Traprenovatie

Heb je er ooit op gelet hoe vaak je in huis de trap op en af loopt op een dag? Misschien te vaak voor je eigen idee. Of juist niet vaak genoeg voor je stappenteller, haha. Een trap moet praktisch zijn, de traptredes mogen niet glad zijn en je kan wel of juist niet voor een trapleuning kiezen. Is je trap versleten en zie je duidelijk de gebruikssporen? Met de traprenovatie van Thuisin maak je er weer een prachtig pronkstuk van!

Traprenovatie met pvc, hout of laminaat?

Is jouw trap na intensief gebruik echt aan renovatie toe? Meestal zie je in het midden van de tredes, na verloop van tijd, slijtage plekken. De verf bladdert af, ook aan de plinten die langs de zijkant van de trap lopen. Misschien zit de trapleuning niet meer goed vast aan de muur. Kortom, de hoogste tijd om de trap op te knappen of helemaal opnieuw te bekleden.

Houten trap renoveren

Stel je hebt een houten trap dan is het, afhankelijk van de staat van de tredes, de moeite waard om de oude lak te verwijderen en de trap geheel opnieuw in de verf te zetten. Een tijdrovende klus die wij je graag uit handen nemen. Onze vakmensen weten alles over slijtvaste traplak, ze pakken elk hoekje van de trap mee tijdens het schuren en opnieuw aflakken van de trap en zorgen voor een uitstekend resultaat.

Trap opnieuw bekleden

Is het nodig om een nieuwe laag bekleding op de tredes aan te brengen? Dan kiezen wij samen waarmee jouw trap bekleed wordt. Het is belangrijk dat de renovatie met een slijtvast en krasvast product gebeurd. Dit kan pvc zijn, laminaat, tapijt of een andere vloer die past bij jouw trap, hal en woonstijl. Omdat de door jou gekozen vloer tijdens de traprenovatie op maat gezaagd of gesneden wordt is dit een tijdrovende klus. Traprenovaties voeren onze vakmensen professioneel uit, want wij hebben hier jaren ervaring mee. Zo bespaar jij tijd en ben je verzekerd van een prachtige trap als de renovatie klaar is.

Alles over traprenovatie

Wat zijn de voordelen van traprenovatie?

Een trap die veel gebruikssporen heeft kan gevaarlijk glad worden. Dan is het echt tijd om je trap te renoveren. Je kan de bestaande trap laten bekleden met een vloer die niet slijt. Wanneer je voor een nieuwe trapbekleding kiest dan ga je er ook qua geluid op vooruit. Kies voor de traprenovatie een bekleding die voor een goede geluidsdemping zorgt. Dan hoor je niet elk familielid op de trap, het is heerlijk stil in huis.

Heb je houten traptredes en wil je de prachtige uitstraling van het hout behouden? Dan is het opnieuw lakken van de trap de eerste stap, maak het geheel af met trapneus profielen. Die zitten op de punt van de traptredes en voorkomen dat je wegglijdt wanneer je de trap op of af loopt. En natuurlijk kunnen wij ook samen een bijpassende trapleuning kiezen, zo ontstaat een sfeervol geheel passend bij jouw woonstijl.

Zorg voor veiligheid in huis

Wij adviseren je graag rond de juiste bekleding van je trap. Wij hebben verschillende vloeren in ons assortiment die anti-slip eigenschappen hebben. Bij het kiezen van de passende bekleding kijken wij natuurlijk ook van de sfeer en uitstraling die jij graag in je hal of plek in huis wilt creëren. Van houtlook tot betonlook vloeren, de keuze is ruim, en zo kan je altijd van jouw trap een mooi pronkstuk maken, het maakt voor ons niet uit of het om een dichte trap of een open trap gaat. Laat ons je wensen weten, wij bespreken de opties, maken een voorstel zodat jij precies weet wat de renovatie kosten zijn en wij voeren de traprenovatie graag voor je uit.

Blogs

Een interieur zonder luxe inbetween gordijnen kan ik me niet voorstellen. Gordijnen zijn dé sfeermakers in elk huis! Als je mij vraagt, mogen ze dus absoluut niet ontbreken. In deze blog wil ik je…
Waarom zou je je beperken tot witte muren voor een gevoel van rust, als pasteltinten net zo kalmerend kunnen zijn? Witte muren kunnen soms wat karakter missen. Muurverf is de simpele manier om je…
Lamellen zijn een eeuwenoude bekende raamdecoratie. Ze staan bekend om onder andere hun uitstraling én functionaliteit. Maar wist jij dat jij je lamellen ook heel simpel kunt schoonmaken en…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Laten we twee dingen even uit elkaar halen: traprenovatie doe je voordat je de trap gaat bekleden. Dus als de renovatie gereed is kan je voor pvc kiezen. Heel goed zelfs! Ook zijkanten en stootborden kunnen voorzien worden van pvc. Wil je advies en inspiratie? Kom dan eens langs in onze winkel!

Stofferen is zowel mogelijk voor open als dichte trappen. Of het nou gaat om een houten trap, een wenteltrap of de zoldertrap, dit kan allemaal!

Er is veel mogelijk, zoals onder andere tapijt, pvc en Marmoleum. Kom gewoon eens langs in de Thuisin-winkel en bespreek wat je mooi vindt. Wij laten je dan weten of het product van je keuze ook geschikt is voor de trap.

Als je de trap wilt vernieuwen ben je natuurlijk ook benieuwd naar de traprenovatie kosten. Bij Thuisin maken we graag een offerte voor je als we alle informatie helder hebben. Van belang is onder meer de staat van je trap en welke soort bekleding je wenst. Kom informeren in onze winkel en doe direct inspiratie op.

Behalve dat je hierdoor een geweldig mooie trap krijgt, kan je trap er na renovatie en bekleding weer jaren tegen. Je hebt minder kosten en minder afval dan bij een volledig nieuwe trap en doorgaans wordt je trap er steviger van. Afhankelijk van welke bekleding je kiest zal je trap minder glad zijn, een goede geluidsdemping hebben en een ware eyecatcher zijn!

Bij Thuisin kan je uiteraard terecht voor renovatie van je dichte trap. De tredes, zijkanten en stootborden worden ontdaan van gebruikssporen en slijtage. Ook voor traprenovatie van open trappen ben je bij ons aan het juiste adres. En wil je weten welke mogelijkheden er zijn om je trap te bekleden? Kom dan eens in onze winkel en doe inspiratie op. Ga je voor tapijt, Marmoleum, een lik verf of pvc?

Meer weten over traprenovatie?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen