Modern

Het liefst alles wit, met veel strakke lijnen. Dat moet jouw interieur uitstralen. De moderne stijl van de jaren 80 was veel gericht op de primaire kleuren. Denk aan geel, rood, blauw, zwart en wit. De moderne stijl van nu is meer gericht op de vormen en niet bepaald op de kleuren.

Minimalistische moderne stijl

Een moderne stijl is een tijdloos interieur. Een strakke bank met witte muren en een tegelvloer past natuurlijk in elke periode, ook nog over 20 jaar. De sterke basis van de witte wanden, met het contrast in de meubels en kunstobjecten, geeft al gelijk een modern gevoel aan je woning. Ga daarin wel voor tijdloze meubels, zoals zwart leren stoelen. Een grote designstoel past natuurlijk fantastisch in een modern interieur, zeker in combinatie met hoogglans tafels en kasten. Kleed je kamer aan met een booglamp met glanskop en maak gebruik van accessoires die eruit springen.


Afspraak met de stylist

Wil je nog meer tips over de moderne stijl en wil je dit het liefst toepassen in je eigen inrichting? Onze stylisten helpen je graag! Ze maken een moodboard voor je op maat en zoeken de juiste producten die bij de jouw gekozen stijl passen.

Waar wacht je nog op en maak een afspraak bij de winkel bij jou in de buurt!

Maak een afspraak

Moderne stijl verf & behang

Basis van de moderne stijl is wit. Combineer dat met uitgesproken kleuren, meer de primaire kleuren. Zwart past hier ook goed bij. Als je gaat schilderen, kies dan voor de hoogglans optie voor het ‘modernste’ resultaat. Behang in de moderne stijl is veelal met geometrische vormen om de kunst terug te laten komen. Verticale strepen zijn voor de moderne stijl altijd een goed idee. Meer tips & trends over verf en behang? Kom naar Thuisin.

Ontdek de kleuren

Raamdecoratie en gordijnen

Je raamdecoratie in moderne stijl staat het beste als het zo strak mogelijk is. Denk daarbij aan lamellen of gordijnen. Het liefst in het wit, zwart of grijs. De gordijnen volledig effen en zonder tierelantijntjes. Een glansstofje zal geweldig staan.

Ontdek onze raamdecoratie

Vloeren

De vloer in een modern interieur is vaak van beton of tegels. Dat valt ‘warmer’ te maken door betonlook tegels van pvc. De vloer kies je ook in één van de basis kleuren, maar grijs zie je het meeste.

Het minimalistisch zie je goed terug in een modern interieur. Je maakt de stijl door grote gebaren en je kraakt hem door het gebruik van veel pruttels. Hetzelfde geldt voor kleur. Als je voor kleur kiest zorg er dan wel voor dat je die kleur doortrekt in je interieur en ga deze niet combineren met bijpassende kleuren. Het zijn allang niet meer de primaire kleuren die de moderne stijl maken, maar meer hoe je kleur gebruikt.

Bekijk onze vloeren