Dat ligt aan de soort stof. Je kunt kiezen voor een zachte of harde stof. Heb je gekozen voor een zachte stof, dan kan dit schoonmaken met een plumeau of stofzuiger. Zijn er echt vlekken dan kan je deze aanpakken met een spons en lauwwarm water. Paneelgordijnen met een harde stof maak je ook schoon met een plumeau of licht vochtige doek.

Dat hoef jij niet te doen want dat doen wij voor je. Dat is het mooie van onze Thuisin service! Wij komen alles opmeten, maken het op maat en komen het vervolgens ook monteren. Zo kun jij zorgeloos genieten van je nieuwe luxe inbetween gordijnen.

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Door te stofzuigen. Heb je echt een paar vlekken, gebruik dan een sopje. Doe hier geen gewoon schoonmaakmiddel in, deze zijn soms agressief en dat komt de kleur niet ten goede. Gebruik lauwwarm water al dan niet met een geschikt reinigingsmiddel. Volg altijd de wasvoorschriften of informeer er naar in de winkel.

Een pvc vloer, of het met hout-, steen- of betonlook is, heeft weinig onderhoud nodig. Stofzuigen is vaak al voldoende. En zitten er toch onverhoopt een paar vlekken op je vloer, dweil dan met speciaal voor pvc vloeren bestemde schoonmaakmiddelen. Zo gepiept. Geniet op deze manier lang van je nieuwe vloer!

Stalen deuren kun je makkelijk en simpel onderhouden met deze tips!

  • Verwijder vuil of vlekken altijd met een zachte doek, je kan gerust reinigingsmiddel gebruiken zolang je deze maar verdund met water.
  • Gebruik geen geconcentreerde middelen of schuurmiddelen. Deze kunnen namelijk het lak van de deur beschadigen.
  • Het glas van jouw glazen deur kan je schoonmaken met een vochtige doek en glas reiniger.
  • Gaat je binnendeur een beetje stroef open en dicht? Gebruik dan een klein beetje grafietpoeder op de scharnieren, dit maakt dat de deuren weer soepel lopen. (alleen bij niet kogel gelagerde scharnieren)
  • Het deurbeslag kan je reinigen met een doek en een zacht reinigingsmiddel. Deze kan je verdunnen met water en is het liefst niet zuurhoudend.

Wil je toch meer weten? Neem dan even contact op met de winkel, zij helpen je graag verder.

Vraag ernaar in onze winkel. En als je hier niet aan wilt beginnen, vraag dan naar de mogelijkheden dat wij voor je gaan plakken. Alles onder één dak en volledig ontzorgen. Zo doen we dat bij Thuisin!

Wanneer stofzuigen alleen niet voldoende is, kan je je tapijt reinigen met een tapijtreiniger. Dit breng je aan op het tapijt en neemt het daarna af met een vochtige doek. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen want dat kan verkleuringen veroorzaken. Voor kleine vlekjes is een doekje met warm water veelal voldoende.

Je bent de gelukkige eigenaar van een washok? Perfect! Met een kast op maat voor je wasmachine en droger houd je deze ruimte netjes en overzichtelijk. Afhankelijk van de ruimte kan je de machines naast elkaar of boven elkaar plaatsen in de kast. En misschien heb je plek voor meer kastruimte zodat ook de wasmiddelen en de strijkplank achter deuren geplaatst kunnen worden. Thuisin denkt graag met je mee!

Dat verschilt uiteraard per stof. Meestal komt de verkleuring, als deze al optreedt, door het zonlicht. Zo kan katoen eerder verkleuren dan polyester. Het hangt ook af waar het gordijn hangt en of de zon daar ook komt. Er zijn ook stoffen zoals bijvoorbeeld linnen, waarbij de stof een linnenlook heeft en niet verkleurt. Kies je een iets dikkere stof, dan kan deze gevoerd worden om verkleuring tegen te gaan. Vraag ernaar in onze winkel!

Het is voldoende om je duettes maandelijks te stofzuigen. Als je huisdieren hebt, zoals een kat of hond, kun je overwegen om dit elke twee weken te doen, aangezien huisdieren vaak haren verliezen.


In principe is één keer per jaar voldoende. Maar als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën, kan het prettiger zijn om ze om de 6 maanden te reinigen. Dit geldt ook als je huisdieren hebt, zoals een hond of kat die veel haren loslaten.