Gordijnen op maat laten maken

Je gordijnen laten maken, dat doe je bij Thuisin. In onze winkel kan je zelf kiezen welke gordijnen bij je smaak en interieur passen. Wij adviseren je hierbij en laten verschillende mogelijkheden zien. Je kiest zelf welke lengte, welke stof en welke plooi. Vervolgens komen wij bij je thuis inmeten en hangen de gordijnen ook bij je thuis op. Zo kan jij genieten van je op maat gemaakte gordijnen.

Gordijnen op maat laten maken

Gordijnen werken isolerend, sfeerverhogend en verduisterd. Dat ligt uiteraard wel aan welke stof je kiest. Welke stof het ook wordt, wij hebben een ruime collectie overgordijnen, in-betweens en vitrages. Gordijnen kan je kant en klaar kopen, maar je gordijnen laten maken is een veel betere optie. Met precies passende gordijnen voor je ramen hangen de gordijnen beter en vallen ze mooier voor je raam. Geen standaard afmetingen die je zelf moet bijwerken, dat doet Thuisin voor je. Dé reden om je gordijnen te laten maken door de specialist in gordijnen: Thuisin.

Gordijnen laten maken en inmeten

Thuisin komt bij jou thuis om je ramen en deuren voor je gordijnen op te meten. Zo weten we precies hoe lang en breed je gordijnen moeten zijn. Ook houden we rekening met welke plooi je de gordijnen voor je ramen wilt hangen. Of misschien kies je wel voor een gordijnen met stang met ringen. Na het opmeten bestellen wij je gekozen gordijnstoffen op maat en komen wij op een afgesproken tijdstip deze voor je ophangen. Wil jij je gordijnen laten maken met de zekerheid dat ze ook goed voor je ramen hangen? Kom dan naar Thuisin.


Gordijnen laten maken, de varianten

Bij Thuisin kan je alle gordijnen op maat laten maken. Zoals de verschillende stoffen in-betweens, overgordijnen, verduisterende gordijnen en vitrages. In-betweens zijn ideaal om je kamer iets aan te kleden. Ze laten licht door, maar geven je toch de nodige privacy. Niet zoveel licht als de vitrages. Vitrages zijn gemaakt van een dunne stof die dient voor aankleding. Je kan hier wel doorheen kijken. Overgordijnen zijn ideaal voor op de slaapkamer, net als verduisterende gordijnen. Deze zijn gemaakt van een dikkere stof. Die dikke stof laat geen licht binnen. Hoe donkerder de stof, hoe donkerder de kamer. Ook zijn overgordijnen een goede isolator. Door de dikke stof komt eventuele tocht van de ramen niet in je kamer. In de zomer is een overgordijn handig om de zon en zo ook de warmte te weren.

Of je ramen of deuren nu extreem hoog of breed zijn, wij maken alle opties met verschillende gordijnstoffen precies voor je op maat.

Kijk hier voor onze totale collectie gordijnen, kom naar de winkel of maak een afspraak en vraag naar de mogelijkheden.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Kant en klaar (over)gordijnen zijn helemaal af en kan je direct ophangen. Mits ze de juiste afmeting hebben voor je ramen of tuindeuren. Wijken de maten af van de standaard maten dan leveren wij ook gordijnen op maat. Heel praktisch want zo weet je zeker dat het perfect past en aansluit. Bij Thuisin ben je aan het juiste adres!

Natuurlijk wil je dat weten! Als wij weten welk product je wenst en aanvullende informatie hebben over om hoeveel ramen het gaat, welke stof, enz. maken wij graag een offerte voor je. Hierdoor weet jij exact waar je aan toe bent. kom gerust langs in onze winkel!

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Meer weten over gordijnen laten maken?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen