Shutters

Ze zijn te verkrijgen in diverse kleuren, houtsoorten, lamelbreedtes en afwerkingen. Ook voor speciale raamvormen (rond, driehoekig) zijn houten shutters beschikbaar. Shutters zijn houten luiken met verstelbare lamellen aan de binnenkant van het raam.

Lees meer over shutters

Shutters lijken veel op louvredeurtjes zoals je die bij kasten ziet. Het grootste verschil is dat je de lamellen bij shutters kunt verstellen zoals bij horizontale jaloezieën. Ook is er een verwantschap met houten horizontale jaloezieën doordat je in beide gevallen de lamellen kunt openen en sluiten. Maar een horizontale jaloezie kun je optrekken en neerlaten, terwijl houten shutters in een vast frame zitten.

Thuisin levert shutters van LOOKin, Blend én Luxaflex®.

Alles over shutters

Wat zijn houten shutters precies?

Shutters zijn houten luiken, met verstelbare horizontale lamellen, die zorgen voor veel privacy. Je ziet ze veel op zomerse bestemmingen, vandaar ook wel de naam ‘louverdeurtjes’. En wie wil dat nou niet, altijd op vakantie in eigen huis? Je kan ze kantelen, wegklappen en ook openen, enorm functioneel maar ook super stijlvol. Ze zijn in verschillende kleuren en stijlen samen te stellen. Wij zijn fan van de houten shutters! Ze zijn er uiteraard ook in aluminium of op kunststof basis.

Hoe werken shutters?

Shutters bedien je met je hand. Er zitten scharnieren aan zodat je ze kan open klappen of kunt sluiten. Houten shutters worden vervaardigd met een vast frame. Bij een bepaalde grootte kun je de shutters verdelen in twee helften waarbij het bovenste en onderste deel apart open klappen. Dat is handig als je tegelijkertijd het licht wil binnenlaten (het bovenste deel) én enige privacy wenst (de onderste shutters gesloten laten). Denk aan de deuren die je wel eens op het platteland ziet waarbij de onderkant dan meestal gesloten is en in het opengeklapte bovenste gedeelte iemand zichtbaar is.

Natuurlijke shutters van hout of in kleur?

Het natuurlijke materiaal hout heeft een prachtige uitstraling. Daarom voegen houten shutters veel sfeer toe aan je woonkamer of slaapkamer. De shutters die we bij Thuisin in het assortiment hebben worden gemaakt van FSC-gecertificeerd hout. Wil je die natuurlijke look behouden dan kies je voor shutters in de originele houtlook. En natuurlijk kan je ook voor shutters in zwart of wit kiezen. Er zijn diverse kleuren leverbaar want houten shutters worden ook op kleur gemaakt.

Shutters op maat

Hoe kun je houten shutters inmeten?

Shutters inmeten doet de Thuisin adviseur voor je. Hij of zij komt graag bij je langs om dit persoonlijk te doen. Je kan shutters van hout in de dag en op de dag plaatsen, dus eigenlijk in het kozijn of op het kozijn. Dat is een persoonlijke voorkeur.

Hoe worden deze geplaatst?

Shutters zijn er voor elk soort raam. Draai-kiep-ramen, badkamerramen, dakramen, noem maar op. Alles is mogelijk. De plaatsing wordt voor je gedaan door de Thuisin vakmensen. Zo ben je er zeker van dat jouw houten shutters perfect worden geïnstalleerd. Wist je dat ze zelfs te plaatsen zijn voor een schuifpui? Deze worden dan boven en onder geleid via een rail waarbij de shutters als een harmonica in elkaar schuiven.

In welke maten zijn ze verkrijgbaar?

Elke houten shutter wordt op maat gemaakt, omdat elk raam anders is. De breedte van de lamellen is variabel. Er zijn wel wat standaard breedtes, zoals ook bij rolgordijnen bijvoorbeeld het geval is. Uiteraard hangt de breedte af van de ruimte en de persoonlijke voorkeur. Heel brede lamellen passen niet bij kleine shutters, bij grotere shutters heb je meer vrijheid in het kiezen van de lamelbreedte.

Blogs

Lamellen zijn een eeuwenoude bekende raamdecoratie. Ze staan bekend om onder andere hun uitstraling én functionaliteit. Maar wist jij dat jij je lamellen ook heel simpel kunt schoonmaken en…
Ben je al een tijdje aan het overwegen om duettes toe te voegen aan je interieur, maar ben je nog niet helemaal zeker of het aan je wensen voldoet? Blijf dan zeker lezen! In deze blog duiken we…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

De bediening van de shutters kan op verschillende manieren. Gebruikelijk is een verticale bedieningslat aan de voorzijde waarmee je de lamellen kunt bedienen. Het is ook mogelijk om dat te doen via de lamellen zelf.

Wie kiest voor gemak of bijvoorbeeld shutters wil bedienen op een plek waar je niet zo makkelijk bij komt, kan kiezen voor een motorische bediening op afstand. Het is mogelijk dit te doen met de smartphone of tablet via een speciale app.

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Jazeker, het is mogelijk om shutters te laten maken die bruikbaar zijn voor speciale raamvormen, denk aan ronde of driehoekige ramen. Uiteraard levert dit wel een meerprijs op, maar het effect is geweldig. Plus natuurlijk het nodige comfort.

Kom langs in onze winkel, neem eventueel een foto van het raam mee, en wij vertellen u alles over de mogelijkheden.

Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde SmartCord® dat voldoet aan de richtlijn.

Shutters zijn een duurzame keuze. Ze hebben een lange levensduur. Afhankelijk van hoeveel shutters, welke uitvoering en afmeting maken wij een offerte voor je. Zo weet je exact waar je aan toe bent. En wees gerust, Thuisin meet en monteert ook voor je!

Om te beginnen zijn het absolute eyecatchers in je huis! Shutters hebben een hele bijzondere uitstraling; heel zomers. Ze zijn duurzaam en sfeerverhogend. Bovendien kunnen shutters voor vrijwel alle ramen en deuren geplaatst worden.

Meer weten over shutters?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen