Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn er in veel maten, kleuren, dessins en uitvoeringen. Ze zijn verkrijgbaar met zowel een handmatige als elektrische bediening. Vouwgordijnen zijn zeer decoratief en geven, door vaak de stof, extra warmte in de ruimte.

Alles over vouwgordijnen

Vouwgordijnen vouwen en ontvouwen zich als je ze optrekt of neerlaat. Het geheel is optisch verdeeld in een aantal banen doordat er baleinen in de stof zitten die er voor zorgen dat het gordijn zich in delen oprolt. Het gordijn is als het ware opgedeeld in plakken die per stuk kunnen worden gevouwen. Vouwgordijnen zijn zeer praktisch, maar worden vaak gekozen vanwege hun hoge decoratieve waarde. Dat komt doordat er een enorm aanbod is aan stoffen waaruit gekozen kan worden. Donkere en lichte kleuren, talloze dessins, diverse graden van transparantie van volledig transparant, tot semi-transparant tot en met verduisterend en verschillende mogelijkheden om de baleinen te verwerken. Daarnaast kan de uitvoering worden uitgebreid met schulpranden en ton sur ton of juist contrasterende biesbanden.

Meer over vouwgordijnen

Vouwgordijnen op maat

Thuisin levert vouwgordijnen altijd op maat, dus alles is precies naar wens. Een Thuisin medewerker komt bij jou thuis de maten opnemen en een monteur zorgt ervoor dat alles tot in detail wordt gemonteerd. Zo ben jij verzekerd van een uitstekend resultaat.

Zijn vouwgordijnen verduisterend?

Absoluut, vouwgordijnen zijn in allerlei transparanties te verkrijgen. In je slaapkamer wil je graag verduisterende vouwgordijnen. Zorg ervoor dat je goed kiest waar je je vouwgordijnen wilt hangen, omdat er wel kiertjes kunnen ontstaan als je deze ‘in’ het kozijn hangt. Meer weten over gordijnen voor je slaapkamer? Vraag om advies in de winkel, zij weten er alles van!

Voor welke ruimtes zijn vouwgordijnen?

Vouwgordijnen in de huiskamer hebben een andere functie dan in de slaapkamer. Kies in het laatste geval voor een verduisterende versie, dat is praktisch. In de huiskamer zijn de kleuren en het dessin belangrijker dan in een slaap- of werkkamer. Houd er voor de huiskamer rekening hoe de ruimte is ingericht en met welke kleuren; passen de vouwgordijnen daarbij?

Ramen en bediening

Grote ramen en vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zijn heel goed bruikbaar voor grote ramen. Zo’n XXL-uitvoering is mogelijk doordat het vouwgordijn uit meerdere delen bestaat en goed kan en mag plooien. Bovendien zorgen de baleinen er voor dat het een stevig geheel blijft. Raadpleeg voor extra grote glasoppervlakten de Thuisin specialist. Hij komt graag thuis opmeten en later monteren.

Draaikiepramen en een vouwgordijn?

Vouwgordijnen van Thuisin zijn te gebruiken voor draaikiepramen. Daarvoor moet wel goed gekeken worden wat hiervoor het beste ophangsysteem is. Ook op/voor deuren zijn de vouwgordijnen te plaatsen.

Handmatige bediening

Standaard wordt het vouwgordijn bediend met een koord of ketting. Een elektrische bediening is mogelijk en deze is met een afstandsbediening aan te sturen. Kies bijvoorbeeld voor elektrische bediening van PowerView® Er zijn Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. Zo moeten vouwgordijnen (maar ook jaloezieën, rolgordijnen, plissés e.d.) voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Het betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn of gemonteerd moeten worden dat bij een bepaald gewicht de bediening blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Daarvoor gebruikt Thuisin het Smartcord dat voldoet aan de richtlijn.

Slimme techniek

Thuisin zet in voor producten van hoge kwaliteit en dat geldt ook voor de vouwgordijnen. Zo gebruiken wij voor de Luxaflex®-producten het LiteRise systeem (light rise, makkelijk omhoog). Hierbij hoef je het vouwgordijn niet met een ketting of koord te bedienen, maar duw je de onderlat (het verzwaarde deel onderaan het gordijn) subtiel iets naar boven waardoor het vouwgordijn vanzelf omhoog gaat. Naar beneden halen gebeurt door de onderlat vast te pakken en die naar beneden te trekken. Je kan ook gaan voor top down bottom up vouwgordijnen. Die zijn zowel van boven naar beneden (top-down) als van beneden naar boven (bottom-up) te bedienen. Beperk zo je inkijk en laat zoveel mogelijk licht binnen aan de bovenkant, of kies juist andersom.

Automatische bediening

In de meeste gevallen wordt een vouwgordijn met de hand bediend. Met een elektromotor en afstandsbediening creëer je comfort en gemak. Dit kan handig zijn wanneer er sprake is van een aantal vouwgordijnen. Ook bij een hoog raam of wanneer de bewegingsruimte beperkt is, is dit een goede optie. Er zijn speciale apps waarmee je via de smartphone de vouwgordijnen kunt bedienen. De Thuisin medewerker geeft graag tekst en uitleg over de mogelijkheden. Een bijzondere afstandsbediening is de door Luxaflex® ontwikkelde PowerView®. Dat is een handzame afstandsbediening waarmee je de lichtregulering letterlijk en figuurlijk in eigen hand hebt.

Afwerking met bies

De zijkanten worden afgemaakt met een bies. Dit kan in eenzelfde of in een juist contrasterende kleur worden gedaan. Mede hierdoor kun je het vouwgordijn naar eigen smaak samenstellen. De Thuisin adviseur vertelt er graag meer over.

Blogs

Lamellen zijn een eeuwenoude bekende raamdecoratie. Ze staan bekend om onder andere hun uitstraling én functionaliteit. Maar wist jij dat jij je lamellen ook heel simpel kunt schoonmaken en…
Ben je al een tijdje aan het overwegen om duettes toe te voegen aan je interieur, maar ben je nog niet helemaal zeker of het aan je wensen voldoet? Blijf dan zeker lezen! In deze blog duiken we…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Standaard wordt het vouwgordijn bediend met een koord of ketting. Met onze smartcord is deze bediening tevens kindvriendelijk. Een elektrische bediening is mogelijk en deze is met een afstandsbediening aan te sturen.

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Dat kan! Bij Thuisin maken wij elk gordijn in iedere gewenste maat. Heb je een gek raampje of geen standaard afmeting? Geen probleem. Wij meten en monteren ook, lekker handig voor jou! En over de keuze in kleuren en dessins geen zorgen; er zit altijd iets voor jou bij!

Vouwgordijnen zijn heel goed bruikbaar voor grote ramen. Zo’n XXL-uitvoering is mogelijk doordat het vouwgordijn uit meerdere delen bestaat en goed kan en mag plooien. Bovendien zorgen de baleinen er voor dat het een stevig geheel blijft. Raadpleeg voor extra grote glasoppervlakten de Thuisin specialist. Hij komt graag thuis opmeten en later monteren.

Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde SmartCord® dat voldoet aan de richtlijn.

Vouwgordijnen kan je bijna in iedere ruimte in je huis hangen. Voor in de slaapkamer kies je wellicht voor iets meer verduisterende vouwgordijnen dan in de woonkamer. In de huiskamer zijn de kleuren en het dessin belangrijker dan in een slaap- of werkkamer. Vouwgordijnen zijn minder geschikt voor vochtige ruimtes.

Meer weten over vouwgordijnen?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.