Voile gordijnen

Voile gordijnen, ook wel vitrages of glasgordijn genoemd, zijn de dunste beschikbare soort gordijnen. Ze zijn vrij transparant, maar filteren wel het licht en zorgen nog voor enige privacy. De stof is nog iets dunner dan bij linnen gordijnen. Voile gordijnen worden gemaakt van polyester. Hoewel de stof heel dun is, zorgen ze wel voor sfeer en gezelligheid in iedere ruimte, en het verbetert ook nog eens de akoestiek!

Alles over voile gordijnen

Sfeervol

Sommige mensen kiezen ervoor om niks voor de ramen te hangen om optimale lichtinval te behouden. Toch oogt dit some best wel kaal, daarom is een voile gordijn daarin de ideale oplossing. Je kunt het zonlicht enigszins temperen met voile gordijnen, maar het zonlicht wordt ook ontzettend mooi gefilterd door de stof en lichtdoorlatendheid.

Ook wordt een vitrage tegenwoordig vaak gebruikt in combinatie met een verduisterend overgordijn. Zo kun je zowel overdag als ‘s avonds zelf bepalen wat voor type lichtinval je wenst en creëer je een warme sfeer. Wil je juist ertussen in gaan zitten qua lichtdoorlatendheid, dan is een linnen gordijn een aanrader!


Zoek een winkel in de buurt!

Transparant en privacy

Voile gordijnen zijn over het algemeen vrij transparant. Heel veel mensen vinden het namelijk niet fijn dat mensen bij hun huis zomaar naar binnen kunnen kijken. Hoewel je door voile gordijnen nog steeds wel silhouetten kunt zien, wordt het zicht vanaf buiten een stuk beperkter. Bij het gebruik van vitrages kan je toch zorgen voor iets minder inkijk, maar toch ook de lichtinval behouden.

Vitrages zijn namelijk geen verduisterende gordijnen. Zo krijg je ook geen opgesloten gevoel omdat de gordijnen helemaal dicht zitten. Gewone gordijnen en vitrages kunnen ook goed samen worden gecombineerd. Gebruik dan bijvoorbeeld velours gordijnen om meer privacy te creëren.

Betaalbaar

In tegenstelling tot overgordijnen, zijn voile gordijnen een stuk betaalbaarder. Veel mensen zijn namelijk op zoek naar een bepaalde vorm van raamdecoratie en hebben daar slechts een beperkt budget voor beschikbaar.

Je kunt ook onderscheid maken in verschillende materialen. Zo heb je tegenwoordig niet alleen polyester, maar ook inbetweens gemaakt van katoen of exemplaren die zijn vervaardigd uit linnen. Welke soort het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van wat je mooi vindt, welke uitstraling je de ruimte wil geven, het budget en de kwaliteit.

Bekijk alle gordijnen!

Voile gordijnen op maat laten maken

Uiteraard kun je voile gordijnen ook op maat laten maken. Bij een vitrage kopen, komen verschillende factoren kijken. Je kunt ze volledig laten afstemmen naar je wensen. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten materiaal, verschillende kleuren en de afmetingen.

Het is echt niet zo dat je voor standaard witte vitrages moet kiezen, tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden. Deze ruime keuze zorgt ervoor dat vitrages geschikt kunnen zijn voor ieder interieur en creëert daarbij ook meer zachtheid in de ruimte.

Op maat gemaakte vitrages en inbetweens zorgen ervoor dat het perfect wordt afgestemd op de afmetingen van jouw raam. Zodra jij helemaal tevreden bent over jouw vitrage gordijnen, worden deze kant en klaar geleverd. Voile gordijnen geven die extra finishing touch aan jouw interieur!

Kan je voile gordijnen wassen?

Het voordeel van voile gordijnen is dat je deze over het algemeen prima zelf kunt wassen, maar je kunt ze uiteraard ook naar een stomerij brengen. Als je zelf aan de slag wil met wassen, is het belangrijk om de vitrages eerst even goed buiten uit te kloppen. Er gaat namelijk aardig wat stof in de gordijnen zitten.

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de haakjes die doorgaans aan een vitrage zitten, naar binnen worden gerold. Je kunt er daarna een kussensloop omheen wikkelen en deze met een elastiek vast maken. Op deze manier worden de vitrages beschermd van de haakjes in de wasmachine.

Wij raden het aan om de vitrages met een fijnwas- of een wolwasprogramma te wassen en deze maar kort te laten centrifugeren. Als je ze daarna nat ophangt, heb je de kleinste kans op kreukels en zijn jouw gordijnen weer helemaal fris! Zorg er altijd voor dat je de wasinstructies van jouw specifieke gordijnen goed volgt voor het beste resultaat!

Kom langs in de winkel!

Top advies & trends

Oké, misschien heb je al de grote voorjaarsschoonmaak al gehad of juist nog niet. Maar je gordijnen eens in de zoveel tijd wassen is helemaal geen gek idee. Want onbewust komt daar toch eigenlijk…
Ik geef je tips voor een goede nachtrust en lekker lang uitslapen!
Wil jij ook meedoen met de rest? En daarbij goede raambekleding, veiligheid & gemak in huis? Kan: met Bliss!
Ik denk wel dat je ooit hebt gezien dat gordijnen in verschillende stoffen te verkrijgen zijn. Andere kleuren, andere patronen en dus ook stoffen in andere diktes. Maar waarom zijn die verschillende…

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen