Grondverf

De basis van je schilderwerk: grondverf. Het is een middel om je laklaag te laten hechten aan de ondergrond. Bij grondverf heb je ook vele verschillen in kwaliteit. Laat je goed informeren bij Thuisin.

Wat is grondverf?

Grondverf is de basis van je schilderwerk. Het is een middel om je laklaag te laten hechten aan de ondergrond. Belangrijk bij gladde ondergronden, zoals kunststof, anders heb je de kans dat je laklaag eraf glijdt. De primer, zoals we grondverf ook noemen, is de basis, die zorgt ervoor dat je laklaag goed blijft zitten. De grondverf hecht zich aan het oppervlakte waar je wilt verven. Zo werk je in lagen, lagen die zich elkaar versterken. Zo krijg je een optimaal eindresultaat.

Bij Thuisin hebben we grondverf van verschillende merken, zoals Sikkens en Sigma. Laat je goed informeren in onze winkel over welke grondverf je moet gebruiken, welke kleur en welke verfbenodigdheden je nodig hebt.

Grondverf-advies in de winkel

Naast advies over de grondverf en verfbenodigdheden staan wij in onze winkel natuurlijk ook voor je klaar voor kleuradvies. Met onze grote kleurstalen kan je gemakkelijker bepalen welke kleur je het beste kunt gebruiken als grondverf. Ook vertellen we je graag alles over de verschillende kwaliteiten, geven we je tips over hoe je het beste kan verven én beschikken wij over de middelen om je verfklus tot een perfect eind te brengen. Samen met de juiste kleuren en de mooiste merken, zoals Sikkens, Sigma en LOOKin, maken we van jouw huis een echt thuis.

Bekijk ze in onze winkel

Alles over grondverf

Grondverf voor onbehandeld hout

Grondverf is ook zeker aan te raden om te gebruiken bij onbehandeld hout. Het zorgt ervoor dat de laklaag niet te snel in het hout trekt. Het onbehandelde hout zuigt de verf te gemakkelijk op. Met een goede primer vul je die poreusheid op, zodat de verf die je na die tijd opbrengt beter aan de oppervlakte blijft zitten.

Ook bij niet onbehandeld hout kan het soms beter zijn een grondverf te gebruiken. Dan hebben we het over geschilderd hout met oude verflagen die in een slechte staat verkeren. Bij speciale ondergronden als metaal en ‘ander’ hout zoals MDF en spaanderplaat is grondverf ook aan te raden.

Grondverf kleur

Grondverf kan je bij Thuisin ook krijgen in verschillende standaard-kleuren. Niet alleen wit, zoals de meeste primers kennen. Een kleur gebruiken die beter past bij de laklaag kleur is beter voor het resultaat. Als je witte grondverf gebruikt bij bijvoorbeeld zwarte lak, dan is de kans op strepen die erdoor komen groter. Vraag aan de Thuisin specialist welke kleur grondverf je het beste kan gebruiken.

Maak een afspraak

Aan de slag met grondverf

Voorbereidingen en verfbenodigdheden voor grondverf

Natuurlijk is grondverf aanbrengen op je te schilderen oppervlakte al een goede voorbereiding. Maar ook met grondverf moet je je verder voorbereiden. Denk aan afplakken, afstoffen en schuren. Goede kwasten en rollers zijn ook essentieel bij het aanbrengen van de grondverf. De laag grondverf moet vlak en effen zijn en dat resultaat krijg je met de beste verfbenodigdheden.

Grondverf droogtijd en overschilderen

Als je de grondverf hebt aangebracht die het meest qua kleur past bij de laklaag, laat je het een tijdje drogen. Als deze overschilderbaar is, schuur dan het oppervlak lichtjes. Door deze handeling uit te voeren hecht de lak beter. Herhaal dit bij alle lagen die je moet verven, net zolang je zelf helemaal tevreden bent over het resultaat. Voor het beste resultaat is een kwaliteit grondverf belangrijk.

Bij Thuisin adviseren we je grondig over welke grondverf je het beste kan gebruiken. We hebben onder andere grondverf van de merken Sikkens en Sigma.

Neem contact op

Top advies & Trends

Eindelijk weten we welke Flexa kleur een trend is voor 2022: Bright Skies! Een licht blauwe kleur voor frisheid.
Keuzes kan je overal in maken. Zo ook in trapbekleding. De keuze voor je trap kan je onderdelen in 3 opties. Benieuwd welke? Lees dan onze blog!
Schilderen, verven, sausen.. het blijft een vak apart. Naast de ‘foutjes’ die je kan maken gedurende het proces, maakt men ook foutjes als het gaat om het soort verf, je gereedschap en de afwerking.

Meer weten over grondverf?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen