Voor- en nadelen pvc vloeren

Naast alle voordelen van een pvc-vloer, heeft de vloer ook een aantal nadelen. Denk aan krassen, gevaarlijke stoffen en het feit dat deze lastig te leggen is. Allemaal waar, alleen niet als je een pvc-vloer aanschaft bij Thuisin. De nadelen met de voordelen van een pvc-vloer van Thuisin lees je in mijn blog. Een herhaling, maar wel een hele nuttige.

Nadelen pvc vloeren

Het zal je niet zijn ontgaan, pvc-vloeren zijn poepie populair. Niet van echt hout te onderscheiden en enorm onderhoudsvriendelijk. En dat geeft ons de 3 s’en: Sterk, strak en supermooi. Als ik jou was, zou ik volledig gaan voor een pvc vloer. Zeker eentje van Thuisin.

Maar, ik zal moeten toegeven, naast de mega vele voordelen van een pvc vloer, heb ik toch nog een paar nadelen gevonden. Je zult misschien denken, ‘huh, schrijf je nu écht over de nadelen van een ‘topproduct?’ Zeker, dat lees je goed. Want naast dat pvc vloeren inderdaad geweldig zijn, moet je met een aantal zaken we rekening houden. Ik zal je niet langer in spanning houden en mijn nadelen pvc vloeren op een rijtje zetten.


Is een pvc vloer krasbestendig

En dan heb je een te gekke nieuwe strakke vloer, zie je binnen no-time krassen d’r op. Not helemaal de bedoeling. Het kan gebeuren. Vaak bij goedkopere en dunne varianten van pvc vloeren. Die varianten die wij niet in onze collectie hebben. En daarmee ‘krassen’ wij nadeel één alvast weg. Bang om toch krassen te krijgen? Zorg voor een schoonloopmat bij je deur, stofzuig regelmatig je vloer en reinig 'm regelmatig!

Pvc vloer laten leggen

De dryback pvc vloer, die je moet verlijmen, schijnt nog niet echt een klus te zijn voor de doe-het-zelver. Ten eerste moet je ondervloer volledig egaal zijn (hoe dan??) en dan moet je ‘m nog recht plakken en zo strak mogelijk. En een visgraatpatroon is al helemaal ellendig. But, al gedacht dat iemand het voor je kan doen? Wij steken onze hand graag op om te helpen. Professionals die je vloer zo strak leggen dat je er wel een ballroom vloertje van kan maken. Dus nee, als doe-het-zelver is het niet te doen. Met een Thuisin vakman wel. Heb ik hiermee nadeel 2 weggestreept? (Antwoord: Ja)

Pvc schadelijk voor je gezondheid?

Waarheid, in pvc-vloeren kan best troep zitten. Troep als in gevaarlijke en schadelijke loodhoudende producten. Dat kán. Bij goedkopere versies. Wil je een ‘gezonde’ pvc vloer in bijvoorbeeld je badkamer leggen, zonder de stoffen die je niet in je kamer wilt hebben? Kom dan bij ons. Wij moeten er niet aan denken om vloeren met schadelijke stoffen te verkopen. Dat doen we dan ook niet. Zeg maar dag-dag tegen nadeel nummer 3.

Maak een afspraak
Deel dit bericht
Luca
Geschreven door
Luca
Blogger bij Thuisin. Ik geef je tips, inspiratie en deel mijn eigen ervaringen! Have fun met lezen.