Dubbele plooi gordijn

Jouw nieuwe gordijnen hangen nóg mooier als je kiest voor plooien. Door het aanbrengen van plooien in de gordijnstof, valt de stof soepel naar beneden. Voor elke stof is valt een plooi te kiezen. Bij Thuisin onderscheiden we drie soorten gordijnen; overgordijnen, vitrages en inbetweens. De overgordijnen kenmerken zich door de dikkere stof. Vitrages hebben een transparante, dunne stof en inbetweens zitten precies tussen beiden in. Wil je weten voor welke stof welke plooi wij adviseren? Dan zit je bij Thuisin goed!

Dubbele plooi gordijn

Bij overgordijnen adviseren wij een enkele plooi. Juist omdat de stof dikker is - denk aan velours gordijnen bijvoorbeeld - valt de stof hierdoor mooi. De stof wordt bij een enkele plooi één keer gevouwen en vast gestikt. Als je voile gordijnen kiest, ook wel vitrages genoemd, dan past een dubbele plooi goed. De stof wordt bij een dubbele plooi echt dubbelgevouwen en vast gestikt. Dit noemen we ook wel een vlinderplooi. De dubbele plooi doet het ook goed bij linnen gordijnen zoals inbetweens.

Gordijn zonder plooi

Je kan je gordijnen ook zonder een aangebrachte plooi ophangen natuurlijk. Denk aan bijvoorbeeld wave gordijnen. Deze gordijnen vallen golvend naar beneden en dat zorgt voor een luchtige en sfeervolle uitstraling.

Wil je meer weten over gordijnen en alle soorten plooien? Kom naar onze winkel!

Kom langs in onze winkel
Dubbele plooi gordijnen bij Thuisin

Dubbele plooi gordijn maken

Thuisin heeft alle soorten gordijnen in standaard maten en maakt jouw gordijnen ook speciaal op maat. Het voordeel daarvan is dat het gordijn altijd perfect past. Ook voor ramen met afwijkende afmetingen.

Wil je een vitrages of inbetweens met dubbele plooi laten maken? Dat kan en weet je dat wij de gordijnen ook voor je inmeten en ophangen? Dat is het voordeel van gordijnen kopen bij Thuisin; wij bieden verschillende services waaronder onze totale woninginrichting- service.

Wil je meer weten of heb je vragen? Maak hieronder eenvoudig een afspraak.

Maak een afspraak
Dubbele plooi gordijnen bij Thuisin

Blogs

Als je raam een oog was, wat zouden gordijnen dan zijn? Ik zeg: de mascara en oogschaduw voor je raam. Waarom? Gordijnen maken de ramen pas echt af. Je kiest uit de mooiste gordijnstoffen, van…
Ik word wakker, niet van de wekker maar van die ene felle zonnestraal die ongevraagd door het kiertje glipt, daar tussen het raamkozijn en mijn oude, geliefde rolgordijn. ZUCHT... de wekker zegt 6:15…
Oké, je hebt besloten dat je nieuwe gordijnen wilt. En nu? Het voelt nog net niet alsof je bij First Dates zit; wat ga je nu doen en wat moet je verwachten? Het liefst heb je natuurlijk dat het in 1…
Het is 17:00 uur op zaterdagmiddag en al helemaal donker terwijl ik door de kou van kraampje naar kraampje slenter, op een gezellige kerstmarkt in Duitsland. De geur van gegrilde Bratwurst en zoete…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Daarvoor ga je naar Thuisin. Wij maken de gordijnen, vitrages of inbetweens voor je op maat met de plooi die jij wenst. Wij meten in en hangen de gordijnen perfect bij je in huis. Wil jij dit ook? Kom dan langs in onze winkel!

Een plooiafstand is de ruimte tussen twee plooien. Dit kan verschillen. Bij overgordijnen zit hier al snel 10 centimeter tussen, omdat de stof doorgaans dikker is. Bij vitrage zal dat meestal 8 centimeter zijn. Om te weten hoeveel stof je nodig hebt bij welke plooi, ga je natuurlijk naar Thuisin. Wij bereken dit voor je. Wij meten ook in en hangen je nieuwe gordijnen met liefde en zorg bij je thuis op!

Voor een enkele plooi heb je minder nodig dan voor een dubbele plooi. Bij een dubbele plooi heb je ongeveer 2,2x de breedte van de gordijnrails nodig. Let op; deze plooi heeft de meeste meters stof nodig van alle andere plooien. Bij Thuisin maken wij de berekening exact voor je. Wel zo prettig!

Dat is een kwestie van smaak. Bij de enkele plooi wordt de stof één keer gevouwen en gestikt en bij de dubbele plooi wordt de stof nóg een keer extra gevouwen en gestikt. Wat vind jij het mooist?

De wave plooi is een hele mooie soepel vallende plooi. Hij doet denken aan de golven van de zee; waves. Je kiest hier voor als je de raampartij met luchtig vallende plooien wilt bekleden. Bekijk in de winkel de soorten stof, de verschillende kleuren en dessins en de plooien. Waar kies jij voor?

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

Meer weten over gordijnen met een dubbele plooi?

Neem contract met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen