Elektrische vloerverwarming

Heb je een nieuwbouw woning en wil je graag vloerverwarming laten leggen? Dan kunnen wij van Thuisin je daarbij helpen. Naast vele prachtige vloersoorten die geschikt zijn voor vloerverwarming hebben wij ook vakmensen in huis voor het infrezen van vloerverwarming.

Vloerverwarming elektrisch

Met vloerverwarming of elektrische vloerverwarming is jouw woning altijd aangenaam warm. Kies je niet voor het infrezen van vloerverwarming maar voor elektrische vloerverwarming? Ook dan kunnen wij je met advies en vakmanschap ondersteunen. Voor zowel het leggen van elektrische vloerverwarming als ook de bijpassende vloer kan je bij ons terecht.

Twijfel je nog of elektrische vloerverwarming iets voor jou is? Wij hebben hier extra informatie voor je samengesteld. Lees rustig verder of neem contact met ons op voor professioneel advies.

Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

Het begint met een egale ondergrond. Wanneer je vloerverwarming wilt laten leggen is een egale vloer een belangrijke basis. Egaliseren van een vloer is een oplossing voor een ondergrond die niet egaal is.

Bekijk ze in onze winkel

Alles over elektrische vloerverwarming

Verwarmingsfolie

Op de egale vloer wordt de verwarmingsfolie gelegd. Elektrische vloerverwarming wordt door de hele kamer gelegd. Hierdoor zit je er erg aangenaam bij, want de warmte in je kamer of woning is zeer constant.

Verwarm snel met elektrische vloerverwarming

Omdat de verwarmingsfolie door de hele kamer gelegd wordt is je kamer snel in elke hoek op temperatuur. Dankzij de constante warmte ervaar je geen temperatuurschommelingen meer en kan je jouw thermostaat zelfs 1-2 graden lager zetten dan wanneer je met radiatoren stookt.

Welke vloeren zijn geschikt voor elektrische vloerverwarming?

Kies uit prachtige pvc vloeren in vele soorten, houtlook of betonlook. Of ga voor een marmoleum vloer, ook marmoleum is in vele patronen en dessins verkrijgbaar. Pvc vloeren en marmoleum laten de warmte van jouw elektrische vloerverwarming direct door naar de kamer.

Ook andere vloersoorten kan je met elektrische vloerverwarming combineren. Wat zijn jouw wensen? Laat het ons weten en wij adviseren je graag!

Maak een afspraak

Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming = comfort + lange levensduur

De verwarmingsfolie bestaat onder andere uit een koolstofvezel vulling. Deze vulling heeft een levensduur van meer dan 30 jaar. De verwarmingsfolie is niet alleen dun (0,35 mm) waardoor je vloer mooi vlak blijft, oververhitting van de folie is uitgesloten. Elektrische vloerverwarming is daarom met recht een duurzame keuze waar je jaren van geniet. Want de warmte is bijzonder constant en voelt ongekend comfortabel aan.

Maximaal warmtebehoud met elektrische vloerverwarming

Omdat de warmte veel constanter wordt afgegeven dan bij radiatoren kan je het energieverbruik van je elektrische vloerverwarming veel beter sturen. De aanschaf van elektrische vloerverwarming is voordeliger dan wanneer je voor het infrezen van vloerverwarming kiest.

En mocht je het belangrijk vinden om rekening te houden met het milieu – met elektrische vloerverwarming is je woning wellicht helemaal van het gas af?

Neem contact op

Vloeren geschikt voor vloerverwarming

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Top advies & Trends

Geen standje sambal meer, zodat je je kan nestelen tegen de radiatoren. Vloerverwarming is veel beter! Krijg je een nieuwe vloer en twijfel of je daar vloerverwarming onder wilt? Lees dan onze blog…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed. Een pvc-vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De vloer wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.

Meer weten over vloerverwarming?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen

Slimme thermostaat en vloerverwarming?

Ja, jouw elektrische vloerverwarming kan je koppelen aan een slimme thermostaat. Op deze manier kan je per kamer bepalen op welk tijdstip welke temperatuur heerst. Je hoeft dit maar een keer in de app vast te leggen en vervolgens kom je nooit meer thuis in een koele woning.

Het stoken was nog nooit zo efficiënt dan met een slimme thermostaat in combinatie met elektrische vloerverwarming. En natuurlijk kan je deze verwarming ook via een app op je mobieltje bedienen. Vanavond spontaan andere plannen? Via de app pas je de temperatuur in huis er net zo spontaan op aan.

Op lange termijn is elektrische vloerverwarming daarom een erg comfortabele én voordeligere oplossing voor het verwarmen van je woning. Zeker als je bedenkt dat je dit verwarmingssysteem kan combineren met een slimme thermostaat.

Ben je benieuwd naar de smart home mogelijkheden bij jou thuis? Laat het ons weten. Of begin eerst bij het begin en maak nu een afspraak voor een oriënterend adviesgesprek met ons, laten wij het eens hebben over alle opties rond elektrische vloerverwarming voor jouw woning. Tot snel!