Gordijnen voor in de slaapkamer

Raamdecoratie of gordijnen voor je slaapkamer zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Want goed slapen, dat willen we allemaal, het liefst in een donkere kamer. Daarom kiezen de meeste mensen voor verduisterende gordijnen als het om de slaapkamer gaat. Hoewel je veel gordijnstoffen in donkere tinten als donkergrijs of donkerblauw ziet kan een gordijn in een natuurlijke beige of pastelkleur net zo goed verduisteren. Maar er is veel meer!

Verduisterende gordijnen slaapkamer

Er zijn verschillende mogelijkheden wat verduisterende raamdecoratie betreft. Je kan voor een zware gordijnstof kiezen waarbij de stof dicht geweven is. Er zijn ook extra gevoerde overgordijnen die goed verduisteren.

Slaap lekker met de mooiste raamdecoratie

Wil je liever een luchtigere uitstraling op je slaapkamer? Ga dan voor transparante vitrages, deze staan prachtig en je kamer krijgt een rustige sfeer. Combineer deze gordijnen met rolgordijnen of jaloezieën die jouw slaapkamer ’s nachts helemaal verduisteren.

Gordijnen combineren met raamdecoratie

Een combinatie van raamdecoratie is praktisch, want natuurlijk kan je ook een soort mix & match maken van mooie slaapkamer gordijnen en raamdecoratie. Voordeel? Gordijnstoffen hebben een prachtige uitstraling, ze zijn er in luxe uitvoeringen, glanzende stoffen, fluweel, katoen of linnen. Van die sfeer wil je overdag genieten, want ook dan kan je de gordijnen op je slaapkamer dicht doen. Dit geeft extra privacy, zeker wanneer je inkijk wilt weren van voorbijgangers. Het daglicht schijnt wel naar binnen wanneer je een transparante of semi-transparante gordijnstof kiest.

Mix & match: gordijnen & raamdecoratie op je slaapkamer

Combineer prachtig plooiende gordijnen met verduisterende raamdecoratie. Denk aan verduisterende rolgordijnen, plisségordijnen, houten jaloezieën of lamellen voor je slaapkamer. Deze raamdecoratie sluit precies aan op je kozijn en zorgt voor een ongestoorde nachtrust.

Kleuren gordijnen slaapkamer

De meest populaire kleuren voor gordijnen voor op je slaapkamer zijn grijs en donkerblauw. Deze donkere tinten geven diepte aan je slaapkamer. Zo kan je bijvoorbeeld een kleine kamer groter laten lijken, altijd mooi meegenomen. Wil je juist een zachte, rustige of Scandinavische uitstraling op je slaapkamer? Denk dan aan verduisterende slaapkamer gordijnen in pasteltinten of een gordijnstof met een verfijnd grafisch dessin.

De mooiste gordijnstoffen voor je slaapkamer

De keuze aan gordijnstoffen is enorm, van elke effen kleur die je kan bedenken tot gordijnen met print. Bij de prints mag je voor romantische weelderige bloemen gaan, maar ook een subtiel patroon staat zeker leuk op je slaapkamer. Ben je fan van de Scandinavische woonstijl? Dan staan vouwgordijnen ook prachtig op je slaapkamer. Op zoek naar gordijnen voor je babykamer? Ga voor verduisterende overgordijnen in een rustige tint.

Inspiratie en advies gordijnen voor je slaapkamer

Wil je weten welke gordijnstof het beste past voor de woonstijl van jouw slaapkamer? Bij Thuisin laten wij je graag gordijnstoffen van verschillenden materialen zien en voelen. Kom naar onze woonwinkel en laat je verrassen door het ruime assortiment aan verduisterende slaapkamer gordijnen van de mooiste merken zoals Kobe, Eijffinger, Artelux, Holland Haag en meer! Wist je dat wij de gordijnen voor je op maat laten maken?

Elektrisch bedienbare slaapkamer raamdecoratie

En natuurlijk laten wij je ook graag meer verduisterende raamdecoratie producten zien. Het inmeten en monteren van jouw raamdecoratie mag je ook aan onze vakmensen overlaten, dat scheelt jou tijd en werk. Wil je naast een goede nachtrust ook extra comfort? Dan is elektrische raamdecoratie iets voor jou. Benieuwd naar alle opties? Kom dan naar de winkel!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Kant en klaar (over)gordijnen zijn helemaal af en kan je direct ophangen. Mits ze de juiste afmeting hebben voor je ramen of tuindeuren. Wijken de maten af van de standaard maten dan leveren wij ook gordijnen op maat. Heel praktisch want zo weet je zeker dat het perfect past en aansluit. Bij Thuisin ben je aan het juiste adres!

Natuurlijk wil je dat weten! Als wij weten welk product je wenst en aanvullende informatie hebben over om hoeveel ramen het gaat, welke stof, enz. maken wij graag een offerte voor je. Hierdoor weet jij exact waar je aan toe bent. kom gerust langs in onze winkel!

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Meer weten over slaapkamer gordijnen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen