Klassiek

Een stijlvolle trend vol met elegantie. Jouw hart gaat harder kloppen bij kroonluchters, plafond ornamenten en sierlijke ‘barok’ meubels. Het liefst zet je daarbij alles symmetrisch en vaak in tweevoud neer. De klassieke stijl gaat terug naar de tijd van de renaissance en schets zich door het ‘versierde’ interieur met rijke kleuren en fijne materialen. Denk daarbij aan velours, zijdestoffen, leren meubels en mooi afgewerkt hout.

De luxe klassieke stijl

In een klassieke stijl zie je veelal diepere kleuren in combinatie met rustige kleuren. Beige & wit zijn de lichtere varianten, blauw & zwart de donkere tinten. Deze kleuren kan je laten terugkomen op de wanden, je vloeren en in het grote meubilair. Door alleen met deze kleuren te werken in grotere gebaren krijg je weer die geordendheid terug in je interieur. Gaat het om kleinere materialen, zoals accessoires en kussens, dan kan je best werken met kleuren die ook passen bij de klassieke stijl. Denk daarbij aan groen of rood. Dan wel de diepere tinten van deze kleuren, zodat ze niet gaan schreeuwen. En met een beetje goud of zilver maak je je klassieke stijl nog net een tikkeltje luxer.

Afspraak met de stylist

Wil je nog meer tips over de Klassieke stijl en wil je dit het liefst toepassen in je eigen inrichting? Onze stylisten helpen je graag! Ze maken een moodboard voor je op maat en zoeken de juiste producten die bij de jouw gekozen stijl passen.

Waar wacht je nog op en maak een afspraak bij de winkel bij jou in de buurt!

Maak een afspraak

Klassiek stijl verf & behang

In een klassieke stijl zie je veelal diepere kleuren in combinatie met rustige kleuren. Beige & wit zijn de lichtere varianten, blauw & zwart de donkere tinten. Deze kleuren kan je laten terugkomen op de wanden, je vloeren en in het grote meubilair. Qua behang heb je genoeg keuze, of je nu voor volledige barok stijl gaat, of alleen met een vleugje goud. Met behang in de klassieke stijl heb je gelijk de goede sfeer te pakken. Voor alle kleuren verf en om lekker te bladeren in behang boeken kom je naar Thuisin!

Ontdek de kleuren

Raamdecoratie en gordijnen

Raamdecoratie in de klassieke stijl kan je zo gek maken als je wilt. Wat je vaak ziet zijn vouwgordijnen in dikkere en veelal donkere stoffen. Verder kan je alle raamdecoratie toepassen in deze stijl, als deze maar donker is. Of je gaat voor een barokpatroon in je rol– of vouwgordijnen. Gordijnen van velours in rijke kleuren maken je raambekleding helemaal af. Meer raamdeco trends in jouw stijl? Kom naar onze winkel.

Ontdek onze raamdecoratie

Vloeren

De klassieke stijl onderscheidt zich door donkere vloeren. Het maakt niet uit welke vloer je kiest (pvc, marmoleum, laminaat of tapijt) als je voor donker gaat, maak je nooit fouten. Glans op de vloer maakt het wel helemaal af. Dat kan prima met een hoogpolig vloerkleed met een glansstof. Meer vloeren zien in de klassieke stijl? Kom naar onze winkel!

Bekijk onze vloeren