Velours gordijnen

Velours gordijnen hebben een chique en warme uitstraling in je interieur. Ze zijn niet alleen sfeervol, maar kunnen ook worden gevoerd en zijn volledig verduisterend. Velours gordijnen kun je op maat laten maken en ze zijn dan ook beschikbaar in talloze kleuren. Ook heb je nog verschillende soorten waar je tussen kunt kiezen, zo zijn er verschillende soorten velours, verschillende plooien en de diverse manieren van ophangen aan een rails of roede.

Velvet, velours en fluweel?

Wat is nu precies het verschil tussen velvet, velours en fluweel? Eigenlijk bestaat er geen verschil, want dit zijn namelijk allerlei verschillende benamingen voor hetzelfde soort materiaal. Velvet is de vertaling van fluweel in het Engels, en velours in het Frans.

Wel zit er verschil in het soort velours, want je hebt streekvelours en staand velours. Bij streekvelours liggen de haren in één richting, en bij staand velours zijn de haartjes recht opstaand. De lusjes of haartjes maken dat de stof lekker zacht en aaibaar is, doordat je deze haren 2 kanten op kunt wrijven en de haren omhoog worden geborsteld. Je kunt ze ook plat drukken, waardoor de kleur van de stof lichter lijkt of de haren juist tegen de pool inwrijven, waardoor de kleur dieper en intenser wordt. Dit geeft velours zijn welbekende chique uitstraling!


Zoek een winkel in de buurt!

Alles over velours gordijnen

Verduisterend

Velours gordijnen zorgen vanzelf tot wel 80% lichtverduistering. Als je de gordijnen laat voorzien van extra voering, kan je ervoor zorgen dat de gordijnen 100% verduisterend zijn. De extra voering zorgt er ook voor dat de stof niet snel zal verkleuren. Daarom zijn ze ook ontzettend populair voor in de slaapkamers, maar ook voor in de woonkamer. Het verduisterende effect wordt gecreëerd door de dikke stof waarvan velours wordt gemaakt.

Chique uitstraling

De luxe, elegante uitstraling van fluwelen gordijnen zorgen voor een prachtige finishing touch van de ruimte. De stof is wat zwaarder en voelt zacht aan. Doordat het van dikker materiaal wordt gemaakt, zijn de gordijnen ook warmte isolerend. Bij het bepalen van de kleur kun je zelf kiezen wat voor sfeer je graag zou willen creëren in de ruimte. Ga je voor een zachte kleur passend bij het interieur, of zoek je juist een knallende kleur waar je een statement mee maakt? Hoe dan ook, het velvet materiaal zorgt voor een chique uitstraling!


Enkel of dubbel geplooid

Je kunt de gordijnen ook op 3 verschillende manieren laten plooien, enkel, dubbel of wave. Bij een enkele plooi wordt er minder stof gebruikt. Dit geeft een strak resultaat en omdat er wat minder stof wordt gebruikt, is het ook voordeliger.

Je kunt ook kiezen voor dubbel geplooid, dit wordt over het algemeen het meest gekozen. Hierbij wordt de stof twee keer ingeplooid en behoudt zijn plooi tot aan de grond. Er wordt meer stof gebruikt dan bij een enkele plooi, ongeveer 2,5x de breedte van het systeem, daarmee is dit een iets duurdere optie dan een enkele plooi. Wel geeft de dubbele plooi een vollere en luxere uitstraling.

je hebt ook de mogelijkheid om voor een wave-plooi te kiezen. Deze plooi dankt z'n naam aan de golvende beweging die het gordijn maakt. Vooral bij zwaardere gordijnen, zoals velours gordijnen, valt deze plooi erg mooi. Je moet er alleen wel op letten dat deze plooi meer licht doorlaat aan de bovenkant, het gordijn verduistert dus wat minder.


Bekijk alle gordijnen!

Velvet gordijnen, speciaal op maat gemaakt

Gezien het feit dat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn, kun je het beste velours gordijnen op maat laten maken. Op deze manier kun je zelf kiezen of je enkel of dubbel geplooide gordijnen het mooiste vindt, welke soort velours, alle verschillende kleuren, maar ook de perfecte afmetingen. Een gordijn op maat zorgt ervoor dat het gordijn perfect bij de ruimte zal passen en voegt het echt iets toe aan je interieur.

Door een verduisterend gordijn op maat te laten maken van hoge kwaliteit heb je ook optimaal plezier van je gordijnen. Het verduisterende effect met de luxe uitstraling van de velours stof maakt het een echte eyecatcher in huis! Daarnaast kun je een verduisterend gordijn ook prachtig combineren met andere gordijnstoffen, zoals innen gordijnen of voile gordijnen.

Hoe moet ik velours gordijnen wassen?

Velours gordijnen op maat zijn gemaakt van een prachtige luxueuze stof die je vooral graag mooi wilt houden. Maar dat betekent wel dat je de gordijnen goed moet onderhouden, en daarbij kunnen ze af en toe wel een wasbeurtje gebruiken. Of misschien komt er wel een vlek op je gordijnen? Gelukkig kun je velours gordijnen gewoon wassen. Wel is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen met de juiste materialen.

Er zijn verschillende manieren om de gordijnen te gaan wassen. Je kunt ze bijvoorbeeld in de wasmachine doen, een stoomreiniger gebruiken, in een grote bak met heet water leggen of gewoon naar de stomerij brengen zodat zij dit voor je kunnen doen. We raden je aan om voor het beste resultaat altijd goed de instructies te volgen die je bij de gordijnen krijgt.


Kom langs in de winkel!

Top advies & trends

Oké, misschien heb je al de grote voorjaarsschoonmaak al gehad of juist nog niet. Maar je gordijnen eens in de zoveel tijd wassen is helemaal geen gek idee. Want onbewust komt daar toch eigenlijk…
Ik geef je tips voor een goede nachtrust en lekker lang uitslapen!
Wil jij ook meedoen met de rest? En daarbij goede raambekleding, veiligheid & gemak in huis? Kan: met Bliss!
Ik denk wel dat je ooit hebt gezien dat gordijnen in verschillende stoffen te verkrijgen zijn. Andere kleuren, andere patronen en dus ook stoffen in andere diktes. Maar waarom zijn die verschillende…

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen