PVC vloer reinigen en schoonmaken

Een pvc vloer is een populaire keuze voor huiseigenaren vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Een pvc vloer is relatief eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, vooral als je de juiste stappen volgt. Je vindt hier tips & trics hoe je een pvc vloer het beste kunt schoonmaken en onderhouden.

Jouw pvc vloer schoonmaken na leggen

Als je net een nieuwe pvc vloer hebt gelegd, is het belangrijk om hem grondig schoon te maken voordat je hem gaat gebruiken.

Begin met het verwijderen van eventueel overgebleven vuil en stof met een stofzuiger of bezem. Vervolgens kun je een speciaal reinigingsmiddel gebruiken om de vloer te reinigen. Lees de instructies op het reinigingsmiddel en gebruik de juiste hoeveelheid op een schone dweil om de vloer schoon te maken. Zorg ervoor dat je de vloer niet te nat maakt, omdat overtollig water schade aan de vloer kan veroorzaken.

Wil je meer weten, kom naar de winkel, we helpen je graag!

Hoe maak je een pvc vloer schoon?

Om een pvc vloer schoon te maken, kun je een aantal stappen volgen. Ten eerste is het belangrijk om de vloer regelmatig te stofzuigen of te vegen om vuil en stof te verwijderen. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en eventuele krassen of beschadigingen aan de vloer veroorzaakt.

Als er vlekken op de vloer zitten, kun je deze het beste direct schoonmaken. Gebruik een vochtige doek of een speciaal reinigingsmiddel om de vlekken te verwijderen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en schuursponzen, omdat deze krassen op de vloer kunnen veroorzaken.

Voor het reinigen van de vloer kun je een speciaal reinigingsmiddel gebruiken dat geschikt is voor pvc vloeren. Lees altijd de instructies op het reinigingsmiddel en gebruik de juiste hoeveelheid op een schone dweil om de vloer schoon te maken.

Schoonhouden van je pvc vloer

Om je pvc vloer in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Hier zijn enkele tips om je pvc vloer schoon te houden:

  • Stofzuig of veeg de vloer regelmatig om vuil en stof te verwijderen
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schuursponzen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen
  • Vermijd overmatig gebruik van water, omdat water schade aan de vloer kan veroorzaken
  • Gebruik viltjes onder meubels om krassen en beschadigingen aan de vloer te voorkomen
  • Plaats een deurmat bij de ingang van je huis om te voorkomen dat vuil en stof zich op de vloer ophopen

Heb je vragen over welke pvc vloer geschikt is voor jou en het leggen ervan? Dat begrijpen we. Maak eenvoudig een afspraak en wij beantwoorden al je vragen!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed. Een pvc-vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De vloer wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

De embossing-laag geeft een pvc-vloer z’n uiterlijk. In die laag wordt ook een voelbare structuur aangebracht waardoor de vloer echt lijkt.

Bij register embossing volgt deze structuur exact het dessin van de filmlaag. Elke nerf uit de film wordt dan precies overgenomen in de bovenste laag.

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen; een harde slijtlaag, een laag met een bedrukt dessin, een versterkingslaag en een zachte onderlaag. Hoe dikker de onderste schuimlaag, hoe comfortabeler de vloer loopt.

Het verschil met een pvc vloer is gering, maar algemeen gesteld kun je zeggen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Zeker bij zware belasting of intensief gebruik kun je daarom beter kiezen voor een pvc vloer.

Pvc-vloeren zijn erg hygiënisch en gemakkelijk in het onderhoud. Met een droge doek / wisser, de stofzuiger en af en toe een sopje houd je deze vloer goed schoon.

Pvc-vloeren met houtmotief zijn nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden.

Pvc-vloeren zijn vochtbestendig en daardoor ook toe te passen in badkamers, keukens etc.

Meer weten over het reinigen en schoonmaken van pvc vloeren?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.