt, maken wij met plezier een offerte voor je. Zo weet je wat je mag verwachten, wel zo handig!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De meeste velours stoffen verduisteren al behoorlijk. Vind je dit niet genoeg vraag dan naar de mogelijkheden om de stof te voeren. Bij Thuisin denken we graag met je mee!

Meer weten over verduisterende gordijnen?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen