Grondverf

De basis van je schilderwerk: grondverf. Het is een middel om je laklaag te laten hechten aan de ondergrond. Bij grondverf heb je ook vele verschillen in kwaliteit. Laat je goed informeren bij Thuisin.

Wat is grondverf?

Grondverf is de basis van je schilderwerk. Het is een middel om je laklaag te laten hechten aan de ondergrond. Belangrijk bij gladde ondergronden, zoals kunststof, anders heb je de kans dat je laklaag eraf glijdt. De primer, zoals we grondverf ook noemen, is de basis, die zorgt ervoor dat je laklaag goed blijft zitten. De grondverf hecht zich aan het oppervlakte waar je wilt verven. Zo werk je in lagen, lagen die zich elkaar versterken. Zo krijg je een optimaal eindresultaat.

Bij Thuisin hebben we grondverf van verschillende merken, zoals Sikkens en Sigma. Laat je goed informeren in onze winkel over welke grondverf je moet gebruiken, welke kleur en welke verfbenodigdheden je nodig hebt.

Grondverf-advies in de winkel

Naast advies over de grondverf en verfbenodigdheden staan wij in onze winkel natuurlijk ook voor je klaar voor kleuradvies. Met onze grote kleurstalen kan je gemakkelijker bepalen welke kleur je het beste kunt gebruiken als grondverf. Ook vertellen we je graag alles over de verschillende kwaliteiten, geven we je tips over hoe je het beste kan verven én beschikken wij over de middelen om je verfklus tot een perfect eind te brengen. Samen met de juiste kleuren en de mooiste merken, zoals Sikkens, Sigma en LOOKin, maken we van jouw huis een echt thuis.

Alles over grondverf

Grondverf voor onbehandeld hout

Grondverf is ook zeker aan te raden om te gebruiken bij onbehandeld hout. Het zorgt ervoor dat de laklaag niet te snel in het hout trekt. Het onbehandelde hout zuigt de verf te gemakkelijk op. Met een goede primer vul je die poreusheid op, zodat de verf die je na die tijd opbrengt beter aan de oppervlakte blijft zitten.

Ook bij niet onbehandeld hout kan het soms beter zijn een grondverf te gebruiken. Dan hebben we het over geschilderd hout met oude verflagen die in een slechte staat verkeren. Bij speciale ondergronden als metaal en ‘ander’ hout zoals MDF en spaanderplaat is grondverf ook aan te raden.

Grondverf kleur

Grondverf kan je bij Thuisin ook krijgen in verschillende standaardkleuren. Niet alleen wit, zoals de meeste primers kennen. Een kleur gebruiken die beter past bij de laklaag kleur is beter voor het resultaat. Als je witte grondverf gebruikt bij bijvoorbeeld zwarte lak, dan is de kans op strepen die erdoor komen groter. Vraag aan de Thuisin specialist welke kleur grondverf je het beste kan gebruiken.

Aan de slag met grondverf

Voorbereidingen en verfbenodigdheden voor grondverf

Natuurlijk is grondverf aanbrengen op je te schilderen oppervlakte al een goede voorbereiding. Maar ook met grondverf moet je je verder voorbereiden. Denk aan afplakken, afstoffen en schuren. Goede kwasten en rollers zijn ook essentieel bij het aanbrengen van de grondverf. De laag grondverf moet vlak en effen zijn en dat resultaat krijg je met de beste verfbenodigdheden.

Grondverf droogtijd en overschilderen

Als je de grondverf hebt aangebracht die het meest qua kleur past bij de laklaag, laat je het een tijdje drogen. Als deze overschilderbaar is, schuur dan het oppervlak lichtjes. Door deze handeling uit te voeren hecht de lak beter. Herhaal dit bij alle lagen die je moet verven, net zolang je zelf helemaal tevreden bent over het resultaat. Voor het beste resultaat is een kwaliteit grondverf belangrijk.

Bij Thuisin adviseren we je grondig over welke grondverf je het beste kan gebruiken. We hebben onder andere grondverf van de merken Sikkens en Sigma.

Roel
Geschreven door
Roel

Hoi, ik ben Roel expert bij Thuisin op het gebied van verf!

Lees meer over Roel

Blogs

Stel, je neemt 1 jaar van je leven, welke dingen zijn er dan elke dag? De tatoeage op je schouder. Je hamster of kanarie? Familie en vrienden? Of is dat juist een komen en gaan...? De een leeft…
Als ik ‘limiet’ zeg, waar denk je dan aan? Het limiet verhogen met pinnen, een tijdslimiet met sporten of ben je die wiskunde knobbel die bij limiet aan het getal 0 denkt? Wie weet denk je het liefst…
Wil je één keer in je leven iets stoers doen? Pak dan buitenverf, een grote kwast of roller en HATSEFLATS smeer een boel verf op jouw tuinhuis! Ook leuk om te doen met zwarte beits, je kent jouw…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Dat ligt aan de staat van bestaande verflaag. Is deze nog best goed, dan volstaat licht opschuren en een nieuwe laag verf. Is de ondergrond in een slechte staat dan raden we je aan om heel goed de oude laag te verwijderen en te starten met een laag grondverf, voordat je de nieuwe verf aanbrengt. Wil je niet zelf schilderen? Vraag in de winkel naar de mogelijkheden om dit door Thuisin te laten doen!

We raden zeker het gebruik van een goede grondverf aan! Vergeet echter niet om, voordat je begint met schilderen, het oppervlak goed te schuren, ontsmetten en afplakken.

Dit is zeker mogelijk! Grondverf is in meerdere lichte en donkere tinten te mengen. Door bij een donkere lak een donkere grondverf te gebruiken, heb je minder lagen nodig om het kozijn in de gewenste kleur te krijgen. Daarnaast zorgt een lichte grondverf bij een lichte lak voor een extra stralend resultaat!

Een goede grondverf zorgt ervoor dat je lak aan het te schilderen oppervlak hecht. Kozijnen van kunststof kunnen bijvoorbeeld erg glad zijn en zonder een goede grondverf is de kans groot dat de lak niet hecht aan het kozijn. Bij Thuisin vind je grondverf van onder andere Sigma en Sikkens, die ook gebruikt worden door professionele schilders.

Allereerst ga je natuurlijk op zoek naar een geschikte kleur voor het te schilderen oppervlak! Heb je de ideale kleur gevonden, dan kies je de juiste verf. Zorg ervoor dat je genoeg verf hebt, voor een mooier resultaat. Daarnaast mogen op het boodschappenlijstje ook kwasten of muurrollers, afplaktape en afdekzeil komen te staan. Vergeet niet om, als je hout gaat schilderen, het hout eerst goed op te schuren en te ontsmetten. En vergeet vooral niet te genieten van het eindresultaat!

In ons assortiment vind je onder andere de (buiten)verf van Sigma, Sikkens, Flexa Pure en LOOKin!

Meer weten over grondverf?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen