Plisségordijnen

Ben jij niet van raamdecoratie die los rond het raam hangt zoals gordijnen? En zijn lamellen ook niet helemaal jouw ding, maar ben je wel fan van de juiste lichtinval in huis? Dan zijn de strakke plisségordijnen echt iets voor jou! De naam plisségordijnen is wel een beetje misleidend, want plissés zijn zeker geen gordijnen. Plisségordijnen zijn echt de meest veelzijdige vorm van raamdecoratie. Laat je verrassen door de ruime keuze aan kleuren en dessins voor plisségordijnen bij Thuisin!

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen bestaan uit een stof die over de breedte zigzag gevouwen is. Net als bij een harmonica kan je bij plisségordijnen de opgevouwen stof uittrekken, en andersom weer tot een klein, compact blok samen schuiven. Het prachtige van deze raamdecoratie is, dat ze precies aansluiten op of tussen je raamkozijn, wat jij wilt.

Plisségordijnen op maat

Heb je ramen met verschillende afmetingen in huis en wil je voor elk raam dezelfde raamdecoratie? Dat kan makkelijk met plisségordijnen op maat. Naast de specifieke afmeting voor bijvoorbeeld een woonkamer raam kan je bijpassende plissés op maat laten maken voor de terrasdeur, er zijn zelfs plisségordijnen voor draaikiepramen verkrijgbaar. Denk ook aan plisségordijnen voor aparte raamvormen, hoge ramen of serres met een glazen dak. Via zijgeleidingen blijft de raamdecoratie dan mooi strak hangen. Hetzelfde principe wordt gebruikt bij plisségordijnen voor schuine dakramen.

Kleuren en dessins plisségordijn

Voor elke woonstijl en elke smaak is een kleur plisségordijn verkrijgbaar. Populair zijn plissés in lichtgrijs of wit, maar ook pasteltinten worden vaak gekozen. Wil je een speels effect in je kamer? Dan zijn er nog eens net zo veel prachtige dessins waar je uit kan kiezen. En wist je dat er ook verduisterende plisségordijnen zijn? Super praktisch, niet alleen voor op je slaapkamer. Denk ook aan je woonkamer waar je tijdens het streamen en relaxen geen zonlicht op een scherm of tv wilt.

Ons assortiment plisségordijnen

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Isolerende of dubbele plisségordijnen?

Isolerende plisségordijnen

Net hadden we het al over verduisterende plissés, maar ook transparante stoffen en semi-transparante stoffen zijn verkrijgbaar. Omdat plisségordijnen van verschillende stoffen gemaakt kunnen worden is er ook een isolerende versie. Kies je voor een verduisterende gordijnstof, dan komt minder zonlicht via het raam naar binnen. Er zit dan een flinterdun aluminium laagje op de buitenkant van de stof, die zorgt voor het isolerende effect van plisségordijnen.

Wat zijn dubbele plisségordijnen?

Net hadden we het over isolerende raamdecoratie. Wil je isoleren met raamdecoratie maar niet verduisteren? Kies dan dubbele plisségordijnen. Dat zijn twee plissés tegenover elkaar zodat een honingraat ontstaat. Deze duo plissés oftewel dubbele plisségordijnen hebben door de holle tussenruimte van het honingraat een isolerende werking.

Bespaar met plisségordijnen

Van isolerende of verduisterende plisségordijnen heb jij extra voordeel, want op een dag met warm weer blijft de kamertemperatuur aangenaam dankzij de isolerende werking van je raamdecoratie. Dat scheelt zelfs in je portemonnee want de airco hoeft in dit geval minder hard te werken. Houd bij de plaatsing rekening met de eventuele aanwezigheid van een raamhor. Voor draaikiep-ramen is er een speciale constructie waarbij het plisségordijn op het raam wordt gemonteerd, een zijgeleiding zorgt voor probleemloos gebruik.

Soorten plisségordijnen en bedieningssystemen

Plisségordijnen van A-merken

Bij Thuisin werken wij met raamdecoratie producten van bekende merken. Wij bieden je een ruim assortiment aan plisségordijnen van onder andere: Luxaflex®, BeCe, LOOKin en ons eigen Thuisin merk. Het voordeel van plisségordijnen op maat is dat je uit verschillende kleuren en materialen kan kiezen wat de stof betreft.

En naast transparante of verduisterende plisségordijnen kan je ook de plooibreedte kiezen. De plooibreedte staat voor de breedte van het gevouwen stukje stof. Het is de diepte van je raamdecoratie. De meest gekozen plooibreedtes zijn 20 mm en 32 mm maar ook andere breedtes zijn leverbaar. De Thuisin expert helpt je graag bij je keuze!

Plisségordijnen top down bottom up

De meest gebruikelijke versie van plisségordijnen is die waarbij de raamdecoratie bovenaan je raam bevestigd is. Vanuit daar trek je het plisségordijn naar beneden, en je kan het op elke gewenste plek 'laten staan', halverwege, driekwart, alles kan! Zo regel je met plisségordijnen de perfecte lichtinval.

Wil je nog meer opties? Dan is het top down bottom up systeem iets voor jou. Wat betekent dat? Je kan jouw plisségordijnen 'zwevend' op elke plek vastzetten, ook in het midden van het raam zodat van boven en onder daglicht je kamer in schijnt. Geniet volop van een lichte kamer! Inkijk of verblindende zonnestralen blijven lekker buiten, super toch?!

Plisségordijnen elektrisch bedienen en montage

Bediening plisségordijnen kindvriendelijk

Plisségordijnen zijn echt geschikt voor elke kamer, ook voor slaapkamers en zelfs kinderkamers. De bediening van plisségordijnen moet namelijk kindvriendelijk zijn. Bedieningskoorden of -kettingen moeten zodanig geconstrueerd zijn, dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Plisségordijnen elektrisch bedienen

Omdat dit type raamdecoratie super veelzijdig is worden plisségordijnen juist voor ramen gekozen die minder makkelijk te bereiken zijn. Wanneer een schuin dakraam vrij hoog zit en je er net niet eenvoudig bij kan zijn elektrisch bedienbare plissé gordijnen een fantastische oplossing.

Via de afstandsbediening zijn jouw plisségordijnen altijd binnen bereik en makkelijk bedienbaar! Een klein motortje in de bovenbak (hardware waar de plissé aan hangt) zorgt hiervoor. Benieuwd? De elektrische bediening PowerView® van Luxaflex® is een goed voorbeeld voor wat allemaal mogelijk is, zeker ook voor meer soorten verduisterende raamdecoratie.

Inmeten en monteren plisségordijnen

Bij Thuisin helpen wij je graag met het inmeten, monteren en installeren van plisségordijnen. En natuurlijk leggen wij je alles graag rustig uit, kom naar de showroom of maak een afspraak voor je nieuwe plisségordijnen!

Blogs

Lamellen zijn een eeuwenoude bekende raamdecoratie. Ze staan bekend om onder andere hun uitstraling én functionaliteit. Maar wist jij dat jij je lamellen ook heel simpel kunt schoonmaken en…
Ben je al een tijdje aan het overwegen om duettes toe te voegen aan je interieur, maar ben je nog niet helemaal zeker of het aan je wensen voldoet? Blijf dan zeker lezen! In deze blog duiken we…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…
Leuk zeg! Je gaat nieuwe raamdecoratie uitkiezen. Een leuke klus, als je een beetje weet wat je wilt. Heb je nou werkelijk geen idee wat je mooi vindt? Ga naar onze winkel voor advies en inspiratie.…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Met het LiteRise systeem zijn geen koorden of kettingen nodig. Aan de onderbak, de kunststof onderkant van de raamdecoratie, zit een ‘handvat’ waarmee je via een speciaal mechanisme het geheel met een lichte beweging (light rise) omhoog laat gaan.


Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde SmartCord® dat voldoet aan de richtlijn.

Top-down / bottom up betekent dat jouw raamdecoratie zowel naar boven als beneden bedienbaar is. Oftewel, je kan de bovenkant naar boven en naar beneden doen, en de onderkant ook. Zo kun jij spelen met de juiste lichtinval en creëer je je eigen privacy. Wel zo prettig!

Een duette heeft meestal twee lagen stof in een honingraatstructuur. Een plissé heeft één laag stof dat zich als een harmonica opvouwt. Beide soorten zijn bij Thuisin verkrijgbaar in talloze kleuren, dessins en transparanties.

Een praktische uitwerking van dit principe is de zogeheten ‘dag en nacht’ oplossing. Het bovenste deel is van doorzichtige stof en het onderste deel juist niet. Het bovenste deel zorgt zo voor voldoende lichtinval, het onderste voor privacy.

Meer weten over plisségordijnen?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.