Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1859 beoordelingen van klanten.

Voor- en nadelen pvc vloeren

Naast alle voordelen van een pvc-vloer, heeft de vloer ook een aantal nadelen. Denk aan krassen, gevaarlijke stoffen en het feit dat deze lastig te leggen is. Allemaal waar, alleen niet als je een pvc-vloer aanschaft bij Thuisin. De nadelen met de voordelen van een pvc-vloer van Thuisin lees je in mijn blog. Een herhaling, maar wel een hele nuttige.

[avatar] Door: Gemma op 15/04/2019

Nadelen pvc vloeren

Het zal je niet zijn ontgaan, pvc-vloeren zijn poepie populair. Niet van echt hout te onderscheiden en enorm onderhoudsvriendelijk. En dat geeft ons de 3 s’en: Sterk, strak en supermooi. Als ik jou was, zou ik volledig gaan voor een pvc vloer. Zeker eentje van Thuisin.

Maar, ik zal moeten toegeven, naast de mega vele voordelen van een pvc vloer, heb ik toch nog een paar nadelen gevonden. Je zult misschien denken, ‘huh, schrijf je nu écht over de nadelen van een ‘topproduct?’ Zeker, dat lees je goed. Want naast dat pvc vloeren inderdaad geweldig zijn, moet je met een aantal zaken we rekening houden. Ik zal je niet langer in spanning houden en mijn nadelen pvc vloeren op een rijtje zetten.

Kras-krasder-kraskras

En dan heb je een te gekke nieuwe strakke vloer, zie je binnen no-time krassen d’r op. Not helemaal de bedoeling. Het kan gebeuren. Vaak bij goedkopere en dunne varianten van pvc vloeren. Die varianten die wij niet in onze collectie hebben. En daarmee ‘krassen’ wij nadeel één alvast weg 😉

Niet voor de doe-het-zelver

De dryback pvc vloer, die je moet verlijmen, schijnt nog niet echt een klus te zijn voor de doe-het-zelver. Ten eerste moet je ondervloer volledig egaal zijn (hoe dan??) en dan moet je ‘m nog recht plakken en zo strak mogelijk. En een visgraatpatroon is al helemaal ellendig. But, al gedacht dat iemand het voor je kan doen? Wij steken onze hand graag op om te helpen. Professionals die je vloer zo strak leggen dat je er wel een ballroom vloertje van kan maken. Dus nee, als doe-het-zelver is het niet te doen. Met een Thuisin vakman wel. Heb ik hiermee nadeel 2 weggestreept? (Antwoord: Ja)

Gevaarlijk?

Waarheid, in pvc-vloeren kan best troep zitten. Troep als in gevaarlijke en schadelijke loodhoudende producten. Dat kán. Bij goedkopere versies. Wil je een ‘gezonde’ pvc vloer, zonder de stoffen die je niet in je kamer wilt hebben? Kom dan bij ons. Wij moeten er niet aan denken om vloeren met schadelijke stoffen te verkopen. Dat doen we dan ook niet. Zeg maar dag-dag tegen nadeel nummer 3.

Conclusie van dit alles: naast de voordelen van pvc vloeren kán een pvc vloer ook nadelen hebben. Kan, alleen niet bij Thuisin. Dat kan niet. Snap je? Dus mensen, dit was mijn spreekbeurt, wie heeft er nog vragen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties op “Voor- en nadelen pvc vloeren

 1. Dank u wel voor deze informatie. Er wordt aangegeven dat de ondervloer helemaal egaal moet zijn alvorens de pvc- vloer wordt aangelegd, maar zijn er nog meerder vereisten waaraan de ondervloer moet voldoen? Ik denk dat het plaatsen van pvc- vloeren voordeliger uitkomt op een juiste ondervloer.

  1. Dag Kris,
   Dankjewel voor je reactie. Een pvc-vloer is redelijk dun, dus oneffenheden ga je snel zien. We hebben nu wel COREtec in de winkel en die heeft een dikkere onderkant, waardoor het niet helemaal glad hoeft te zijn. Verder zijn er weinig andere vereisten qua ondervloeren. Zorg er alleen wel voor dat de ondervloer droog genoeg is, anders gaan het wellicht schimmelen. Toch nog meer info nodig? Kom gerust eens langs in de winkel, daar vertellen we je graag meer!

 2. Wij hebben vloerverwarming als hoofdverwarming liggen. Vloer is niet helemaal vlak. Kan ik dan ook een coretec pvc vloer laten leggen? Of heb je dan warmteverlies omdat die dikker is.

  1. Goedemorgen,

   Een Coretec pvc vloer kan prima op een vloer met vloerverwarming. Het warmteverlies is nihil, dat komt wel door de platen in. Zitten er grote oneffenheden in de vloer, of hoogte verschillen? Dan zal ik nog wel even de vloer laten controleren of je toch niet nog moet egaliseren. Niets zo ‘irritant’ als bobbels of heuveltjes onder je nieuw gelegde vloer! Als je nog meer vragen hebt, dan hoor ik het van je!

 3. goedemorgen
  kan een pvc vloer gelegd worden over de bestaande plavuizen heen, met de vermelding dat de voegen inmiddels best wel slecht zijn ?
  met vriendelijke groet fam de Kruijf

  1. Goedemorgen!
   Een pvc strook is te dun om over een oneffen vloer te leggen. Wel hebben we COREtec pvc vloeren. Die hebben een dikkere onderlaag. Wil je een wel een dunnere pvc vloer, dan is egaliseren van je vloer wel noodzakelijk. Vraag anders in de winkel bij je in de buurt wat de beste oplossing is. Mocht je toch nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

 4. Kan dit over een bestaande (zeer vlakke) laminaatvloer?
  Ik les over direct zonlicht vermijden, is dat alleen bij lagere kwaliteit pvc?
  In welke richting moet ik denken qua M2 inclusief leggen?

  1. Beste Jan,
   Het leggen van een pvc vloer over een zeer vlakke laminaatvloer is mogelijk, je kunt oneffenheden van 1 tot 2mm opvangen.
   Wel is dit afhankelijk is van het soort pvc dat je kiest en natuurlijk de beoordeling van onze vakmannen omtrent de huidige laminaatvloer.
   Het vermijden van zonlicht voor pvc vloeren is bij de Thuisin pvc vloeren niet nodig, dit ook altijd even in overleg met de specialisten in onze winkels.
   Voor prijzen inclusief het leggen van de vloer kan je het beste een offerte opvragen bij een Thuisin winkel bij jou in de buurt: https://thuisin.nl/vestiging/
   Groetjes,
   Luen

 5. beste
  hoe leg je een PVC vloer in een appartement?
  De vereniging van eigenaren stelt eisen aan de geluidsisolatie.
  Moet er onder een PVC vloer een ondervloer zoals bij marmoleum?
  en zo ja wat zijn ongeveer de bijkomende kosten?

  1. Beste Hans,
   Goeie vraag! We hebben pvc vloeren die al een vaste onderlaag hebben. Dat is een COREtec vloer. Bij deze pvc vloer weet je zeker dat je aan de geluidsnorm voldoet. Kosten kan je het beste in de winkel vragen. Zij maken een exacte offerte voor je! Hopelijk weet je zo voldoende!
   Groet, Gemma

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.91231845078 op basis van 1859 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging