Witte gordijnen

Witte gordijnen hebben een luxe en zomerse uitstraling voor in je interieur. Er zijn namelijk ontzettend veel kleuren wit. Denk hierbij aan koele witten met een heel scala aan wittinten of aan warm wit, bijvoorbeeld roomwit of gebroken wit. De kleur wit zorgt ervoor dat zonlicht wordt weerkaatst, ideaal voor in de zomer. Het zorgt er bovendien voor dat het in de zomer minder warm wordt in huis. Bij Thuisin komen we altijd langs om de juiste maten in te meten en de witte gordijnen op maat te maken.

Zijn gordijnen alleen voor de sfeer of zijn ze ook functioneel?

Witte gordijnen zijn multifunctioneler dan je denkt! In ons assortiment vind je bovendien verschillende merken gordijnen, zoals Eijffinger, Artelux en Vadain, waardoor er altijd wel een wit gordijn voor jou te vinden is.

Sfeermakers

Witte gordijnen zijn echte sfeermakers, het is namelijk een kleur die zorgt voor een luxe, luchtige en zomerse look in huis. Door het kiezen van de plooi en het ophangsysteem kan het geheel nog verder verfraaid worden.

Functioneel gebruik

Naast dat gordijnen echte sfeermakers zijn, hebben ze natuurlijk ook praktische voordelen. Witte gordijnen hebben namelijk meerdere functionele voordelen. Zo zijn gordijnen geluiddempend en geven ze privacy. Ondanks dat witte gordijnen wat meer licht door laten dan donkere gordijnen, bieden ze wel degelijk privacy. Van buiten uit kan er namelijk niet doorheen worden gekeken. Witte gordijnen zijn dus ideaal om veel licht naar binnen te laten, maar ook genoeg privacy te hebben.

Verder hebben gordijnen ook een isolerende werking. Dit komt doordat een isolerende luchtlaag gevangen zit tussen het gordijn en het glas, wat ervoor zorgt dat in de zomer de warmte buiten blijft en in de winter er geen kou naar binnen komt. Dit geldt ook voor dunne gordijnen; er ontstaat altijd een luchtlaag die isolerend werkt.

Kom langs in de winkel

Hoe moet ik witte gordijnen wassen?

Witte gordijnen zien er altijd erg mooi uit en passen vaak goed bij het interieur. Maar vlekken zijn natuurlijk ook net iets beter en sneller zichtbaar op witte gordijnen. Door alleen de kamers te luchten en de gordijnen af en toe te stofzuigen, blijven de witte gordijnen helaas niet schoon.

Om die reden is het verstandig om de witte gordijnen te wassen. Let hierbij wel op welke instructies er op het waslabel staan; we raden je aan deze altijd te volgen! Toch kunnen de meeste witte gordijnen wel in de wasmachine; gebruik hierbij wel altijd wasmiddel voor witte was en een beetje wasparfum om de gordijnen nog frisser te laten ruiken. Gebruik tijdens het wassen de programma’s; zijde, spoel of kreukherstel op het laagst aantal toeren en op 30 graden. Let wel op dat, direct nadat de wasmachine klaar, is de gordijnen opgehangen worden; dit voorkomt kreukels.

Welke soorten plooien zijn er?

Bij het op maat maken van gordijnen kan er gekozen worden voor drie soorten plooien, namelijk enkel, dubbel en wave. Het is dan ook altijd belangrijk om aan te geven wat voor plooi je wilt, omdat er per gordijn plooi een andere hoeveelheid stof nodig is.

De enkele plooi komt het meest voor bij zware gordijnen, zoals verduisterende gordijnen, omdat deze plooi extra stof nodig heeft. De dubbele plooi, ook wel bekend als de vlinderplooi, zijn voor gordijnen met een soepelere stof. Met deze plooi valt de gordijn ruimer. De wave plooi is de meest gewilde plooi, dit komt doordat het voor alle gordijnen geschikt is. Zo is het geschikt van dikkere gordijnen tot aan soepelere gordijnen. De wave plooi geeft namelijk diepe en mooie golven mee en wordt onder de rails gehangen.


Wat zijn de voordelen van witte gordijnen?

Witte gordijnen hebben meerdere voordelen. Witte gordijnen zijn namelijk gemakkelijk te combineren met elke woonstijl. Of je nou voor industrieel, modern of juist bohemian gaat; witte gordijnen passen er altijd bij. Wit is namelijk ook prachtig te combineren met diverse materialen, zoals beton en natuurproducten.

Een ander voordeel is dat wit veel zonlicht doorlaat. Witte gordijnen laten je interieur dan ook altijd fris en zomers aanvoelen. Een ander voordeel van witte gordijnen is dat ze inkijk goed tegenhouden. Witte gordijnen zorgen er dan ook voor dat je meer licht binnen laat, maar er wel privacy gecreëerd wordt in huis. Verder kunnen witte gordijnen ook zonder problemen in vochtige ruimtes worden opgehangen.

Bekijk alle winkels in jouw buurt!

Top advies & trends

Oké, misschien heb je al de grote voorjaarsschoonmaak al gehad of juist nog niet. Maar je gordijnen eens in de zoveel tijd wassen is helemaal geen gek idee. Want onbewust komt daar toch eigenlijk…
Ik geef je tips voor een goede nachtrust en lekker lang uitslapen!
Wil jij ook meedoen met de rest? En daarbij goede raambekleding, veiligheid & gemak in huis? Kan: met Bliss!
Ik denk wel dat je ooit hebt gezien dat gordijnen in verschillende stoffen te verkrijgen zijn. Andere kleuren, andere patronen en dus ook stoffen in andere diktes. Maar waarom zijn die verschillende…

Meer weten over witte gordijnen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen