Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën, in de volksmond ook wel Luxaflex® genoemd, bestaan uit lamellen die kunnen kantelen om de lichtinval te reguleren. Horizontale jaloezieën zijn op maat verkrijgbaar, functioneel, tijdloos en verkrijgbaar in diverse kleuren, groottes en uitvoeringen. Ontdek ze bij Thuisin.

Lichtregulatie met horizontale jaloezieën op maat

In het algemeen geldt; hoe groter het raam, hoe groter de lamel-breedte kan zijn. Doordat horizontale jaloezieën in hoge mate het licht kunnen reguleren, dragen zijn bij tot de sfeer van de binnenruimte. Met het kantelen van de lamellen kan je daar tussenin variëren. Ook het verschil tussen de ‘holle’ en de ‘bolle’ kant van de lamellen zorgt voor variatie.

Bediening van horizontale jaloezieën

Je kunt de lamellen optrekken tot een compact pakket waardoor er vrij zicht is naar binnen en naar buiten. De bediening gaat met een koord of een ketting. Ook elektrische bediening is mogelijk waarbij je je horizontale jaloezieën op afstand kunt regelen. Wij verkopen horizontale jaloezieën van onder andere de merken Luxaflex®, LOOKin en Thuisin.

Alles over horizontale jaloezieën

Hoe kies je je horizontale jaloezieën?

Door te kiezen voor een bepaalde kleur of lamelbreedte kun je het geheel afstemmen op de persoonlijke smaak. Wordt het een lichte kleur of juist wat donkerder? Ga je voor aluminium jaloezieën of voor houten jaloezieën? Wat past het beste bij het interieur en zijn de jaloezieën vooral functioneel of speelt het decoratieve aspect een rol? Wordt het een enkele jaloezie of is er sprake van een aantal en is het wellicht handig om deze allemaal op afstand te kunnen bedienen? Het antwoord op deze vragen is handig om te komen tot een goede keuze. In onze Thuisin winkel geven we je graag advies.

Vooraf meten van je horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën plaats je ‘in de dag’ of ‘op de dag’, dus in het kozijn of op het kozijn. Kijk van tevoren goed wat mogelijk is. Met speciale beugels kan je de horizontale jaloezieën ook aan het plafond monteren. Raadpleeg voor het juiste maten de Thuisin specialist. Uiteraard komt deze ook graag ter plekke opmeten, want natuurlijk kan je jouw horizontale jaloezieën op maat laten maken.

Koorden en ladderband van je horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën worden bijeengehouden met dunne koorden die er voor zorgen dat de lamellen kunnen kantelen. Door ladderbanden aan de buitenkant te plaatsen geef je het geheel een decoratief accent. Door ladderband in een bijpassende of juist een contrasterende kleur kun je dit effect al dan niet versterken.

Extra opties horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën met structuur

De meeste jaloezieën hebben een glad oppervlak. Er zijn ook jaloezieën met een bepaald reliëf en ook lamellen met een ‘stoffen’ uiterlijk. Met een bepaald procédé is hier stof op aangebracht wat een speciaal effect geeft. Qua bediening en techniek werken deze jaloezieën hetzelfde als de ‘gladde’ uitvoeringen.

Handig voor schermwerk /extra privacy

De Variozone jaloezie geeft extra privacy en is handig om ongewenste lichtinval op een beeldscherm te voorkomen. Bij een Variozone jaloezie kun je de onderste helft sluiten, terwijl de bovenste helft open staat en het licht doorlaat. Zo heb je geen directe inkijk naar binnen of schittering op het beeldscherm, maar kan er wel licht van buiten binnenstromen door de bovenste helft.

Horizontale jaloezieën speciale uitvoeringen

Jaloezieën voor ramen met andere vorm

Het is mogelijk om horizontale jaloezieën te monteren voor een schuin dakraam. Speciale zijgeleiding zorgt ervoor dat de lamellen netjes op hun plaats blijven. Ook is het mogelijk voor ronde of trapeziumvormige ramen een horizontale jaloezie op maat te laten maken. Uiteraard is het opmeten en installeren hiervan nauwkeurig werk. De Thuisin specialist doet het graag en kundig.

Kind veiligheid voorop

Horizontale jaloezieën worden bediend met koorden en een tuimelstang voor het kantelen van de lamellen. Om ongelukken met de koorden te voorkomen zijn alle Thuisin jaloezieën voorzien van een kindvriendelijke bediening. Het betekent dat bedieningskoorden (of bedieningskettingen) zodanig zijn geconstrueerd dat kinderen hierin niet verstrikt kunnen raken.

Kunststof of aluminium jaloezieën? Welk materiaal kies jij?

Horizontale jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, denk aan kunststof of aluminium. Kunststof jaloezieën zijn vochtbestendig en daarom ook ideaal voor keuken en badkamer. Bovendien zijn ze er in elke kleur en voor elke woonstijl, de klassieker onder de raamdecoratie. De horizontale aluminium jaloezieën zijn misschien wel de meest bekende jaloezieën.

Onze aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamel-breedtes, bijvoorbeeld 25 mm of 50 mm. Ook de kleuren zijn naar wens verkrijgbaar, zo zijn aluminium jaloezieën in mat zwart erg populair.

Laat je ramen inmeten en ook monteren door onze vakmensen, zo weet je precies dat de aluminium jaloezieën op maat perfect passen. Vraag naar de mogelijkheden en doe ondertussen fijn inspiratie op in onze winkel.

De perfecte lichtinval met horizontale aluminium jaloezieën

Omdat je de lamellen van deze raambekleding precies kan afstellen bepaal je zelf de ideale lichtinval. Niet alleen overdag, want aluminium jaloezieën kan je zo afstellen dat ze verduisterend zijn en geen licht jouw kamer binnen dringt. Zo heb je ook geen last van maneschijn of straatverlichting. Hierdoor zijn aluminium jaloezieën ook uiterst geschikt als verduisterende raamdecoratie voor je slaapkamer.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën op maat laten maken?

Pas jouw horizontale jaloezieën van aluminium helemaal aan jouw ramen en je woonstijl aan. Je hebt voor de lamellen de keuze uit verschillende breedtes, van 16 mm tot 70 mm, zo is er voor elk raam een passend product. Horizontale jaloezieën met een lamel-breedte van 25 mm en 50 mm zijn erg populair.

Naast de versie waarbij de touwen tussen de lamellen lopen kan je ook voor aluminium jaloezieën met ladderband kiezen. Dan loopt een elegante, brede band rondom de buitenkant van de lamellen. Horizontale jaloezieën met ladderband hebben een chique uitstraling. En natuurlijk kan je deze raamdecoratie door de vakmensen van Thuisin laten inmeten en monteren.

Duurzame jaloezieën van aluminium

Ben je milieubewust bezig en wil je duurzame keuzes maken wat jouw interieur betreft? Dan kan je prima voor aluminium kiezen. Luxaflex® bijvoorbeeld zet 98 % gerecycled aluminium in en hun jaloezieën zijn Cradle to Cradle gecertificeerd.

Voor houten jaloezieën wordt trouwens FSC gecertificeerd hout gebruikt. Waar je ook voor kiest, je kan altijd een duurzame keuze maken wat jouw raamdecoratie betreft. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jaloezieën op maat bij jou thuis? Neem dan contact op en wij adviseren je graag vrijblijvend.

jaloezieën

Blogs

Lamellen zijn een eeuwenoude bekende raamdecoratie. Ze staan bekend om onder andere hun uitstraling én functionaliteit. Maar wist jij dat jij je lamellen ook heel simpel kunt schoonmaken en…
Ben je al een tijdje aan het overwegen om duettes toe te voegen aan je interieur, maar ben je nog niet helemaal zeker of het aan je wensen voldoet? Blijf dan zeker lezen! In deze blog duiken we…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Met het LiteRise systeem zijn geen koorden of kettingen nodig. Aan de onderbak, de kunststof onderkant van de raamdecoratie, zit een ‘handvat’ waarmee je via een speciaal mechanisme het geheel met een lichte beweging (light rise) omhoog laat gaan.


Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde SmartCord® dat voldoet aan de richtlijn.

Met het MegaView® effect van de jaloezieën van Luxaflex® creëer je extra doorzicht. Door een speciale constructie ‘plakken’ de lamellen in horizontale stand per twee bij elkaar waardoor er net even wat meer licht doorheen kan. Je hebt dus extra zicht naar buiten, Luxaflex® noemt dat MegaView®. Lichtinval en privacy kun je hiermee dus optimaal reguleren.

Goede vraag. En heel begrijpelijk dat je dit wilt weten. Wij maken graag een prijsopgave voor je. Als we weten welk soort, welke uitvoering, welke afmeting en hoeveel je er nodig hebt kunnen wij een offerte maken.

Een groot voordeel ten opzicht van andere raamdecoratie is dat je de lamellen twee kanten op kan kantelen. Richt je ze naar boven dan weerkaatst het invallende licht via het plafond je kamer in. Zo heb je optimaal, natuurlijk licht in je ruimte, maar geen zon in je ogen. Richt je ze naar beneden dan verander je de lichtinval naar meer gedempt. Uiteraard kan je ervoor kiezen om ze helemaal naar boven te doen voor vrij uitzicht naar buiten of om ze halverwege te laten hangen. Genoeg keuze!

Meer weten over horizontale jaloezieën?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.