Laminaat

Laminaat bestaat uit een aantal lagen van verschillende diktes die op elkaar zijn gelijmd. Bijna altijd heeft het een houtmotief van verfijnd tot robuust. Laminaat vloeren zijn verkrijgbaar in vele varianten en kleuren. Er zijn laminaat planken in de klassieke eikenhouten tinten maar ook de vergrijsde kleuren staan prachtig in elk interieur. Deze praktische click vloer koop je bovendien voor een aantrekkelijke prijs.

Laminaat vloeren

Is laminaat hout?

Laminaat kwam op in de jaren '80 en diende als vervanger van het veel duurdere parket. Laminaat is geen hout. De laminaat vloeren zijn echter zo ontwikkeld dat ze er uitzien als echt hout, compleet met een zichtbaar en voelbaar reliëf.

Wat is een V-groef?

Door het gebruik van een v-groef lijkt laminaat (nog meer) op echt hout. Goedkoop laminaat is volledig vlak omdat alle planken naadloos aan elkaar aansluiten. Daar is niks mis mee, maar met een v-groef krijgt de laminaat vloer meer uitstraling.

Zijn er verschillende maten laminaat vloeren?

Laminaat bestaat uit lamellen, ook wel planken of stroken genoemd. De grootte daarvan varieert en er is een tendens naar ‘langer en breder’. Voor speciale legtechnieken, bijvoorbeeld het visgraatmotief, zijn kleinere planken handiger om te verwerken. Let op dat je bij een dergelijke vloer meer verlies hebt, dus heb je meer nodig dan wanneer het een rechttoe-rechtaan vloer wordt. Voor een ruimtelijk effect in je (woon)kamer zijn er extra grote en brede planken daardoor lijkt je ruimte groter.

Laminaat leggen, ondervloer en plinten

Laminaat vloer leggen

Doordat je laminaat zelf kunt leggen door middel van een kliksysteem, is het zeer gewild. Met eenvoudige gereedschappen leg je zo een prachtige vloer. Wil je dit niet? Dan kan je gebruik maken van onze vakkundige installateurs en een vloer laten leggen. Kom langs bij één van de Thuisin winkels en laat je adviseren en informeren.

Is een ondervloer nodig bij laminaat?

Ja, absoluut. Je hebt een ondervloer nodig om dit materiaal te verstevigen. Daarnaast geeft een ondervloer extra voordelen, zoals geluiddemping en een beter isolatie. Met een ondervloer krijg je minder snel beschadigingen, en voelt de vloer zachter als je erop loopt. Altijd doen dus!

Zijn er plinten voor laminaat?

Je kunt een laminaat vloer mooi en gemakkelijk afwerken met een plint. Deze zijn vaak verkrijgbaar in dezelfde of een bijpassende kleur en dessin. Daarnaast zijn plinten ook erg praktisch, ze beschermen namelijk de uiteinden van je vloer én van je muur. Er zijn plakplinten en muurplinten. De eerste is een liggende plint, die je vlak op de vloer plakt. De muurplint is een staande plint en wordt tegen de muur bevestigd. Plinten zijn er in verschillende soorten en maten, altijd passend bij jouw stijl en vloer.

Laminaat kwaliteit en onderhoud

Wat is de kwaliteit van een laminaat vloer?

Laminaat vloeren worden ingedeeld in verschillende klassen en kwaliteitsniveaus. Een zolderkamer die weinig wordt gebruikt, kan toe met de lichtste klasse, voor een veelgebruikte huiskamer of zware meubelen is een zwaarder klasse vereist.

Kwaliteitsverschil zit zowel in de dikte van de toplaag en de diktes van de onderlaag. Wij bieden je laminaat van goede merken zoals BerryAlloc, Ambiant en meer, laat je in de showroom verrassen door de enorme keuze!

Hoe onderhoud je laminaat?

Laminaat heeft weinig onderhoud nodig. Regelmatig stofzuigen, afnemen met een licht sopje of een speciaal reinigingsmiddel is voldoende.

Is laminaat geschikt voor je badkamer?

Er is vochtbestendig laminaat voor ruimtes zoals badkamers. Dit laminaat is ‘waterresistent’ en zet niet uit als er water op komt. Let wel: dit product kan tegen een stootje en wat water, maar is niet watervast of waterdicht.

Voordelen laminaatvloeren

Waarom een laminaat vloer kiezen?

Laminaat kan meestal probleemloos op iedere ondergrond worden gelegd, maar het is zeer belangrijk om vóór het leggen te kijken wat de beste oplossing is. Hoe en door wie gaat de vloer gebruikt worden? De antwoorden op deze vragen zijn bepalend voor het kiezen van de juiste kwaliteit. Het leggen van een ondervloer is sterk aan te raden. De ondervloer zorgt voor een vlakke ondergrond en daarmee voor meer stabiliteit.

Geluiddempend en isolerend

Het dempen van het geluid kan een rol spelen in bijvoorbeeld appartementen. Thuisin levert laminaat vloeren die geluiddempend werken, de ondervloer versterkt dat effect. Ook werkt een ondervloer isolerend, wat het milieu ten goede komt en je bespaart bovendien op je energierekening.

Vloerverwarming

Vrijwel alle laminaat is geschikt voor vloerverwarming, ook bij gebruik van een ondervloer. Een goed advies hierover geven wij graag, want vloerverwarming in combinatie met laminaat moet voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Bekijk alle vloeren geschikt voor vloerverwarming

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Hoeveel je nodig hebt, is onder afhankelijk van het patroon. Bij een een recht legpatroon heb je circa 10% extra nodig in verband met snijverlies. Leg je de vloer diagonaal, dan moet je op 25% extra rekenen.

Uiteraard helpen we je graag met advies over de hoeveelheid.

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed. Een pvc-vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De vloer wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Een laminaat-vloer

  • kun je makkelijk zelf leggen
  • is hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. Af en toe stofwissen, zuigen of een keer dweilen is voldoende.
  • is duurzaam
  • is relatief goedkoop in aanschaf.

Nee, wij verkopen bij Thuisin uitsluitend clicklaminaat. De clickverbinding zorgt er voor dat de planken goed op hun plek blijven liggen en hoeven daarom niet verlijmd te worden.

Meer weten over laminaat?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen