Voor- en nadelen pvc vloeren

Naast alle voordelen van een pvc-vloer, heeft de vloer ook een aantal nadelen. Denk aan krassen, gevaarlijke inhoudsstoffen en het feit dat pvc lastig te leggen is. Allemaal waar, alleen niet als je een pvc-vloer aanschaft bij Thuisin. De nadelen en de voordelen van een pvc-vloer van Thuisin lees je in mijn blog. Een eerlijke kijk op de populaire pvc vloeren.

Nadelen pvc vloeren

Het zal je niet zijn ontgaan, pvc-vloeren zijn poepie populair. Houtlook pvc vloeren passen in elk interieur. En een houten visgraat pvc is amper van een echt houten vloer te onderscheiden. Bovendien kan je de luiaard uithangen wat het schoonmaken betreft, want pvc vloeren kan je makkelijk schoon houden, geen speciale poets goedjes nodig. En daar smelten wat nadelen als ijs voor de zon want pvc vloeren zijn: sterk, strak en supermooi. Als ik jou was, zou ik volledig gaan voor een pvc vloer. Zeker eentje van Thuisin.

Ontdek alle pvc vloeren

Maar, ik moet toegeven, naast de mega vele voordelen van een pvc vloer, heb ik toch nog een paar nadelen gevonden. Je zult misschien denken, ‘huh, schrijf je nu écht over de nadelen van een ‘topproduct?’ Zeker, dat lees je goed. Want naast dat pvc vloeren inderdaad geweldig zijn, moet je met een aantal zaken rekening houden. Ik zal het eerlijk met jou hebben over de nadelen van pvc vloeren.

Is een pvc vloer krasbestendig?

De nachtmerrie van ons allemaal: Heb je net een te gekke nieuwe strakke vloer, zie je binnen no-time krassen d’r op. Zo niet de bedoeling... maar ja het kan gebeuren. Vaak zie je dit bij voordeligere en dunne varianten van pvc vloeren. Kies voor een kras- en stootvaste pvc vloer met een sterke toplaag, zo eentje van Moduleo, mFLOR, Ambiant en meer. Prachtige pvc collecties die wij allemaal in ons assortiment hebben. En daarmee ‘krassen’ wij nadeel één alvast weg.

De mooiste patronen: Moduleo Moods pvc

Tips voor een krasvrije pvc vloer

Bang om toch krassen te krijgen? Zorg voor een schoonloopmat bij je deur. Of nog beter: verplicht iedereen die binnen loopt de schoenen uit te trekken. Ik kan je verklappen je ziet sokken die lijken op een gatenkaas, vrolijke sokken, 2 verschillende sokken en? Nou ja laat je verrassen! Koude voeten in aantocht? Hoeft niet, want pvc vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Ik ga je lekker maken met nog meer vloeren die je kan combineren met vloerverwarming:

Inspiratie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Pvc vloer laten leggen

De dryback pvc vloer, die je moet verlijmen, schijnt nog niet echt een klus te zijn voor de doe-het-zelver. Ten eerste moet jouw ondervloer volledig egaal zijn (hoe dan??) en dan moet je jouw favoriete houtlook pvc of betonlook pvc plavuizen nog recht plakken en zo strak mogelijk. En een visgraatpatroon is al helemaal ellendig. Gelukkig is er een alternatief: iemand vinden die het pvc vloer leggen voor je kan doen.

Jij ook? Visgraat vloer liefde

Pvc vloer inclusief leggen

Geen handige Harry in je familie of vriendenkring? Vraag het aan ons! Onze vakmensen steken de hand graag op om te helpen. Professionals die je vloer zo strak leggen dat je voortaan tegen je woning 'herenhuis' zegt. Dus wat als doe-het-zelver niet te doen is maken de Thuisin vakmensen waar. Heb ik hiermee nadeel 2 weggestreept? (Antwoord: Ja)

Alles over: vloer leggen

Pvc schadelijk voor je gezondheid?

Dit is een belangrijk punt. In pvc-vloeren kunnen stoffen zitten die schadelijk zijn, denk aan weekmakers of loodhoudende producten. Omdat je op de vloer leeft, er overheen loopt op blote voeten of op de pvc vloer met je gezin zit te spelen, je wil op een vloer leven die onschadelijk is. Dat kán. Wil je een ‘gezonde’ pvc vloer in je badkamer, woonkamer of kinderkamer leggen? Kom dan bij ons. Wij moeten er niet aan denken om vloeren met schadelijke stoffen te verkopen. Dat doen we dan ook niet, bij ons kan je nog verder gaan en voor een duurzame vloer kiezen. Zeg maar dag-dag tegen nadeel nummer 3.

Kom naar de winkel

Hoor ik je nu denken: ik weet het nog niet. Dan maak ik je nog even lekker. Want ik ben een echte koukleum. Hartje zomer, mijn voeten zijn koud. Maar wat zijn nou vloeren waar je het warm van krijgt? Als je dat wil weten lees dan nog even lekker verder:

Vloeren om warm van te worden

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin