Hout PVC vloeren

De meest bekende pvc vloer is die met een houtlook. Deze ‘houten’ pvc vloer is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Toch heeft hij meer voordelen dan een houten vloer. Zo is het een meer onderhoudsvriendelijke vloer, met een beetje water ben je klaar namelijk. Ook is de kans op krassen veel kleiner. Thuisin heeft een hele ruime collectie pvc vloeren met een houtlook. Zo vind je onder andere vloeren van de merken Moduleo en Forbo maar ook vloeren van ons eigen merk Thuisin en LOOKin.

Alles wat je wilt weten over houtlook PVC

Waarom wil ik een PVC vloer met houtlook?

Dat is een goede vraag. Naast dat een pvc vloer in verhouding goedkoper is dan een echte houten vloer, is deze vloer bijna niet van echt hout te onderscheiden. En weet je waarom je juist die pvc vloer wil? Omdat je veel meer voordelen hebt dan van een houten vloer. Het onderhoud is eenvoudiger, het leggen is eenvoudiger, het krast minder, het geleidt de warmte van de vloerwarming beter en je kan het in iedere kamer in je huis laten leggen.

Kan ik zelf een PVC vloer met houtlook leggen?

Natuurlijk kun je dit zelf, maar we adviseren altijd een vakman van Thuisin. Zij zijn hierin gespecialiseerd en zorgen ervoor dat jouw nieuwe vloer precies op maat wordt gelegd. Het zou zonde zijn als je dit zelf verprutst. Daarnaast is het best een investering, dus neem geen risico en laat het dan goed leggen door een professional.

Bekijk ze in onze winkel

Wat is het verschil tussen click en plak PVC met een houtlook?

Het verschil zit ‘m in het klikken of plakken van de pvc vloer. Een click pvc vloer met houtlook leggen lijkt een beetje op laminaat leggen. Echter gaat het met pvc makkelijker, want het is soepeler. Een plak pvc vloer, ook wel dryback genoemd, lijm je als het ware vast aan de ondergrond. Daarvoor moet de vloer eerst met egaline worden geëgaliseerd. Ook dit kun je het beste door een vakman van Thuisin laten doen, voor gegarandeerd strak werk!

Is een PVC houtlook ook in visgraat te verkrijgen?

Natuurlijk! Je kan de vorm leggen die jij wilt. Kies de juiste maat ‘plank’ en de specialist komt de visgraat vloer voor je leggen. Zoals je al hebt gezien op thuisin.nl is er enorm veel keuze aan houtlook pvc vloeren. We adviseren je altijd eerst naar een Thuisin winkel te gaan om met eigen ogen de vloeren te bekijken en dan je keuze te maken. Tot ziens in één van onze Thuisin winkels bij jou in de buurt!

Maak een afspraak