Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 889 beoordelingen van klanten.

Keuzes voor je trap

Keuzes kan je overal in maken. Zo ook in trapbekleding. De keuze voor je trap kan je onderdelen in 3 opties. Benieuwd welke? Lees dan onze blog!

Gemma Door: Gemma op 13/11/2017

Keuzes voor je trap

Keuzes-keuzes-keuzes. Zie de keuzes alleen al in de supermarkt op de afdeling chocolade. Of het ellenlange zoeken naar een goede film op Netflix. Wij hebben die luxe om overal maar in te kiezen. Soms fijn, vaak niet. Voor je woninginrichting is dat natuurlijk niet anders. Je moet voor jezelf echt al wel kaders in je hoofd hebben voor wat je mooi vindt en wat praktisch is. Kleuren en materiaal speelt daar een belangrijke rol in. Of het nu gaat om je raamdecoratie, het behangetje op de muur of je vloer. Zelfs voor je trap heb je keuzes. Maar daar ga ik je een beetje mee helpen.

De meest ellendige plek in je woning. Voor velen tenminste. En voor mij. De trap in ons huis was bekleed met het meest ouderwetse tapijt wat je kan bedenken. Het was niet versleten (zelfs in de jaren ’80 maakten ze sterk tapijt). Het was gewoon oud en lelijk. Het moest eraf. Wist je dat traplijm van de jaren ’80 extreem sterk is? Het goedje wat ze nu gebruiken zal vast ook super plakkend zijn. Maar poeh zeg, van dat slopen heb ik wel een aantal dagen spierpijn gehad. En dan die lijm resten. Liters cola is erover heen gegaan. Helaas zonder resultaat.

Schilderen

Eind goed al goed, met een gasbrandertje is de trap schoon en inmiddels geschilderd. Nu is schilderen een prima optie, als je speciale verf voor vloeren of trappen gebruikt. Dus optie 1 qua keuze voor je is om ‘m schilderen. Wij hebben hem redelijk neutraal in het grijs. Wit en zwart zijn ook opties. Maar waarom niet in een felle kleur? Schilder een traploper voor een chic effect. Met het schilderen van de trap heb je wederom volop keuzes. Ik help je nog niet echt hè? Daarom wel een beetje inspiratie om je iets te helpen.

Tapijt

Is je trap nogal beschadigd? Dan ga je hem waarschijnlijk bekleden. Maar met wat? Meest bekende is tapijt. Goed stevig tapijt wat een aantal jaren mee kan. Tapijt maakt de trap strak. Het maakt hem warmer, dus geen koude voeten meer als je van de trap afgaat. Het maakt je trap ook veiliger. Door het tapijt is je trap stroever. Dus minder kans op uitglijders. Ook tapijt heb je in verschillende kleuren en materialen. Vaak is het smaak wat de doorslag kan geven. Toch heb ik nog een beetje inspiratie voor je.

Laminaat of pvc

Niet zo’n tapijt fan? Bekleed hem dan met laminaat of pvc. Dan heb je hem écht helemaal hip & happening. Strak, warm en volledig in de trend van nu. Al zal die trend nog wel jaren blijven. En al die jaren blijft jouw trap fraai. Zelfs met het bekleden van je trap met laminaat of pvc heb je weer een legio aan keuzes.

Zoals je ziet, duizenden keuzes. Wel hoop ik dat je in dit tijdperk van keuzes maken, je kiesveld ietsje kleiner hebt kunnen maken. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie is Thuisin?

Thuisin is een interieur winkel voor jouw interieur. Al meer dan 10 jaar zijn wij dé specialist in ‘mooi wonen’. In onze winkels vind je alle producten voor de basis van je interieur. Zo hebben wij een ruim assortiment vloeren, raamdecoratie, behang, verf en maken wij naar jouw wens kasten op maat. Onze interieur adviseurs staan in de winkel voor je klaar om een plan te maken voor jouw persoonlijke wensen. Daarnaast ontzorgen wij je op het gebied van het inmeten en leggen, plaatsen of monteren. Dat doen wij namelijk voor je! Alles voor jouw interieur onder 1 dak! Meer weten en benieuwd naar ons assortiment? Kom dan langs in één van onze winkels!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 889 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging