Houtlook pvc vloeren

De meest bekende pvc vloer is die met een houtlook. Deze ‘houten’ pvc vloer is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Toch heeft hij meer voordelen dan een houten vloer. Zo is het een meer onderhoudsvriendelijke vloer, met een beetje water ben je klaar namelijk. Ook is de kans op krassen veel kleiner. Thuisin heeft een hele ruime collectie pvc vloeren met een houtlook. Zo vind je onder andere vloeren van de merken Moduleo en Forbo maar ook vloeren van ons eigen merk Thuisin en LOOKin.

Alles wat je wilt weten over houtlook pvc

Waarom wil ik een pvc vloer met houtlook?

Dat is een goede vraag. Naast dat een pvc vloer in verhouding goedkoper is dan een echte houten vloer, is deze vloer bijna niet van echt hout te onderscheiden. En weet je waarom je juist die pvc vloer wil? Omdat je veel meer voordelen hebt dan van een houten vloer. Het onderhoud is eenvoudiger, het leggen is eenvoudiger, het krast minder, het geleidt de warmte van de vloerwarming beter en je kan het in iedere kamer in je huis laten leggen.

Kan ik zelf een pvc vloer met houtlook leggen?

Natuurlijk kun je dit zelf, maar we adviseren altijd de vakmensen van Thuisin. Zij zijn hierin gespecialiseerd en zorgen ervoor dat jouw nieuwe vloer precies op maat wordt gelegd. Het zou zonde zijn als je dit zelf verprutst. Daarnaast is het best een investering, dus neem geen risico en laat je pvc vloer goed leggen door een professional. We vertellen je graag alles over de kosten van een pvc vloer. Kom langs!

Wat is het verschil tussen click en plak pvc met een houtlook?

Het verschil zit ‘m in het klikken of plakken van de pvc vloer. Een click pvc vloer met houtlook leggen lijkt een beetje op laminaat leggen. Echter gaat het met pvc makkelijker, want het is soepeler. Een plak pvc vloer, ook wel dryback genoemd, lijm je als het ware vast aan de ondergrond. Daarvoor moet de vloer eerst met egaline worden geëgaliseerd. Ook dit kun je het beste door de vakmensen van Thuisin laten doen, voor gegarandeerd strak werk!

Is een pvc houtlook ook in visgraat te verkrijgen?

Natuurlijk! Je kan de vorm leggen die jij wilt. Je kan zelfs kiezen voor een brede visgraat pvc vloer. Kies de juiste maat ‘plank’ en de specialist komt de visgraat vloer voor je leggen. Zoals je al hebt gezien op thuisin.nl is er enorm veel keuze aan houtlook pvc vloeren. We adviseren je altijd eerst naar een Thuisin winkel te gaan om met eigen ogen de vloeren te bekijken en dan je keuze te maken. Tot ziens in één van onze Thuisin winkels bij jou in de buurt!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Een pvc vloer, of het met hout-, steen- of betonlook is, heeft weinig onderhoud nodig. Stofzuigen is vaak al voldoende. En zitten er toch onverhoopt een paar vlekken op je vloer, dweil dan met speciaal voor pvc vloeren bestemde schoonmaakmiddelen. Zo gepiept. Geniet op deze manier lang van je nieuwe vloer!

De embossing-laag geeft een pvc-vloer z’n uiterlijk. In die laag wordt ook een voelbare structuur aangebracht waardoor de vloer echt lijkt.

Bij register embossing volgt deze structuur exact het dessin van de filmlaag. Elke nerf uit de film wordt dan precies overgenomen in de bovenste laag.

Daarover kunnen we kort zijn; pvc is goedkoper. Alleen al door het feit dat het sneller verwerkt kan worden, maar ook in materiaal scheelt het in de kosten. Dat geldt voor alle pvc varianten. Met houtlook, maar ook met steen- of betonlook. Welke kies jij?

Een pvc vloer is een kunststof vloer. Kies je voor pvc houtlook, dan heb je een kunststoffen vloer die zo erg op hout lijkt dat je het verschil nagenoeg niet ziet! In verschillende kleuren en dessins, dus je hebt nog keuze ook!

We begrijpen dat je dat wilt weten. Zodra we weten welke vloer je wenst, wat de afmetingen zijn, enz. maken wij graag een offerte voor je zodat je exact weet wat de kosten van jouw pvc vloer zijn en wat je te wachten staat. Wel zo fijn!

Absoluut! Een pvc vloer is van zichzelf al behoorlijk duurzaam vanwege de lange levensduur. Daarbij is een pvc met houtlook bijna niet te onderscheiden van een echt houten vloer. Wil je een duurzame vloer? Bekijk dan ook eens de Thuisin Respectables collectie. Een serie duurzame vloeren met respect voor natuur en milieu.

Meer weten over houtlook pvc?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen