Witte gordijnen

Witte gordijnen hebben een luxe en zomerse uitstraling voor in je interieur. Er zijn namelijk ontzettend veel kleuren wit. Denk hierbij aan koele witten met een heel scala aan wittinten of aan warm wit, bijvoorbeeld roomwit of gebroken wit. De kleur wit zorgt ervoor dat zonlicht wordt weerkaatst, ideaal voor in de zomer. Het zorgt er bovendien voor dat het in de zomer minder warm wordt in huis. Bij Thuisin komen we altijd langs om de juiste maten in te meten en de witte gordijnen op maat te maken.

Zijn gordijnen alleen voor de sfeer of zijn ze ook functioneel?

Witte gordijnen zijn multifunctioneler dan je denkt! In ons assortiment vind je bovendien verschillende merken gordijnen, zoals Eijffinger, Artelux en Vadain, waardoor er altijd wel een wit gordijn voor jou te vinden is.

Sfeermakers

Witte gordijnen zijn echte sfeermakers, het is namelijk een kleur die zorgt voor een luxe, luchtige en zomerse look in huis. Door het kiezen van de plooi en het ophangsysteem kan het geheel nog verder verfraaid worden.

Functioneel gebruik

Naast dat gordijnen echte sfeermakers zijn, hebben ze natuurlijk ook praktische voordelen. Witte gordijnen hebben namelijk meerdere functionele voordelen. Zo zijn gordijnen geluiddempend en geven ze privacy. Ondanks dat witte gordijnen wat meer licht door laten dan donkere gordijnen, bieden ze wel degelijk privacy. Van buiten uit kan er namelijk niet doorheen worden gekeken. Witte gordijnen zijn dus ideaal om veel licht naar binnen te laten, maar ook genoeg privacy te hebben.

Verder hebben gordijnen ook een isolerende werking. Dit komt doordat een isolerende luchtlaag gevangen zit tussen het gordijn en het glas, wat ervoor zorgt dat in de zomer de warmte buiten blijft en in de winter er geen kou naar binnen komt. Dit geldt ook voor dunne gordijnen; er ontstaat altijd een luchtlaag die isolerend werkt.

Hoe moet ik witte gordijnen wassen?

Witte gordijnen zien er altijd erg mooi uit en passen vaak goed bij het interieur. Maar vlekken zijn natuurlijk ook net iets beter en sneller zichtbaar op witte gordijnen. Door alleen de kamers te luchten en de gordijnen af en toe te stofzuigen, blijven de witte gordijnen helaas niet schoon.

Om die reden is het verstandig om de witte gordijnen te wassen. Let hierbij wel op welke instructies er op het waslabel staan; we raden je aan deze altijd te volgen! Toch kunnen de meeste witte gordijnen wel in de wasmachine; gebruik hierbij wel altijd wasmiddel voor witte was en een beetje wasparfum om de gordijnen nog frisser te laten ruiken. Gebruik tijdens het wassen de programma’s; zijde, spoel of kreukherstel op het laagst aantal toeren en op 30 graden. Let wel op dat, direct nadat de wasmachine klaar, is de gordijnen opgehangen worden; dit voorkomt kreukels.

Welke soorten plooien zijn er?

Bij het op maat maken van gordijnen kan er gekozen worden voor drie soorten plooien, namelijk enkel, dubbel en wave. Het is dan ook altijd belangrijk om aan te geven wat voor plooi je wilt, omdat er per gordijn plooi een andere hoeveelheid stof nodig is.

De enkele plooi komt het meest voor bij zware gordijnen, zoals verduisterende gordijnen, omdat deze plooi extra stof nodig heeft. De dubbele plooi, ook wel bekend als de vlinderplooi, zijn voor gordijnen met een soepelere stof. Met deze plooi valt de gordijn ruimer. De wave plooi is de meest gewilde plooi, dit komt doordat het voor alle gordijnen geschikt is. Zo is het geschikt van dikkere gordijnen tot aan soepelere gordijnen. De wave plooi geeft namelijk diepe en mooie golven mee en wordt onder de rails gehangen.


Wat zijn de voordelen van witte gordijnen?

Witte gordijnen hebben meerdere voordelen. Witte gordijnen zijn namelijk gemakkelijk te combineren met elke woonstijl. Of je nou voor industrieel, modern of juist bohemian gaat; witte gordijnen passen er altijd bij. Wit is namelijk ook prachtig te combineren met diverse materialen, zoals beton en natuurproducten.

Een ander voordeel is dat wit veel zonlicht doorlaat. Witte gordijnen laten je interieur dan ook altijd fris en zomers aanvoelen. Een ander voordeel van witte gordijnen is dat ze inkijk goed tegenhouden. Witte gordijnen zorgen er dan ook voor dat je meer licht binnen laat, maar er wel privacy gecreëerd wordt in huis. Verder kunnen witte gordijnen ook zonder problemen in vochtige ruimtes worden opgehangen.

Blogs

Een interieur zonder luxe inbetween gordijnen kan ik me niet voorstellen. Gordijnen zijn dé sfeermakers in elk huis! Als je mij vraagt, mogen ze dus absoluut niet ontbreken. In deze blog wil ik je…
De zogenaamde 'ber' maanden zijn alweer begonnen! Dit betekent dat ook de herfst weer langzaam in aantocht is. De frisse en regenachtige dagen waarin de zon steeds iets meer verdwijnt. Maar dat maakt…
Inbetween gordijnen zijn een van de prachtige parels die je in ons gordijnen assortiment vindt. Maar hoe houd je inbetween gordijnen nu eigenlijk mooi, fris en in topconditie? Of je nu die ene vlek…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Linnen gordijnen zijn van nature licht van kleur. Echter zijn linnen gordijnen heel makkelijk te verven en vind je dus verschillende kleuren linnen gordijnen in ons assortiment, van licht tot donker! Onze volledige collectie bekijk je gemakkelijk in de winkel, waar je de gordijnen ook kunt zien en voelen!

Bijna alle gordijnstoffen zijn te wassen! Soms is het echter beter om dit door de stomerij te laten doen. Als je toch zelf je gordijnen gaat wassen, raden we je aan om altijd het advies van de verkoper of de was instructies te volgen.

Bij Thuisin! Wij hebben ruime keuze in soorten gordijnen, gordijnstoffen in alle kleuren en dessins, wij meten in en monteren. Dat doen we onder meer ook voor roze, groene, beige en grijze gordijnen...

Als wij alle informatie hebben dan maken we graag een offerte voor je. Welke stof kies je, welk soort gordijn, hoeveel ramen, enz. Zo weet je precies wat je mag verwachten, wel zo prettig!

Naast het soort gordijn kun je ook kiezen voor allerlei soorten gordijnstoffen. Zo heb je dunnere stoffen, zoals voile, die meer licht doorlaten en zorgen velours gordijnstoffen juist voor een luxe gevoel en houden ze licht tegen. Welke stof je ook kiest, bij Thuisin helpen we je altijd met advies voor de beste keuze voor jou en jouw thuis!

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

Meer weten over witte gordijnen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen