Verf

Tijd om je huis op te knappen met de verf van Thuisin. Thuisin is de verfwinkel bij jou in de buurt met verf en lakken voor binnen en buiten, gewoon voor alles wat je wilt schilderen. Zo hebben wij een ruim assortiment aan hoogwaardige lakverf, muurverf, beitsen en speciale verven voor wisselende doeleinden. Ook voor professionele verfbenodigdheden, zoals kwasten, ben je bij Thuisin aan het goede adres.

Ons assortiment verf

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Voor al je verf

Bij Thuisin hebben wij verschillende merken verf, zoals Sikkens, Sigma en LOOKin en in de winkel mengen wij de exacte kleur die je wilt in onze mengmachine.

Thuisin is de verfwinkel met kwalitatief hoogwaardige muurverf en lakverf, die wij desgewenst in onze verfmachine mengen in kleur naar keuze. Onze specialisten adviseren je graag over welke kleuren passen bij jouw interieur en welk soort verf je nodig hebt voor binnen of buiten. Daarnaast geven we je ook technisch advies over het schuren, gronden en welke kwast je het beste resultaat geeft.

Heeft de buitenkant van je huis een schilderbeurt nodig? Dan ben je bij Thuisin aan het juiste adres! Wij hebben een ruime keuze aan lakken, beitsen, muurverf en speciale verf voor specifieke ondergronden. Het assortiment aan buitenverf is bestand tegen alle weersinvloeden. Heeft je binnen houtwerk een likje verf nodig? Ook dan zit je bij Thuisin helemaal goed! Kom langs in de winkel voor alle producten van diverse bekende merken. Wij staan voor je klaar met advies rond de juiste verf voor elke schilderklus.

Iedereen met een woning zal ongetwijfeld een keer met verf te maken krijgen. Hebben jouw kozijnen een nieuwe laklaag nodig of wil je alle muren een hippe kleur geven? Voor alle soorten verf ga je naar Thuisin. Buitenverf of verf voor binnen; wij hebben het! Wij onderscheiden over het algemeen drie redenen waarom je verf kan toepassen:

  • voor verfraaiing van je woning
  • om kleur toe te passen
  • ter bescherming van onder andere je kozijnen

Bij ons kan je voor verf en advies terecht voor elke schilderklus, wij helpen je graag met goede verf producten en vakmanschap.

Kwasten en gereedschap

Om het beste verfresultaat te verkrijgen moet je een goede kwast gebruiken. Een goede kwast zorgt voor voldoende laagdikte en maakt het schilderen gemakkelijker. Denk aan een blokkwast voor het schilderen van muren of een platte kwast voor het aanbrengen van je lakverf of beits. In onze winkel hebben wij een groot assortiment kwasten, rollers en ander verf gereedschap zoals verdunners en schuurpapier.

Schilder van Thuisin

Ben je zelf niet handig, of heb je geen tijd om te schilderen of lakken? Bij Thuisin hebben wij de mogelijkheid een schildersbedrijf in te zetten die deze klus graag voor je uit handen neemt.

Let op: kwaliteitsverf

Als je kwaliteitsverf wil, let dan goed op waar je je muurverf of lakverf koopt. Sommige webshop verfwinkels verkopen verf en lakken die niet aan de kwaliteitseisen van de fabrikant voldoen. Ze gebruiken goedkopere pasta’s, verkeerde recepturen en vaak oudere kwaliteiten verf. De kwaliteit neemt hierdoor af en het resultaat zal niet blijvend mooi zijn.

Maak een afspraak

Kwaliteit van verf

Als je je huis net heb geschilderd dan wil je daar zo lang mogelijk van genieten. Met de verf en lakken die wij in onze verfwinkel verkopen, kunnen wij dat garanderen. Wij werken met de nieuwste kwaliteiten lakverf en muurverf van de beste fabrikanten. De verf maken wij met onze geijkte mengmachines precies op de gewenste kleur. Op die manier zorgen wij voor de kwaliteit van je schilderwerk op zeer lange termijn.

Ons verf assortiment en advies

Welke verf je nodig hebt ligt vooral aan wat je wilt schilderen. Gaat het om lakverf voor hout, is het voor buiten, of wil je binnen jouw kamer een opfrisbeurt geven met muurverf? In onze winkel adviseren we je graag over de soort verf, welke kwasten je hiervoor nodig hebt en we geven je tips over de kleur. Wij beschikken over vele soorten verf en lakken, van latex op de muur tot de populaire krijtverven waarmee je een meubel prachtig opknapt. Bij ons kies je uit muurverf en lakverf in vele verschillende kleuren, in hoogglans of zijdeglans, watergedragen of terpentine. Voor iedere ondergrond of kleurwens hebben wij de juiste oplossing.

Welke verf moet je kopen?

Welke verf je wil kopen, is afhankelijk van wat je gaat schilderen. Ga je binnen of buiten schilderen, is het hout of beton, of misschien wel staal? Kijk goed naar je ondergrond, op die manier weet je welke muurverf of lakverf je moet kopen om te schilderen. Kijk goed naar je basis laag, die moet er wel zijn.

Grondverf

Grondverf is de basis van jouw schilderwerk. Het is de belangrijkste laag, zonder ondergrond hecht je lakverf namelijk niet! Grondverf wordt ook wel primer genoemd en is ook zeker aan te raden bij onbehandeld hout. Het zorgt ervoor dat de lak niet te snel intrekt en je vult als het ware de poreusheid van het onbehandelde hout op.

Tegenwoordig wordt veel lakverf voor binnen op waterbasis gemaakt. Houd daar rekening mee als je een verflaag op terpentinebasis wilt overschilderen, dat lukt niet zomaar namelijk! Het beste schuur je het volledige oppervlakte dood en begin je met een grondlaag op waterbasis, zodat je daarna klakkeloos de waterbasis laklaag eroverheen schildert. Wist je dat grondverf overigens niet alleen in wit verkrijgbaar is, maar ook in bijvoorbeeld zwart?

Muurverf

Met een nieuwe kleur aan de muur krijgt je kamer gelijk een flinke opfrisbeurt. Dit is een vrij eenvoudige en betaalbare manier om je interieur te veranderen. Ben je de kleur na een tijdje zat? Gelukkig is muurverf makkelijk te overschilderen. Kies je favoriete kleur en laat deze mengen bij een Thuisin winkel bij jou in de buurt.

Let op de ondergrond van je muur, die is bepalend voor wat je nodig hebt. In sommige gevallen moet je een muur eerst voorstrijken, of eerst de gaatjes vullen.

Muurverf is verkrijgbaar op waterbasis, ook wel latex genoemd, en op terpentine basis. Latex is de favoriet in Nederland. Voordeel? Snel droog, makkelijk aan te brengen, goed schoon te maken en vrijwel geurloos. Gebruik muurverf op terpentine basis alleen als het nodig is. Mocht je een muur hebben met waterschade, dan is muurverf op terpentinebasis perfect. Laat je adviseren in de winkel over de verschillende soorten muurverf.

Buitenverf

Onder buitenverf verstaan wij allerlei lakken, van grondverf tot kleurlakken. Lakverf om je buitendeuren of kozijnen mee te beschermen en beits om je meubels nieuw leven in te blazen en te beschermen tegen weersinvloeden. Je huis, je meest waardevolle bezit, moet je beschermen tegen alle weersinvloeden. Zon, regen, hagel en verschillende temperaturen zorgen ervoor dat het hout nogal wat te verduren krijgt. Een goede lak zorgt ervoor dat je kozijnen tijden lang mooi blijven. Zorg er wel voor dat je je kozijnen de gehele behandeling geeft voor het beste resultaat. Denk aan de voorbehandeling, een likje grondverf, het juiste schuurpapier, voldoende laagdikte en de beste kwaliteit aflak bepalen samen het beste verfsysteem.

Wil je meer weten, kan je advies gebruiken of wil je de verf kleuren eerst bekijken? Dat kan, in onze winkel!

Kom langs in onze winkel
Roel
Geschreven door
Roel

Hoi, ik ben Roel expert bij Thuisin op het gebied van verf!

Lees meer over Roel

Laat je inspireren

Smaken verschillen en stijl is wat je kiest en wat bij je past. Gelukkig heeft Thuisin hierover nagedacht en een paar stijlen voor je uitgewerkt. Zo kan jij je vast oriënteren op wat bij je past.…
Zoek je inspiratie op het gebied van interieur? Ben je benieuwd naar de komende trends en kan je wel wat tips gebruiken voor je eigen woning? Wij volgen de trends en inspireren je in de breedste zin…
Een huis is niet alleen je woonkamer. Je leeft net zo veel in je keuken, of slaapkamer. En laten we je entree niet vergeten. Oftewel, je laten inspireren op interieur kan voor je hele huis zijn.

Blogs

Waarom zou je je beperken tot witte muren voor een gevoel van rust, als pasteltinten net zo kalmerend kunnen zijn? Witte muren kunnen soms wat karakter missen. Muurverf is de simpele manier om je…
Stel, je neemt 1 jaar van je leven, welke dingen zijn er dan elke dag? De tatoeage op je schouder. Je hamster of kanarie? Familie en vrienden? Of is dat juist een komen en gaan...? De een leeft…
Als ik ‘limiet’ zeg, waar denk je dan aan? Het limiet verhogen met pinnen, een tijdslimiet met sporten of ben je die wiskunde knobbel die bij limiet aan het getal 0 denkt? Wie weet denk je het liefst…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja hoor, geen enkel probleem! Bij Thuisin heb je altijd de mogelijkheid om het schilderen aan een professional over te laten. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden!

Dat kan zeker! Je vindt niet alleen een breed aanbod aan soorten verf in ons assortiment, maar we kunnen de verf ook in elke gewenste kleur voor je mengen. We helpen je zelfs met het uitzoeken en combineren van de perfecte kleur!

Allereerst ga je natuurlijk op zoek naar een geschikte kleur voor het te schilderen oppervlak! Heb je de ideale kleur gevonden, dan kies je de juiste verf. Zorg ervoor dat je genoeg verf hebt, voor een mooier resultaat. Daarnaast mogen op het boodschappenlijstje ook kwasten of muurrollers, afplaktape en afdekzeil komen te staan. Vergeet niet om, als je hout gaat schilderen, het hout eerst goed op te schuren en te ontsmetten. En vergeet vooral niet te genieten van het eindresultaat!

Verf en lak is allebei te gebruiken voor het schilderen van je huis. Echter is er wel een belangrijk verschil. Lak wordt namelijk vooral op hout- en kunststofsoorten gebruikt, omdat het vocht tegenhoudt en verkleuring voorkomt. Daarom wordt lak vooral buitenshuis gebruikt, maar je treft het ook binnen, op je kozijnen bijvoorbeeld.

In ons assortiment vind je onder andere de (buiten)verf van Sigma, Sikkens, Flexa Pure en LOOKin!

In het assortiment van Thuisin vind je vier soorten verf, namelijk grondverf, buitenverf, binnenverf en muurverf. Waar je grondverf gebruikt voor het beter hechten van binnen- en buitenverf, is muurverf uitermate geschikt voor binnenmuren. Alle verf is verkrijgbaar in elke mogelijke kleur die je kunt bedenken.