Vitrages

Omdat vitrages transparant zijn, hebben deze gordijnen vooral een decoratieve en sfeer verhogende functie. Je kunt er door naar buiten, maar ook naar binnen kijken.

Vitrages

Vitrages zijn de dunste versie van gordijnen. Een dunne stof die licht doorlaat en waar je doorheen kunt kijken. Ze temperen het zonlicht en geven enigszins privacy. Het is een sfeervolle en decoratieve aankleding voor je ramen. Bij Thuisin verkrijgbaar in verschillende kleuren én geheel op maat gemaakt.

Wij hebben vitrages van onder andere de merken Eijffinger, Artelux en A House of Happiness.

Wil je toch iets meer privacy? Kies dan voor onze inbetweens. En voor de combinatie met je raamdecoratie of als verduisterende functie hebben wij ook een ruime collectie overgordijnen.

Kom naar de winkel voor informatie & inspiratie.

Wat zijn vitrage gordijnen?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is vitrage de meest transparante stof die er is. Dat geeft in ieder geval al een goed beeld van wat voor type gordijn het is. Een andere naam hiervoor is ook wel ‘glasgordijn’. De stof is ‘open geweven’, waardoor het zonlicht mooi wordt gefilterd. Vitrages zijn echte sfeermakers, goed te combineren met overgordijnen en geven net de finishing touch die je woon- of slaapkamer nodig heeft. Mensen hebben wel vaak een wat verkeerd beeld van vitrage. Je denkt al gauw aan die witte gordijnen die half voor een raam hangen. Vroeger was dat de trend. Die is tegenwoordig echt wel heel wat anders. Vitrage wordt namelijk in allerlei verschillende kleuren gemaakt, net als overgordijnen en inbetweens.

Waarom wil ik vitrages?

Dat zullen we je vertellen. Vitrages geven namelijk zachtheid aan je interieur. Het mooie daglicht wordt gefilterd, de vitrage geeft privacy en sommige vitrage brengen het voordeel met zich mee dat je wel naar buiten kan kijken, maar niet naar binnen. Dat is het voordeel van de ‘semi-transparante’ vitrage. Daarnaast zijn vitrages in alle kleuren te verkrijgen, ideaal voor elk type interieur. Vitrage is ook nog in allerlei stoffen verkrijgbaar, van ruw linnen tot zacht voile, van alles is mogelijk bij Thuisin.

Zijn vitrages kant en klaar gordijnen?

Vitrages zijn zeker kant en klaar verkrijgbaar. De keuze is daarin wel wat beperkt, omdat er standaard kleuren en materialen worden gebruikt. Wil je graag advies over vitrages? Neem gerust contact op met een Thuisin winkel om je te laten adviseren.

Zijn vitrages op maat ook mogelijk?

Alle vitrages bij Thuisin worden op maat gemaakt. Wij komen bij je thuis om exact op te meten hoe hoog, breed en in welke plooi de vitrages moeten hangen. Zo passen ze perfect voor je ramen. Kom op bezoek in één van onze winkels bij jou in de buurt en laat je verrassen door de prachtige gordijnstoffen! En wat dacht je van onze duurzame gordijnen collectie gemaakt van gerecyclede materialen. Laat je hier alvast inspireren.

Kun je vitrages wassen?

Absoluut, kijk wel eerst of je ze zomaar in de wasmachine kan doen of dat ze naar de stomerij moeten worden gebracht. Weet je het niet zeker? Bel dan even de winkel waar je ze gekocht hebt. Mogen ze in de wasmachine? Volg dan deze stappen;

  • Klop de vitrages even buiten uit, er komt nogal wat stof in na een tijdje!
  • Waarschijnlijk heb je er haakjes aan zitten. Rol deze naar binnen, doe er een kussensloop om en maak deze vast met wat elastiek. De stof van de vitrages zijn nu bescherm tegen de halen van de haakjes.
  • Vervolgens was je de vitrages met een ‘fijn was programma’. Wolwas voldoet ook!
  • Heel kort centrifugeren! Hang ze nat op, de kans op kreukels is op deze manier het kleinst.

Wil je graag meer informatie over vitrages of andere raamdecoratie? Kom dan op bezoek in één van onze winkels.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja, dat kan! Mits je het wasvoorschrift nauwkeurig volgt. Meestal gebruik je hiervoor een fijnwasprogramma of de wolwas-stand. Om beschadiging te voorkomen kan je hiervoor grote waszakken gebruiken. Was ze in geen enkel geval te heet want dan krimpen je vitrages. Kies voor een wasmiddel voor de fijne was. Het beste kan je de vitrages nat ophangen zo kreuken ze het minst.

Kant en klaar (over)gordijnen zijn helemaal af en kan je direct ophangen. Mits ze de juiste afmeting hebben voor je ramen of tuindeuren. Wijken de maten af van de standaard maten dan leveren wij ook gordijnen op maat. Heel praktisch want zo weet je zeker dat het perfect past en aansluit. Bij Thuisin ben je aan het juiste adres!

Een inbetween is veelal iets dikker van stof dan een vitrage. Bij een vitrage kan je vaak wel van buiten naar binnen kijken, bij een inbetween niet. Bij beiden kan je wel naar buiten kijken en beide laten lekker veel licht je kamer in. Een inbetween is soepeler qua stof dan een overgordijn en een vitrage is weer soepeler dan een inbetween. Kom kijken en voelen in onze winkel, net zo makkelijK!

Natuurlijk wil je dat weten! Als wij weten welk product je wenst en aanvullende informatie hebben over om hoeveel ramen het gaat, welke stof, enz. maken wij graag een offerte voor je. Hierdoor weet jij exact waar je aan toe bent. kom gerust langs in onze winkel!

Bij Thuisin verzamelen we alle informatie en maken dan een offerte voor je. Je begrijpt dat dit afhankelijk is van onder meer welke stof je kiest en voor hoeveel ramen je de vitrages wilt hangen. Neem daarom contact met ons op of kom een keertje langs.

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Ja. Gordijnen is een verzamelnaam voor overgordijnen, inbetweens en vitrages. Vitrages worden meestal van een dunne, transparante stof gemaakt en laten zich mooi combineren met overgordijnen van een zwaardere stof.

Meer weten over vitrages?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen