Wave gordijnen

Bij het uitzoeken van nieuwe gordijnen voor je huis, heb je lekker veel te kiezen. Niet alleen in soort stof en de kleur van de stof, ook welke plooi je in de gordijnen wilt. De wave plooi is er dan echt eentje die je niet mag missen. Deze gelijkmatige, golvende plooi blijft goed zichtbaar als de gordijnen gesloten, maar ook als ze open zijn. De wave gordijnen hangen ‘luchtig’ voor je ramen en deze plooien passen perfect in elke woonstijl. Laat je meevoeren en inspireren in de wereld van het wave gordijn!

Soorten wave gordijnen

Als je kiest voor wave gordijnen, heb je keuze uit drie soorten:

  • Overgordijnen
  • Vitrages
  • Inbetweens

Overgordijnen zijn vaak dikker van stof, vitrages zijn transparanter en inbetweens zitten er tussenin. Stuk voor stuk echte sfeermakers en bij elk gordijn en nagenoeg elke stof past een wave plooi.

Welke stof voor wave gordijnen?

De keuze in stoffen is enorm. Wil je goed verduisteren? Bijvoorbeeld voor je slaapkamer, kies dan een dikkere stof of laat de gordijnen voeren zodat je de kamer echt donker maakt. Wil je daglicht filteren en inkijk verminderen in je woonkamer? Dan volstaat een vitrage of inbetween. Een combinatie van een overgordijn met vitrage kan natuurlijk ook. En alles met de luchtige, golvende wave plooi; heel mooi!

Bij Thuisin hebben er ruim assortiment stoffen, kleuren en dessins. Wil je graag de verschillende gordijnen, gordijnstoffen of plooien bekijken? Kom dan naar onze winkel!

Wave gordijnen bij Thuisin

Wave gordijnen maken

Bij Thuisin maken wij wave gordijnen op maat. Zo ben je er zeker van dat jouw nieuwe wave gordijnen de goede lengte hebben, een mooie zoom, de prachtigste plooi én perfect hangen. Dat is heel handig wanneer je een grote raampartij hebt of afwijkende maten van ja raam of deur.

Gordijnen met wave plooi

Een mooie wave plooi heeft een gelijke afstand tussen de plooien. Doorgaans zit er 6 of 8 centimeter tussen de plooien en zijn de plooien ongeveer 14-15 cm diep. De plooi komt in het gordijn doordat de runners onderling aan elkaar vastzitten. Zo ben je verzekerd van gelijkmatige plooien en vooral bij een grote raampartij van een meter of 4 breed heeft dit een sfeervolle uitstraling. Wavegordijnen kunnen voor elke breedte en iedere hoogte raam op maat gemaakt worden.

Vraag bij Thuisin naar de mogelijkheden, ook voor het inmeten en monteren, om je wave gordijnen op maat te laten maken.

Wave gordijnen bij Thuisin

Wave plooi gordijnen ophangen

Wave gordijnen worden direct onder de rails bevestigt. Daardoor zijn niet alle rails automatisch geschikt voor gordijnen met een wave plooi. Door het gebruik van wave gordijnrails golven de wave plooien het mooist. Ze hangen zo dat de rails nog enigszins zichtbaar zijn. Des te beter dat je ook de rails aandacht geeft. Wat ook in rails en roedes heb je keuze. In kleur, afmetingen en uitvoeringen.

Bedieningsmogelijkheden wave gordijnen

En wat denk je van de bediening? Je kan kiezen voor een handmatige bediening met behulp van bijvoorbeeld een trekstang. Weet je dat er ook volop mogelijkheden zijn wanneer je je gordijnen elektrisch wilt bedienen? Dat doe je met een afstandsbediening of heel eenvoudig met een app op je smartphone of tablet. Je kan dan zelfs scenes instellen zodat de gordijnen op vooraf ingestelde momenten sluiten en openen. Ook handig wanneer je met vakantie bent of later thuiskomt. Met elektrisch bedienbare wave gordijnen maak je een kindvriendelijke keuze. Je hebt geen bungelende koordjes meer. En wanneer je ervoor kiest deze slim te programmeren zorg je voor een gelijkmatige temperatuur in huis waardoor je energiebesparend kiest.

Heb je interesse in al deze voordelen en wil je dit eerst eens in werking zien? Dat kan natuurlijk! Maak eenvoudig een afspraak bij ons in de winkel. We adviseren en inspireren je graag. En geen zorgen over het inmeten en monteren; je vindt 't bij Thuisin!

Wave gordijnen bij Thuisin

Blogs

Een interieur zonder luxe inbetween gordijnen kan ik me niet voorstellen. Gordijnen zijn dé sfeermakers in elk huis! Als je mij vraagt, mogen ze dus absoluut niet ontbreken. In deze blog wil ik je…
De zogenaamde 'ber' maanden zijn alweer begonnen! Dit betekent dat ook de herfst weer langzaam in aantocht is. De frisse en regenachtige dagen waarin de zon steeds iets meer verdwijnt. Maar dat maakt…
Inbetween gordijnen zijn een van de prachtige parels die je in ons gordijnen assortiment vindt. Maar hoe houd je inbetween gordijnen nu eigenlijk mooi, fris en in topconditie? Of je nu die ene vlek…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Voor elke smaak hebben wij een passend ophangsysteem. Kies je voor roedes dan helpen wij je graag. Er is veel keuze in kleur en uitvoering en het is afhankelijk van welke raambekleding je wenst en welke plooien je kiest. Geen enkel probleem bij Thuisin, in onze winkel laten we je graag de verschillen zien. En geen zorgen over het monteren; wij meten en monteren ook!

Dat is een goede vraag die we graag voor je beantwoorden. Kom langs bij ons en als we weten welke stof je kiest voor hoeveel ramen en hoe diep je plooien mogen worden, maken we graag een prijsopgave voor je. Uiteraard berekenen wij de meters stof, meten we in en monteren we je nieuwe wave gordijnen met liefde. Alles onder 1 dak, bij Thuisin!

Negen van de tien keer kan dit inderdaad heel goed. Wij raden je aan altijd de was instructies op te volgen en het juiste wasmiddel te gebruiken. Twijfel je of heb je vragen; bij Thuisin adviseren we je graag!

De wave plooi is een hele mooie soepel vallende plooi. Hij doet denken aan de golven van de zee; waves. Je kiest hier voor als je de raampartij met luchtig vallende plooien wilt bekleden. Bekijk in de winkel de soorten stof, de verschillende kleuren en dessins en de plooien. Waar kies jij voor?

Dat berekenen we graag voor je! Als we alle informatie compleet hebben, dus weten welke stof, hoeveel ramen, welke plooien, enz., dan ontvang je een prijsopgave van ons. Zo weet je exact waar je aan toe bent. Wel zo fijn!

Nagenoeg alle stoffen kunnen met een wave plooi gemaakt worden. Hoe dunner de stof, hoe soepeler de plooi. Vraag ernaar in onze winkel. Bij Thuisin adviseren we, we inspireren, meten in en monteren. Handig!

Meer weten over wave gordijnen?

Neem contract met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen