Duurzame vloeren

Duurzaam en milieubewust, de duurzame vloerencollectie van Respectables is CO2 neutraal geproduceerd en hebben een minimale ecologische footprint. Meer weten? Lees dan verder

Duurzame vloeren

Respectables

Duurzame vloeren met respect voor natuur en milieu. Dat is de nieuwe duurzame vloerencollectie van Respectables. Respectables vloeren zijn exclusief verkrijgbaar bij Thuisin en bestaan uit vloeren die zijn opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen die volledig hernieuwbaar zijn. Daarnaast zijn ze volledig recyclebaar, zo laten ze een minimale footprint achter.

Respectables werkt met producten van Europese herkomst, zo ondersteunen ze regionale economieën en besparen op transport en CO2-uitstoot. De Respectables collectie bestaat uit meerdere vloeren:

 • Cork Collection
 • Cork Nature Collection
 • Marmoleum Collection
 • Forest Collection
 • Stone Collection

Alle vloeren hebben een hout- of tegellook en zijn er in verschillende dessins en kleuren. Benieuwd welke Respectables vloeren er zijn? Lees dan gauw verder.

Bekijk ze in onze winkel

Duurzaam wonen

Door gebruik te maken van hernieuwbare grondstoffen, producten met Europese herkomst en het CO2 neutraal produceren van de vloeren wordt de ecologische voetstap minimaal gehouden. Ook zijn alle vloeren voorzien van een makkelijk kliksysteem, waardoor er geen lijm nodig is bij het leggen van de vloer.

De vloeren van Respectables hebben allemaal natuurlijke eigenschappen wat de vloeren lang houdbaar maken, zo ben je zeker van een duurzame vloer.

Hoe duurzaam zijn Respectables?
 • CO2 neutraal geproduceerd en hebben een Europese herkomst
 • Zijn voorzien van het Forest Stewardship Council (FSC) kenmerk
 • Zijn voorzien van Der Blaue Engel kenmerk
 • Hoeven niet verlijmd te worden door het kliksysteem
 • Zijn geschikt voor vloerverwarming- en koeling
 • Hebben een minimale ecologische footprint
 • Voor elke geplaatste vloer wordt er een boom geplant
Maak een afspraak

De Respectables vloeren collectie

De vloeren bestaan uit 6 collecties gemaakt van stroken, marmoleum en kurk. Beschikbaar in hout- of tegellook in meerdere kleuren en dessins.

 • De vloeren uit de Stone Collection zijn gemaakt zonder weekmakers. Doordat de basis bestaat uit Ceramin, krijg je een sterke, waterdichte vloer.
 • De Marmoleum Collection bestaat uit 20 verschillende dessins en kleuren. De Marmoleum vloeren hoeven niet te worden verlijmd door het handige kliksysteem. Daarnaast zijn deze vloeren makkelijk schoon te houden en te onderhouden.
 • De Respectables Forest Collection is laminaat gemaakt van FSC-hout uit duurzaam beheerde bossen. De vloeren hebben een coating van organische lak. De planken worden afgewerkt met een 3D houtlook print.
 • De Cork Collection en de Cork Nature Collection zijn gemaakt van de bast van de kurkeik, wat de vloer 100% ecologisch maakt. De vloeren zijn er in de natuurlijke kurkdessins en geprinte houtdessins door digitale printtechnologie.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de duurzame Respectables vloeren?

Neem contact op

Top advies & trends

Geen standje sambal meer, zodat je je kan nestelen tegen de radiatoren. Vloerverwarming is veel beter! Krijg je een nieuwe vloer en twijfel of je daar vloerverwarming onder wilt? Lees dan onze blog…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Alle duurzame vloeren van Respectables zijn voorzien van een click systeem. Hierdoor is er geen verlijming nodig met de ondergrond, dit is beter voor het milieu. Onze vakmannen komen graag de vloer bij jou thuis leggen.


Ja, in principe is het mogelijk om Novilon zelf te leggen. Maar wij raden aan om dit door een vakman te laten doen. Tot 40 m² kan los gelegd worden, zonder verlijming. Voor grotere oppervlakten is dat wel noodzakelijk en daarvoor moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Dat is belangrijk omdat kleine oneffenheden anders zichtbaar worden aan de bovenkant.

Het egaliseren gebeurt met egaline dat zorgt voor een egaal oppervlak én fungeert als lijmlaag. Egaliseren is ook nodig bij stroken en tegels.

Het is ontzettend belangrijk dat alles zo goed mogelijk wordt ingemeten. Daar willen wij je uiteraard graag bij helpen. Alleen dan kunnen wij je een perfecte vloer garanderen. We bekijken de conditie van bijvoorbeeld de ondervloer of andere zaken die een rol spelen.

Neem gerust contact op met een winkel bij jou in de buurt voor een inmeet-afspraak.

Deze zijn vaak voorzien van diverse kenmerken waaraan je duurzame producten kan herkennen. Let bijvoorbeeld op FSC-hout, Der Blaue Engel of Cradle to Cradle kenmerken. Zo maak je een groenere keuze.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Marmoleum is een natuurlijk product dat geproduceerd wordt met een rugweefsel van jute. De vloer is enkele millimeters dik en zeer slijtvast.Verder bestaat het uit lijnzaadolie, gemalen kurk, houtmeel of hars.

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Meer weten over duurzame vloeren?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen