Duurzame gordijnen

Klopt jouw hart voor de natuur? Leef je het liefst duurzaam en is hergebruik onderdeel van je interieur? Top! Wij hebben iets gemeen. Want ook wij houden van duurzame woninginrichting, maar dan wel super mooi. Laat je hier verrassen door onze nieuwe collectie duurzame gordijnen! Je kan nu duurzaam kiezen: van sfeervolle woonkamer gordijnen tot verduisterende gordijnstoffen voor op je slaapkamer. En wat zijn de stoffen van gerecyclede materialen, mooi!

Welke soorten duurzame gordijnen zijn er?

Er zijn verduisterende, isolerende en transparante gordijnstoffen voor elke kamer bij jou in huis. Omdat wij weten dat je iets moois wilt voor het raam, kies je uit de prachtigste stoffen van mat tot glanzend. Lastig kiezen? Daarom hebben wij ook gordijnstoffen voor je waarin mat en glanzend verenigd zijn.

Wil je voor je woonkamer ramen gordijnen met een subtiel streepje, hebben wij! Of wat dacht je van duurzame gordijnstoffen van zijde? Omdat ze een matte en een glanzende kant hebben geeft dit jou extra keuze! De natuurlijke uitstraling van matte zijde past uitstekend in een Scandinavisch interieur. Met de glanzende kant voeg je luxe en allure toe aan je interieur.

Duurzame gordijnen op maat

De kamerhoge gordijnstoffen worden op maat gemaakt, helemaal passend bij de gordijnrails of roedes die jij kiest. In onze woonwinkel kan je zowel de gordijnstalen als ook de roedes ter plekke met elkaar combineren.

Wij snappen dat er veel te kiezen valt. Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de mooiste combinaties en praktische overwegingen, passend bij jouw woonstijl. En het inmeten en monteren van je duurzame gordijnen mag je aan onze vakmensen overlaten!

Wat is er duurzaam aan de stoffen voor je gordijnen?

De gordijnstoffen uit onze nieuwe collectie duurzame gordijnen zijn om meerdere redenen duurzaam. Hier een aantal voorbeelden, dan weet je zeker dat je een bewuste keuze maakt:

  • Een aantal gordijnstoffen wordt gemaakt van herbruikbare materialen.
  • Diverse gordijnstoffen zijn volledig biologisch afbreekbaar.
  • De meeste stoffen bestaat voor meer dan 50% uit gerecycled materiaal.

Per gordijnstof is dit verschillend. En hoe het gerecyclede aandeel van jouw favoriete duurzame gordijnstof precies in elkaar zit vertellen wij je graag tussen de gordijnstalen, rails en roedes in onze showroom.

Gordijnstoffen in prachtige kleuren en texturen

De verschillende types gordijnstoffen zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Van trendkleuren zoals bordeaux tot natuurtinten als beige of lichtgroen. Kies je voor uni of wil je graag een gordijnstof met print zoals bloemen of een subtiel streepje? Alles kan!

Ook zijn er verschillende texturen beschikbaar, wil je een gladde soepele gordijnstof of juist een wat stoerder materiaal met grove weefstructuur, of wat dacht je van tweed? Laat je verrassen door de mooie collectie, of ontdek ook de prachtige duurzame vloeren. Tot snel in onze woonwinkel!

Waarvan worden duurzame gordijnstoffen gemaakt?

Denk hierbij aan PET flessen. Klinkt gek? Ongelofelijk, maar techniek maakt het mogelijk dat er in 1 meter gordijnstof maar liefst 78 PET flessen verwerkt zijn. Wat een innovatief product! Een ander materiaal dat voor het produceren van de duurzame gordijnen gebruikt wordt is gerecycled polyester.

Ga je voor isolerende of transparante gordijnen?

Als je van iets ouds een prachtig nieuw product maakt, dan willen wij volop variatie! Daarom kies je bij onze nieuwe duurzame gordijnen collectie uit stoffen met verschillende texturen, wat dacht je van:

  • Transparante gaasstoffen
  • Unieke tweedgarens
  • Zware kwaliteit isolerende gordijnstoffen
  • Opvallende, onregelmatig geweven stoffen

Hierdoor heeft elke stof zijn eigen karakter en sfeer. Van klassiek tot moderne woonstijl, er zit gegarandeerd jouw favoriete gordijn tussen! Kom naar de showroom en voel de luxe texturen. Kies je een matte stof of juist glanzende gordijnen? Door onze hoogwaardige afwerking vallen ze prachtig in de plooi. Maak rustig jouw keuzes tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze adviseurs!

Duurzame elektrisch bedienbare gordijnen

Wil je niet alleen duurzame keuzes maken als het om het materiaal gaat maar ook wat de functionaliteit betreft? Dan zijn elektrische gordijnen echt iets voor jou! Speel op elk moment in op het weer en de hierdoor veranderende temperatuur in huis. Want met gordijnen die elektrisch bedienbaar zijn kan je warmte of kou actief buiten je woning houden.

Energie besparen met duurzame elektrische gordijnen

Hiervoor is alleen een klein motortje en wat software nodig. Dan bedien jij jouw duurzame gordijnen via een app op je telefoon, de app is gekoppeld aan je smart home systeem of als je wilt zelfs aan een weer app. Stel scenario's in per dag en de prachtige duurzame gordijnen gaan op vastgelegde tijden open en dicht. Duurzaam en super comfortabel tegelijk! Bovendien lijkt het alsof er altijd iemand thuis is, dit geeft een stukje extra veiligheid.

Wij beantwoorden graag al jouw vragen over elektrisch bedienbare duurzame gordijnen voor je woonkamer, slaapkamer of welk plekje in huis dan ook. Tijd voor een slimme keuze!

Zijn duurzame gordijnen duur?

Wanneer je nieuwe slaapkamer of woonkamer gordijnen op maat koopt is natuurlijk de vraag: wat kosten gordijnen? En helemaal als je een stap verder gaat en voor duurzame gordijnen kiest. Immers zit er het woordje duur in. Wij vinden dat de eerste stap naar jouw nieuwe gordijnen begint met de mooiste gordijnstof.

Gordijnen inclusief inmeten en monteren

Je hebt jouw beste keuze gemaakt. Vervolgens berekenen wij op basis van de benodigde meters gordijnstof en de uitvoering de prijs. Denk bij de uitvoering aan details: wil je lussen, haakjes, ringen? Welke plooi hebben je gordijnen? Kies je rails of roedes en ga je voor elektrische bediening...?

Prijs voor gordijnen op maat

Bij ons weet je precies wat jouw nieuwe gordijnen kosten want alle details staan in de offerte. Bovendien weet je zeker dat jouw nieuwe gordijnen straks mooi recht hangen want het inmeten en monteren doen onze vakmensen graag voor je. En stel nou dat wij toevallig op een gordijnstof uitkomen die ook nog eens duurzaam geproduceerd is, daar worden jij, wij en moeder aarde blij van. Want duurzaam staat bij ons niet voor duur maar langdurig, langdurig blij, mooi en tevreden. We spreken je snel in onze woonwinkel tussen de gordijnstalen! Of ga je ook voor een duurzame vloer? Die hebben we namelijk ook!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Kant en klaar (over)gordijnen zijn helemaal af en kan je direct ophangen. Mits ze de juiste afmeting hebben voor je ramen of tuindeuren. Wijken de maten af van de standaard maten dan leveren wij ook gordijnen op maat. Heel praktisch want zo weet je zeker dat het perfect past en aansluit. Bij Thuisin ben je aan het juiste adres!

Natuurlijk wil je dat weten! Als wij weten welk product je wenst en aanvullende informatie hebben over om hoeveel ramen het gaat, welke stof, enz. maken wij graag een offerte voor je. Hierdoor weet jij exact waar je aan toe bent. kom gerust langs in onze winkel!

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Meer weten over duurzame gordijnen?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.