Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 889 beoordelingen van klanten.

Voor- en nadelen pvc-vloeren

Naast alle voordelen van een pvc-vloer, heeft de vloer ook een aantal nadelen. Denk aan krassen, gevaarlijke stoffen en het feit dat deze lastig te leggen is. Allemaal waar, alleen niet als je een pvc-vloer aanschaft bij Thuisin. De nadelen met de voordelen van een pvc-vloer van Thuisin lees je in mijn blog.

Gemma Door: Gemma op 28/05/2018

Nadelen pvc-vloeren

Het zal je niet zijn ontgaan, pvc-vloeren zijn poepie populair. Niet van echt hout te onderscheiden en enorm onderhoudsvriendelijk. En dat geeft ons de 3 s’en: Sterk, strak en supermooi. Als ik jou was, zou ik volledig gaan voor een pvc-vloer. Zeker eentje van Thuisin.

Maar, ik zal moeten toegeven, naast de mega vele voordelen van een pvc-vloer, heb ik toch nog een paar nadelen gevonden. Je zult misschien denken, ‘huh, schrijf je nu écht over de nadelen van een ‘topproduct?’ Zeker, dat lees je goed. Want naast dat pvc-vloeren inderdaad geweldig zijn, moet je met een aantal zaken we rekening houden. Ik zal je niet langer in spanning houden en mijn nadelen pvc-vloeren op een rijtje zetten.

Kras-krasder-kraskras

En dan heb je een te gekke nieuwe strakke vloer, zie je binnen no-time krassen d’r op. Not helemaal de bedoeling. Het kan gebeuren. Vaak bij goedkopere en dunne varianten van pvc-vloeren. Die varianten die wij niet in onze collectie hebben. En daarmee ‘krassen’ wij nadeel één alvast weg 😉

Niet voor de doe-het-zelver

De dryback pvc-vloer, die je moet verlijmen, schijnt nog niet echt een klus te zijn voor de doe-het-zelver. Ten eerste moet je ondervloer volledig egaal zijn (hoe dan??) en dan moet je ‘m nog recht plakken en zo strak mogelijk. En een visgraatpatroon is al helemaal ellendig. But, al gedacht dat iemand het voor je kan doen? Wij steken onze hand graag op om te helpen. Professionals die je vloer zo strak leggen dat je er wel een ballroom vloertje van kan maken. Dus nee, als doe-het-zelver is het niet te doen. Met een Thuisin vakman wel. Heb ik hiermee nadeel 2 weggestreept? (Antwoord: Ja)

Gevaarlijk?

Waarheid, in pvc-vloeren kan best troep zitten. Troep als in gevaarlijke en schadelijke loodhoudende producten. Dat kán. Bij goedkopere versies. Wil je een ‘gezonde’ pvc-vloer, zonder de stoffen die je niet in je kamer wilt hebben? Kom dan bij ons. Wij moeten er niet aan denken om vloeren met schadelijke stoffen te verkopen. Dat doen we dan ook niet. Zeg maar dag-dag tegen nadeel nummer 3.

Conclusie van dit alles: naast de voordelen van pvc-vloeren kán een pvc-vloer ook nadelen hebben. Kan, alleen niet bij Thuisin. Dat kan niet. Snap je? Dus mensen, dit was mijn spreekbeurt, wie heeft er nog vragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie is Thuisin?

Thuisin is een interieur winkel voor jouw interieur. Al meer dan 10 jaar zijn wij dé specialist in ‘mooi wonen’. In onze winkels vind je alle producten voor de basis van je interieur. Zo hebben wij een ruim assortiment vloeren, raamdecoratie, behang, verf en maken wij naar jouw wens kasten op maat. Onze interieur adviseurs staan in de winkel voor je klaar om een plan te maken voor jouw persoonlijke wensen. Daarnaast ontzorgen wij je op het gebied van het inmeten en leggen, plaatsen of monteren. Dat doen wij namelijk voor je! Alles voor jouw interieur onder 1 dak! Meer weten en benieuwd naar ons assortiment? Kom dan langs in één van onze winkels!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 889 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging