Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Filter op categorie
Kan ik mijn inloopkast ook plaatsen tegen een schuine wand?

Zeker, dat kan! Wij maken de kast exact voor je op maat, zelfs als het om schuine wanden gaat.
Laat in de winkel een 3d tekening maken van je gewenste kast en laat je adviseren.

Kan ik mijn draaikast deur tegen een schuine wand plaatsen?

Ook draaideurkasten kan je prima plaatsen tegen een schuine wand. Wij tekenen je kast in 3d voor je op maat, precies naar jouw wensen.

Kan ik een kast op maat zelf ontwerpen?

Ja dat is mogelijk. Wij tekenen graag met jou in de winkel je wensen van de kast op maat uit. Daarin nemen we elke hoek, schuine afwerking en verdere wensen mee.

Wat kan ik allemaal toevoegen in mijn kast op maat?

Veel is mogelijk. Een schuine wand, een spiegel op de deur, glas in de deur, een speciale deuromlijsting, een hoekopstelling, een schuifdeur of klapdeur; het is allemaal mogelijk. De maximale hoogte is 350 cm, de maximale breedte per deur is 160 cm. Soft closing deuren of laden, speciale hang- en legmogelijkheden, verlichting, een schoenenrek, manden, broekhangers, een garderobelift, een ladeblok, stropdashouders, het kan allemaal.

Kan ik mijn kast op maat laten plaatsen?

Het ontwerp is maatwerk en dat geldt ook voor de plaatsing. Onze ervaren monteurs plaatsen de kast(en) en stellen deze ter plekke af.

Moet ik de kast zelf in elkaar zetten?

Dat is een mogelijkheid. Nog beter is om dat door onze specialisten te doen. Zij weten exact hoe de kast in elkaar zit en zorgen ervoor dat je jaren lang kan genieten van een kast die perfect staat.

Kan ik een schuifdeurkast laten plaatsen tegen een schuine wand?

Zeker, dat kan! Wij maken de kast exact voor je op maat, zelfs als het om schuine wanden gaat.
Laat in de winkel een 3d tekening maken van je gewenste kast en laat je adviseren.

Waar kan ik een schuifdeurkast voor gebruiken?

Een schuifdeur kast is ideaal voor het opbergen van spullen in de woonkamer, kleding en beddengoed op de slaapkamer en natuurlijk mappen en papierwerk voor op het kantoor.

Hoe bedien je een multishade?

Duorolgordijnen bedien je met een ketting of koord, al dan niet verzwaard met een extra element. Alle producten zijn voorzien van een kindveilige bediening waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in de koorden of kettingen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor elektrische bediening, al dan niet met afstandsbediening.

Kan ik voor elk raam een duorolgordijn krijgen?

Ja, multishades/duorolgordijnen zijn in principe toepasbaar in iedere ruimte. Bepaalde stoffen zijn beter geschikt voor vochtige ruimtes. Houdt hier dus wel rekening mee. Bij grote ramen kun je kiezen voor brede banen, bijvoorbeeld 25 tot 40 cm breed, maar noodzakelijk is dit niet. Sommige stoffen zijn leverbaar in brandwerende variant wat ze geschikt maakt voor projectmatige toepassing.

Hoe wordt een multishade bevestigd?

Een duorolgordijn/multishade wordt opgehangen aan een zogeheten bovenbak van aluminium. Deze is verkrijgbaar in diverse varianten en kleuren. Vaak is het neutraal wit of grijs, maar chique matzwart is ook mogelijk. Ook wanneer er sprake is van een onderlat (het metalen onderste deel van het gordijn waarin de roede hangt die zorgt voor het makkelijk geleiden van de stof) is er keuze uit verschillende mogelijkheden. Met de combinatie van hardware en ‘software’ (de stof) kun je een product naar eigen keuze samenstellen.

Wat is een privacy jaloezie?

Door de horizontale lamellen wordt een verticaal koord gespannen. Dit koord is nodig om de jaloezieën op en neer te bewegen. Om dit koord door de lamellen te krijgen, wordt in elke lamel een gaatje geboord. Als je jaloezieën kantelt / dicht doet, kan er licht door deze gaatjes komen. Met privacy jaloezieën wordt dit voorkomen. Je hebt de keuze uit jaloezieën met koord en jaloezieën met ladderband. Een ladderband is een brede, duidelijk zichtbare band die aan de uiteinden van de lamellen zit. De ladderband loopt in een rechte lijn verticaal naar beneden.

Hoe komt de mat op de vloer te liggen?

Je kan in een uitsparing maken in de vloer om de mat in te leggen. Ook kan je de mat los op de vloer leggen. Zorg dan wel voor een goede afwerk rand.

Kan ik een mat op maat laten maken?

Jazeker! Een inloopmat kan je krijgen in de maat die voor jouw woning of kantoor geschikt is.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een mat?

Je moet goed letten op het gebruik van de mat. Is het voor standaard gebruik, dan kan je prima gaan voor een standaard mat. Heb je jonge kinderen of veel zand in de omgeving, dan kan je beter gaan voor een mat met een hogere opname van vocht en vuil.

Kan ik lamellen ook bedienen met Powerview?

Ja, dat is mogelijk. Zodoende kan je vanaf de bank je (zon)licht reguleren.

Voor welke ramen zijn lamellen geschikt?

Lamellen zijn toepasbaar op elk type en grootte raam. Groot, rond, driehoek of zelfs heel klein. Bekijk bij ons in de winkel de verschillende toepassingen.

Welke varianten lamellen bestaan er?

Wij verkopen lamellen van kunststof (pvc), stof en aluminium. Iedere variant heeft weer zijn eigen voordelen. Zo is aluminium geschikt voor vochtige ruimtes, stoffen lamellen zijn sfeervol en kunststof lamellen zijn onderhoudsvrij.

Passen vouwgordijnen ook voor grote ramen?

Vouwgordijnen zijn heel goed bruikbaar voor grote ramen. Zo’n XXL-uitvoering is mogelijk doordat het vouwgordijn uit meerdere delen bestaat en goed kan en mag plooien. Bovendien zorgen de baleinen er voor dat het een stevig geheel blijft. Raadpleeg voor extra grote glasoppervlakten de Thuisin specialist. Hij komt graag thuis opmeten en later monteren.

Hoe kan ik de vouwgordijnen bedienen?

Standaard wordt het vouwgordijn bediend met een koord of ketting. Met onze smartcord is deze bediening tevens kindvriendelijk. Een elektrische bediening is mogelijk en deze is met een afstandsbediening aan te sturen.

Waar kan je vouwgordijnen hangen?

Vouwgordijnen kan je bijna in iedere ruimte in je huis hangen. Voor in de slaapkamer kies je wellicht voor iets meer verduisterende vouwgordijnen dan in de woonkamer. In de huiskamer zijn de kleuren en het dessin belangrijker dan in een slaap- of werkkamer. Vouwgordijnen zijn minder geschikt voor vochtige ruimtes.

Kan ik tapijt zelf leggen?

Tapijt kan je in principe zelf leggen. Voor het beste resultaat is een speciale ondervloer aan te bevelen en soms noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een ondervloer van hout. Er zijn diverse manieren om tapijt te leggen en het is afhankelijk van de oppervlakte en de intensiteit van het gebruik. Je kunt de randen vastzetten met dubbelzijdig tape, maar dat is vooral bedoeld voor kleinere ruimte zoals een slaapkamer. Deels of volledig verlijmen op de vloer is een goede optie, net als de traditionele manier met spijkerlatten. Dit werk is meer geschikt voor de vakman.

Zeker wanneer het gaat om moeilijke hoeken of het stofferen van een trap raden wij aan om het werk te laten doen door een vakman. Voor onze stoffeerders is het dagelijks werk. Zij zorgen er voor dat u gegarandeerd lang kunt genieten van uw tapijt.

Welk type tapijt kan ik het beste kiezen?

Uiteraard speelt de ruimte waar het tapijt komt te liggen een rol in het te kiezen product. Een babykamer wordt minder intensief gebruikt dan een woonkamer en niet alle tapijt is  geschikt om een trap te bekleden. Een hoge pool is lekker in de slaapkamer, maar onhandig voor een trap. Kokos is daarvoor juist zeer geschikt, maar voor een kind dat kruipt is een zacht tapijt veel fijner. Tapijt in een kantoor moet vooral sterk zijn omdat daar veel meer wordt gelopen. Ook moeten het bestand zijn tegen het veelvuldig gebruik van bureaustoelen.

Ik heb een allergie, kan ik dan toch tapijt nemen?

Het is een misverstand dat tapijt slecht is voor mensen met (stof)allergieën. Onderzoek heeft uitgewezen dat het tegendeel waar is. Op harde vloeren zoals laminaat, pvc en parket gaat stof dwarrelen, tapijt houdt het stof juist vast waardoor de lucht ‘schoner’ wordt. Het is wel noodzakelijk om regelmatig te stofzuigen. Het Airmaster tapijt van fabrikant Desso heeft een zodanige structuur dat het stof extra goed vasthoudt. Het zorgt er voor dat stof dus niet gaat dwarrelen in de ruimte.

Is tapijt niet onderwets?

Tapijt heeft het imago wat ‘stoffig’ te zijn, maar dat is onterecht. Tapijt kan geleverd worden in talloze kleuren en de fabrikanten passen deze steeds aan al naar gelang de heersende mode. Vaak is het een mengeling van een paar kleuren, maar ook tapijt met subtiele motieven (strepen, golfjes, vierkantjes etc.) is mogelijk. In kantoren wordt soms gewerkt met bijzondere dessins. Dat kan omdat het tapijt na het tuften door een digitale printer gaat die (net als op papier) het oppervlak van het gewenste dessin voorziet.

Hoe wordt tapijt gemaakt?

Tapijt werd vroeger geweven (en dat gebeurt nog steeds) maar meestal gaat het om getuft tapijt. Het garen wordt hierbij met hoge snelheid door een doek ‘geschoten’ waardoor het verankerd wordt. Aan de onderkant komt een speciale ‘rug’ waardoor het tapijt makkelijk vervoerd en gelegd kan worden.

Zijn Duettes isolerend?

De Duette heeft een isolerende functie die vooral in de winter effectief kan zijn. De lucht in de honingraat werkt als een buffer die de kou buitensluit. Vooral bij enkel glas is het effect hoog. In de zomer is dat andersom en houdt het de warmte buiten.

Kunnen jullie de vloer voor mij opmeten?

Het is ontzettend belangrijk dat alles zo goed mogelijk wordt ingemeten. Daar willen wij je uiteraard graag bij helpen. Alleen dan kunnen wij je een perfecte vloer garanderen. We bekijken de conditie van bijvoorbeeld de ondervloer of andere zaken die een rol spelen.

Neem gerust contact op met een winkel bij jou in de buurt voor een inmeet-afspraak.

Wat zijn dag en nacht plissés?

Een praktische uitwerking van dit principe is de zogeheten ‘dag en nacht’ oplossing. Het bovenste deel is van doorzichtige stof en het onderste deel juist niet. Het bovenste deel zorgt zo voor voldoende lichtinval, het onderste voor privacy.

Is zonwering op maat gemaakt?

Al onze zonwering wordt op maat gemaakt. Wij komen bij je thuis om op te meten welk formaat nodig is. Sommige zonwering is qua lengte wel op een maximaal formaat. Bekijk in de winkel de mogelijkheden.

Waar moet ik op letten bij de keuze voor trapstoffering?

Het belangrijkste is natuurlijk dat het gekozen product geschikt is voor de trap. Zo is niet elk type tapijt geschikt voor de zware belasting die het op de trap te verduren krijgt.

Waarmee kan mijn trap bekleed worden?

Er is veel mogelijk, zoals onder andere tapijt, pvc en Marmoleum. Kom gewoon eens langs in de Thuisin-winkel en bespreek wat je mooi vindt. Wij laten je dan weten of het product van je keuze ook geschikt is voor de trap.

Kunnen alle trappen worden gestoffeerd?

Stofferen is zowel mogelijk voor open als dichte trappen. Of het nou gaat om een houten trap, een wenteltrap of de zoldertrap, dit kan allemaal!

Welke soorten zonwering kan ik aanschaffen?

Thuisin heeft een grote collectie knikarmschermen, markiezen, rolluiken, screens en terrasoverkappingen.

Hoe kan ik de rolluiken bedienen?

Rolluiken kan je handmatig bedienen door middel van een band. Dat is een stevig plat ‘koord’ dat (meestal) ter bescherming opgerold zit in een platte doos die aan de binnenzijde van het pand wordt gemonteerd. Een elektrische bediening met een schakelaar op de muur is ook mogelijk, zelfs met een afstandsbediening.

Hoe leg je tapijttegels?

Er zijn 3 legmethodes: alle tegels in dezelfde richting, elke tegel een kwartslag gedraaid of zonder vaste richting. Voor het gemak staan er pijlen op de achterkant van de tapijttegels.

In niet al te grote ruimtes kunnen tapijttegels los gelegd worden. In grotere ruimtes raden wij het aan om tape of lijm te gebruiken zodat de tapijttegels mooi op hun plek blijven liggen.

Waarom kiezen voor rolluiken?

Rolluiken zijn inbraakwerend, geluidsisolerend en zijn in de zomer een uitstekende zonwering. Daarnaast geven rolluiken een gevoel van privacy. Ook dempen ze het geluid, iets wat met name ‘s nachts prettig kan zijn.

Welke soorten tapijttegels bestaan er?
  • Luspool / Bouclé: het tapijt van de tegels bestaat uit lussen, waardoor je een slijtvast tapijt hebt, wat makkelijk in onderhoud is.
  • Gesneden pool: dit tapijt voelt heel zacht aan, maar je ziet wel de loopsporen omdat het tapijt daar wat platter gaat liggen.
  • Shaggy: de gebruikte lussen zijn langer en de garens die gebruikt worden zijn dikker. De tapijttegels zien er dan luxueus uit.
Hoe worden rolluiken bevestigd?

Rolluiken worden aan de buitenkant op de gevel worden gemonteerd. Belangrijk is om van tevoren te kijken hoe het rolluik gemonteerd moet worden; wat is de conditie van de gevel, hoe zijn de ramen ingebouwd en wat is de gewenste grootte en uitvoering? De installatie is vakwerk en de Thuisin specialist komt graag van tevoren de situatie bekijken en opmeten.

Welke formaten tapijttegels zijn er?

De meeste tegels hebben een formaat van 50 x 50 cm, maar er is een tendens naar verruiming van dit formaat. Wij leveren inmiddels ook tegels van 25 x 100 cm waardoor de mogelijkheden om je ‘eigen’ vloer te ontwerpen toenemen.

Welke afmetingen terrasoverkapping zijn beschikbaar?

Thuisin levert terrasoverkappingen in diverse maten en uitvoeringen. Breedte, hoogte en lengte zijn variabel en allemaal maatwerk. De Thuisin specialist komt graag opmeten om de wensen in kaart te brengen.

Van welk materiaal is de terrasoverkapping gemaakt?

Het is gemaakt van gepoedercoat aluminium wat garant staat voor een zeer lange levensduur.  Het dak bestaat uit stevig polycarbonaat waardoor het licht vrijelijk kan binnenstromen.

Hoe bedien je een terrasoverkapping?

De zonwering voor de terrasoverkapping kan je handmatig en elektrisch bedienen. Dat kan door het monteren van een schakelaar waardoor met een druk op de knop de zonwering uitschuift of zich oprolt. Ook is het mogelijk dit te doen met een afstandsbediening, eventueel via een app op smartphone of tablet.

Wordt het laminaat verlijmd?

Nee, wij verkopen bij Thuisin uitsluitend clicklaminaat. De clickverbinding zorgt er voor dat de planken goed op hun plek blijven liggen en hoeven daarom niet verlijmd te worden.

Hoeveel laminaat heb ik nodig?

Hoeveel je nodig hebt, is onder afhankelijk van het patroon. Bij een een recht legpatroon heb je circa 10% extra nodig in verband met snijverlies. Leg je de vloer diagonaal, dan moet je op 25% extra rekenen.

Uiteraard helpen we je graag met advies over de hoeveelheid.

Wat zijn de voordelen van laminaat?

Een laminaat-vloer

  • kun je makkelijk zelf leggen
  • is hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. Af en toe stofwissen, zuigen of een keer dweilen is voldoende.
  • is duurzaam
  • is relatief goedkoop in aanschaf.
Wat is (register) embossing?

De embossing-laag geeft een pvc-vloer z’n uiterlijk. In die laag wordt ook een voelbare structuur aangebracht waardoor de vloer echt lijkt.

Bij register embossing volgt deze structuur exact het dessin van de filmlaag. Elke nerf uit de film wordt dan precies overgenomen in de bovenste laag.

 

Kun je een pvc-vloer combineren met vloerverwarming?

Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed. Een pvc-vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De vloer wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.

 

Wat zijn de voordelen van een pvc-vloer?

Pvc-vloeren zijn erg hygiënisch en gemakkelijk in het onderhoud. Met een droge doek / wisser, de stofzuiger en af en toe een sopje houd je deze vloer goed schoon.

Pvc-vloeren met houtmotief zijn nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden.

Pvc-vloeren zijn vochtbestendig en daardoor ook toe te passen in badkamers, keukens etc.

Wat zijn de voordelen van een karpet?

Naast dat een karpet een woning kan aankleden, brengt het ook warmte met zich mee. Niets is zo fijn als warme voeten in de winter als je op de bank zit. Daarnaast is een karpet ook geluiddempend. Niet alleen als je erop loopt, maar ook voor de akoestiek in de kamer.

Hoe kan je karpet het beste onderhouden?

Regelmatig stofzuigen is de beste methode om een karpet te onderhouden. Zeer hoogpolig is hierbij wat lastiger te zuigen dan een platweef karpet. Om mogelijke vlekken te verwijderen is deppen met een vochtig gemaakte doek vaak voldoende. Nooit wrijven! Voor specifieke onderhoudsinstructies geeft de Thuisin specialist graag de juiste informatie.

Van welk materiaal worden karpetten gemaakt?

De meeste karpetten zijn gemaakt van kunststof zoals polypropyleen of polyamide. Ook wol, sisal, kokos, katoen en zijde worden hiervoor gebruikt. Voor de actuele voorraad raadpleeg de Thuisin winkelier.

Bestaat er ook een hor voor een schuifpui?

Ja, ook voor een schuifpui heeft Thuisin de juiste hor. Met speciale profielen kan dat worden opgelost. Zo is het mogelijk om twee schuivende plisséhorren naast elkaar te plaatsen die werken zoals automatisch openende deuren bij winkels en kantoren. De schuifdeuren kunnen zo wijd open en het kan lekker ventileren. Tegelijkertijd zorgen de horren ervoor dat de insecten buiten blijven.

Wat is een plisséhor?

Een hor is in eerste instantie een functioneel product. Een plisséhor is daarnaast decoratief en – dat kan soms handig zijn – valt wat meer op dan een glad vlak bij een gewone hor. Bij een plisséhor vouwt en ontvouwt het gaas zich als een harmonica. Het ziet er net even anders uit dan een plat vlak, maar de werking is hetzelfde. Uiteraard kan deze hor op maat worden gemaakt, net zoals alle andere hortypen.

Welke soorten horren bestaan er?

Er zijn twee hoofdgroepen: horren voor het raam en horren voor de deur. Bij een raam kun je een vaste hor gebruiken waarbij het raam toch open en dicht kan, bij een deur moet de hor altijd flexibel zijn.

De simpelste hor voor een raam is een vaste hor. Deze plaats je in of voor het raam en zet het vast. Na het muggenseizoen haal je de hor eruit en klaar is kees. Je kunt ook kiezen voor een inzethor of rolhor.

Ik heb een raam met afwijkende vorm, bestaat daar ook een shutter voor?

Jazeker, het is mogelijk om shutters te laten maken die bruikbaar zijn voor speciale raamvormen, denk aan ronde of driehoekige ramen. Uiteraard levert dit wel een meerprijs op, maar het effect is geweldig. Plus natuurlijk het nodige comfort.

Kom langs in onze winkel, neem eventueel een foto van het raam mee, en wij vertellen u alles over de mogelijkheden.

Hoe bedien je een shutter?

De bediening van de shutters kan op verschillende manieren. Gebruikelijk is een verticale bedieningslat aan de voorzijde waarmee je de lamellen kunt bedienen. Het is ook mogelijk om dat te doen via de lamellen zelf.

Wie kiest voor gemak of bijvoorbeeld shutters wil bedienen op een plek waar je niet zo makkelijk bij komt, kan kiezen voor een motorische bediening op afstand. Het is mogelijk dit te doen met de smartphone of tablet via een speciale app.

Kan ik een vinylvloer zelf leggen?

Ja, in principe is het mogelijk om Novilon zelf te leggen. Maar wij raden aan om dit door een vakman te laten doen. Tot 40 m² kan los gelegd worden, zonder verlijming. Voor grotere oppervlakten is dat wel noodzakelijk en daarvoor moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Dat is belangrijk omdat kleine oneffenheden anders zichtbaar worden aan de bovenkant.

Het egaliseren gebeurt met egaline dat zorgt voor een egaal oppervlak én fungeert als lijmlaag. Egaliseren is ook nodig bij stroken en tegels.

Wat is het verschil tussen een pvc- en vinylvloer?

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen; een harde slijtlaag, een laag met een bedrukt dessin, een versterkingslaag en een zachte onderlaag. Hoe dikker de onderste schuimlaag, hoe comfortabeler de vloer loopt.

Het verschil met een pvc vloer is gering, maar algemeen gesteld kun je zeggen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Zeker bij zware belasting of intensief gebruik kun je daarom beter kiezen voor een pvc vloer.

Is vinyl geschikt voor vloerverwarming?

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Wat houdt Megaview in?

Met het MegaView effect van de jaloezieën van Luxaflex creëer je extra doorzicht. Door een speciale constructie ‘plakken’ de lamellen in horizontale stand per twee bij elkaar waardoor er net even wat meer licht doorheen kan. Je hebt dus extra zicht naar buiten, Luxaflex noemt dat MegaView. Lichtinval en privacy kun je hiermee dus optimaal reguleren.

Hoe werkt de LiteRise bediening?

Met het LiteRise systeem zijn geen koorden of kettingen nodig. Aan de onderbak, de kunststof onderkant van de raamdecoratie, zit een ‘handvat’ waarmee je via een speciaal mechanisme het geheel met een lichte beweging (light rise) omhoog laat gaan.

Wat betekent Top down / Bottom up?

Top-down / bottom up betekent dat jouw raamdecoratie zowel naar boven als beneden bedienbaar is. Oftewel, je kan de bovenkant naar boven en naar beneden doen, en de onderkant ook. Zo kun jij spelen met de juiste lichtinval en creëer je je eigen privacy. Wel zo prettig!

Welke plooien worden toegepast bij gordijnen?

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

U heeft bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

Welke ophangsystemen zijn er voor gordijnen?

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Welke stof kan ik het beste kiezen voor mijn gordijnen?

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Hoe meet ik het juiste formaat voor mijn raamdecoratie?

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken. Hier vind je een overzicht van winkels bij jou in de buurt.

Welke bedieningsmogelijkheden bestaan er voor rolgordijnen?

Je kunt kiezen uit:

  • Koord-/kettingbediening
  • Op afstand bedienbaar met afstandsbediening of smartphone (via een app)
  • Met een speciaal bedieningsapparaat (PowerView van Luxaflex)

Ingebouwde motor

Zo’n bediening op afstand werkt natuurlijk niet vanzelf. In het ophangsysteem van het rolgordijn wordt een klein motortje ingebouwd dat zorgt voor op- en afrollen. In het systeem zit ook een ontvanger die er voor zorgt dat het gegeven signaal wordt opgepikt waardoor met letterlijk een druk op de knop het rolgordijn wordt bediend. Zeker bij zakelijke toepassingen, denk aan een groot aantal ramen naast elkaar met evenzoveel rolgordijnen, is het handig om zo’n voorziening te hebben.

Voldoet jullie raamdecoratie aan het Kindveilig-keurmerk?

Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex het zogenaamde Smartcord dat voldoet aan de richtlijn.

Kun je paneelgordijnen ook als roomdivider gebruiken?

Ja; paneelgordijnen kun je ook gebruiken als roomdivider, bijvoorbeeld handig om thuis je werkplek (tijdelijk) af te schermen. Ook worden paneelgordijnen gebruikt als alternatief voor een kastdeur. Denk aan een inloopkast waar deuren te zwaar of te omslachtig zijn.

Hoe blijven de paneelgordijnen strak hangen?

Omdat paneelgordijnen strak moeten hangen én omdat ze een behoorlijk formaat hebben zijn ze aan de onderkant voorzien van een zogeheten onderlat. Dat is een verzwaringsstang die er voor zorgt dat het paneel netjes blijft hangen en niet bij het minste of geringste gaat wapperen.

Wat zijn paneelgordijnen?

Paneelgordijnen bestaan uit grote panelen, of beter gezegd lange banen stof, die van het plafond naar beneden hangen. Het gordijn wordt dus gevormd uit een aantal banen of panelen, die strak naast elkaar hangen. Dit soort gordijn geeft jouw kamer een strakke en moderne design uitstraling.

Hoe werken paneelgordijnen?

Wanneer je een paneelgordijn opent dan schuiven de losse banen of panelen langs elkaar heen naar de zijkant. Er blijft altijd een deel gordijn in beeld, dat is de breedte van een enkel paneel, waar de overige gordijnen soort van “opgestapeld” achter schuiven. Dit verklaart ook het ophangsysteem. Paneelgordijnen worden aan rails opgehangen.

Rails voor paneelgordijnen

Bij Thuisin kan je niet alleen paneelgordijnen op maat laten maken. Wij hebben in ons assortiment natuurlijk ook het bijpassende ophangsysteem. Je kiest uit verschillende versies rails van Interstil, en ook de rails kan je natuurlijk op maat laten maken.

Transparante of semi-transparante paneelgordijnen?

Het mooie aan paneelgordijnen is de exclusieve en luchtige uitstraling. Omdat de stoffen banen of panelen haast door de ruimte lijken te zweven geeft een paneelgordijn een elegante sfeer aan je kamer. Wanneer je kiest voor transparante paneelgordijnen dan onderstreept dit de luchtigheid nog eens extra. Ook een goed idee wanneer je de paneelgordijnen wilt gebruiken als room-divider. Met een doorschijnende, transparante stof voor de paneel elementen blijft het open karakter van een ruimte behouden.

Wil je meer privacy? Want jouw paneelgordijnen weren directe inkijk vanuit buiten? Dan is een semi-transparant paneelgordijn een goede keuze. Nieuwsgierige blikken via jouw schuifpui of tuindeuren zijn niet mogelijk. En jij zit binnen te genieten van deze chique en elegante raamdecoratie terwijl je helemaal van je privacy geniet.

Paneelgordijnen in elke kleur en stof op maat laten maken

Natuurlijk hoef je niet per se voor witte paneelgordijnen te kiezen. Er is volop keuze aan kleuren, en afhankelijk van de stof die je kiest voor je paneelgordijn stel je jouw unieke raamdecoratie samen. Helemaal passend bij jouw woonstijl. Ook bij een stof in een donkerdere tint kan je voor transparante of semi transparante paneelgordijnen kiezen. Paneelgordijnen zijn daarom een raambekleding die ook uitermate geschikt is als afscheiding van een bepaalde ruimte of onderverdeling van een hele grote kamer.

Moet een screen opgehaald worden bij wind?

Door de zijgeleiding heeft de wind nauwelijks vat op het doek. Het is dan ook prettig om je niet druk te hoeven maken als een screen de hele dag voor het raam hangt terwijl je niet thuis bent.

Hoeveel licht houdt een screen tegen?

Naar beneden gelaten, zorgt het screen dat het zonlicht vrijwel volledig wordt buitengesloten omdat het doek dicht op het raam zit. Het doek heeft een enigszins open structuur waardoor het zonlicht voor zo’n 85 % wordt gefilterd.

Het zicht naar buiten blijft behouden, terwijl er tegelijkertijd geen sprake is van inkijk. Naast de zonwerende functie geeft een screen dus ook privacy.

Hoe bedien je een screen?

De bediening gaat meestal met een platte band die in een gesloten doos naast het screen wordt gemonteerd. Door de band te laten vieren en het gewicht van de onderlijst (een strip aan de onderkant van het screen) zakt het doek naar beneden.

Het is ook mogelijk om screens automatisch aan te sturen met behulp van een elektromotor.

Wat is een screen?

Een screen is een vlakhangende zonwering die dicht op het raam hangt. Het is een uitstekend product om het zonlicht tegen te houden en zo de temperatuur binnen te reguleren. Inkijk van buiten is er niet terwijl er doorzicht naar buiten blijft. Screens zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De bediening kan zowel met de hand als met een motor.

Hoe bedien je een markies?

Een markies wordt meestal handmatig bediend door middel van een koord en katrollen. Wie meer gemak wil, kiest een motorische bediening. Dat kan door middel van een schakelaar die binnen wordt gemonteerd en ook besturing op afstand met een afstandsbediening is mogelijk. Zo’n elektrisch aangedreven markies is te combineren met het aansturen van andere vormen van zonwering.

Wat is het voordeel van markiezen?

Het grote voordeel van markiezen is dat ze ook zijdelingse lichtinval beperken omdat de zijkanten ook (deels) gesloten zijn. Het rendement van een markies is daardoor hoog, ongeacht de stand van de zon. Een ander voordeel is de stevigheid. Een markies is windvast en kan een behoorlijk (wind)stootje hebben.

Hoe wordt een markies opgebouwd?

Een markies bestaat uit een houten (of aluminium) geraamte waar overheen doek wordt gespannen. De latten van het geraamte zijn met scharnieren aan elkaar verbonden waardoor het scherm als geheel kan uitklappen en inklappen. Ingeklapt rust de markies als een compact pakket tegel de gevel, uitgeklapt vormt het een functionele en decoratieve bescherming tegen de zon.

Hoe bedien je een knikarmscherm?

Een knikarmscherm kan handmatig of automatisch worden bediend. Handmatig gaat met een slingerstang die in een oog wordt gehaakt dat vastzit aan de constructie die aan de gevel is bevestigd. Nadeel daarvan is dat je iedere keer naar buiten moet om het scherm in- of uit te draaien.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een knikarmscherm?

Belangrijk bij de keuze van een scherm is de grootte van de uitval. Een gemiddelde uitval is zo’n 2,5 m, maar tot 3,5 is mogelijk. De breedte is variabel en kan tot 6 meter. Breder is mogelijk, maar dan zullen speciale voorzieningen moeten worden getroffen.

Doekkeuze is uiteraard zeer persoonlijk en ook bij de hardware (cassette, armen e.d.) is er keuze uit diverse kleuren. Essentieel is de conditie van de gevel; kan daar het scherm van uw keuze op gemonteerd worden? Onze Thuisin vakspecialist geeft u graag deskundig advies.

Welke types uitvalschermen zijn er?

Er zijn grofweg drie types uitvalschermen: een open cassette, een semi cassette en een gesloten cassette.

In het laatste geval worden armen en het doek volledig afgedekt wanneer ze zijn samengetrokken tegel de gevel.

De compacte cassette zorgt er voor dat het geheel wordt beschermd tegen weer en wind.

Bij een open variant worden doek en armen afgesloten door de voorlijst. Dat is de aluminium ‘strip’ waaraan het doek vastzit en tevens door het gewicht ervoor zorgt dat het doek over de hele breedte mooi strak hangt.

Hoe werkt een knikarmscherm?

Een knikarmscherm wordt bevestigd aan de gevel met een tweetal knikarmen. Door de scharnierende armen (knikarmen) naar buiten te bewegen rolt het doek af en creëer je een schaduwrijke plek. Wanneer je het scherm intrekt, rolt het doek weer op.

De lengte van de armen bepaalt de uitval van het scherm, dat is de afstand van de muur tot de voorlijst die aan het einde van het doek zit als afsluiting en bescherming. De uitval varieert van 1,5 m tot 3,5 m.

Marmoleum Click en Modular; wat is het verschil?

Marmoleum Click bestaat uit losse blokken die je in elkaar kunt clicken als een laminaatvloer. Hiermee kan je bijvoorbeeld verschillende kleuren combineren en creëer je een vloer met dezelfde eigenschappen als een Marmoleumvloer.

Marmoleum Modular bestaat uit 6 verschillende formaten en 60 verschillende kleuren. Hiermee leg je bijvoorbeeld een klassieke visgraat, maar je kan ook meerdere vormen en kleuren combineren.

Waar let je op bij het uitzoeken van marmoleum?

Allereerst op de kleur natuurlijk, want die zie je altijd! Marmoleum is in heel veel kleuren(combinaties) verkrijgbaar. Maar ook in de uitvoering heb je een ruime keuze: naast Marmoleum (kamerbreed) is er bijvoorbeeld Marmoleum Click (losse onderdelen) of bijvoorbeeld Modular waarbij je verschillende vormen en kleuren kan combineren.

 

Wat is marmoleum eigenlijk?

Marmoleum is een natuurlijk product dat geproduceerd wordt met een rugweefsel van jute. De vloer is enkele millimeters dik en zeer slijtvast.Verder bestaat het uit lijnzaadolie, gemalen kurk, houtmeel of hars.

Waar vind ik advies over mijn vloer?

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Waar let je op bij het kiezen van een duurzaam product?

Deze zijn vaak voorzien van diverse kenmerken waaraan je duurzame producten kan herkennen. Let bijvoorbeeld op FSC-hout, Der Blaue Engel of Cradle to Cradle kenmerken. Zo maak je een groenere keuze.

Welke duurzame producten bieden jullie?

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Hoe worden de duurzame vloeren gelegd?

Alle duurzame vloeren van Respectables zijn voorzien van een click systeem. Hierdoor is er geen verlijming nodig met de ondergrond, dit is beter voor het milieu. Onze vakmannen komen graag de vloer bij jou thuis leggen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.93 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging