Gordijnen voor in de woonkamer

Heb jij al gordijnen voor je woonkamer ramen? Niet? Dan is het hoogste tijd voor woonkamer gordijnen. Heb je ze al wel? Dan is het misschien tijd voor gordijnen inspiratie! Want wie weet is er iets nieuws in raamdecoratie land en is het tijd voor een upgrade van je woonkamer gordijnen.

Welke soorten woonkamer gordijnen zijn er?

Omdat wij in de woonkamer veel tijd doorbrengen, tv kijken, relaxen op de bank, feestjes vieren, wil je hier natuurlijk mooie decoratie voor je ramen hebben. De meest gekozen gordijnen zijn overgordijnen. Hoezo? Ze staan prachtig, vallen mooi in de plooi, en wat de plooi betreft heb je veel keuzes: enkele plooi, dubbele plooi, wave plooi - welke is jouw favoriet?

Je kan ook voor verduisterende woonkamer gordijnen kiezen. Dit is een belangrijk punt, want met verduisterende raamdecoratie beperk je zowel overbodige lichtinval en je zorgt voor meer privacy. Want ’s avonds wil je geen inkijk in je woonkamer, je wilt ontspannen en genieten.

Welke gordijnstof voor woonkamer gordijnen?

Hier zien wij twee trends: luxe of industrieel. Twee prachtige en erg verschillende trends! Bij de stijl Scandinavisch-klassiek passen gordijnen in pasteltinten of met een subtiel patroon die luxe en klasse uitstralen. Denk aan gordijnstoffen van katoen of linnen, mooi die natuurlijke sfeer!

Bij de stijl modern-industrieel passen gordijnen, rolgordijnen of plissés in basic kleuren als wit of grijs, en een stukje hightech hoort erbij. Want tegenwoordig kan je ervoor kiezen om je raamdecoratie via spraak of een app te bedienen, elektrische woonkamer gordijnen, helemaal trendy. Beide trends kan je zowel met verduisterende als ook transparante gordijnstoffen realiseren.

Populaire stijlen woonkamer gordijnen

1: Luxe gordijnen voor woonkamer

Veel mensen kiezen voor luxe gordijnen voor de woonkamer. Een gordijn is ten slotte een soort omlijsting van je kozijn, een blikvang waar je aandacht automatisch naar toe getrokken wordt. Want wij kijken graag naar buiten. De beste reden om een gordijnstof met klasse en uitstraling te kiezen! Denk aan gordijnen van glanzend materiaal, met een verfijnd dessin of een stijlvol geweven stof.

2: Gordijnen woonkamer industrieel

Naast luxe gordijnen voor je woonkamer is een tweede, duidelijke trend de industriële stijl. Wat zijn dan typische gordijnen voor een woonkamer in industriële of moderne stijl? Misschien denk je aan rolgordijnen voor je woonkamer, wel strak maar er zijn meer moderne gordijnen voor deze ruimte. Plisségordijnen of dupli gordijnen staan vanwege de sierlijk gevouwen stof erg subtiel in je woonkamer. Omdat plissé gordijnen exact aansluiten, ze worden namelijk in of op je raamkozijn gemonteerd, zijn ze bovendien strak en passen perfect in het lijnenspel van een stoer industrieel interieur.

Elektrisch bedienbare gordijnen woonkamer

Dit trendy onderwerp kwam net al even ter sprake. Elektrisch bedienbare raamdecoratie, het is al lang geen hightech foefje meer waar alleen gadget fans mee pronken. Wanneer jij voor gordijnen kiest die elektrisch bedienbaar zijn dan werkt het systeem via een klein, haast onzichtbaar motortje en een stukje software. Jouw gordijnen worden aan een app op je telefoon gekoppeld en aan je smart home systeem. Je kan voor elke dag van de week programmeren wanneer je gordijnen open en weer dicht gaan. Dit biedt veel comfort en je bent goed bezig wat je ecologische voetafdruk betreft want je verbruikt minder energie.

Voordelen elektrische gordijnen woonkamer:

  • Hitte of kou weren door gordijnen dicht te doen
  • Vanuit waar je bent kan je inspelen op weersveranderingen
  • De temperatuur in huis blijft aangenaam
  • Je beperkt het warmteverlies via ramen
  • De airco hoeft minder hard te werken (als je die hebt)
  • De verwarming kan in de winter een graadje lager

Omdat je flexibel op de buitentemperatuur en veranderende weersomstandigheden kan inspelen bespaar je op energie, dat is duurzaam wonen. Juist wanneer je hoge ramen hebt of een brede pui zijn elektrisch bedienbare woonkamer gordijnen een slimme keuze.

Woonkamer gordijnen en veiligheid

Wanneer we het over automatisering en raamdecoratie hebben dan bieden gordijnen die vanzelf open en dicht gaan een veilig gevoel. Het lijkt namelijk, alsof er iemand in huis is, terwijl jij met vakantie bent of bij vrienden een avond feest viert. Met standaard woonkamer gordijnen kan je dit effect ook bereiken, dan heb je een timer nodig die de verlichting automatisch aan en uit schakelt. En je doet de gordijnen een beetje dicht, ook dat beperkt al de inkijk. Aan veiligheid kan je ook denken wanneer het om de mogelijke bedieningssystemen gaat zoals koorden of touwen.

Bedieningssystemen voor woonkamer gordijnen

Voor stoffen gordijnen kan je aan een stang denken, vooral handig wanneer je hoge ramen hebt en niet makkelijk bij het hoogste punt komt. Voor rolgordijnen of plisségordijnen is het meest eenvoudige systeem een koord of touw waar je aan trekt om je raamdecoratie open of dicht te doen. Kies je voor een hoogwaardig raamdecoratie merk dan is het bedieningssysteem kindvriendelijk. Zo zijn er koorden die zich automatisch oprollen. En er zijn touwen die op gewicht reageren zodat een kind niet verstrikt kan raken in het touw. Hierdoor zijn (plissé)gordijnen niet alleen voor woonkamers geschikt maar ook voor kinderkamers.

Gordijnen op maat voor woonkamer

Bij Thuisin kan je elk gordijn op maat laten maken. Of het om een gordijnstof voor luxe wave gordijnen gaat, plisségordijnen of rolgordijnen maakt niet uit. Wij bieden je goed advies, kiezen samen de mooiste kleuren en materialen voor je raamdecoratie en komen je gordijnen inmeten en ook monteren als jij wilt.

Want dat jij vervolgens jaren blij wordt van de prachtige gordijnen in je woonkamer, dat is ons doel. Ben je benieuwd naar alle opties en mogelijkheden, heb je vragen rond gordijnen? Kom naar de showroom, laat je inspireren of maak een afspraak.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Kant en klaar (over)gordijnen zijn helemaal af en kan je direct ophangen. Mits ze de juiste afmeting hebben voor je ramen of tuindeuren. Wijken de maten af van de standaard maten dan leveren wij ook gordijnen op maat. Heel praktisch want zo weet je zeker dat het perfect past en aansluit. Bij Thuisin ben je aan het juiste adres!

Natuurlijk wil je dat weten! Als wij weten welk product je wenst en aanvullende informatie hebben over om hoeveel ramen het gaat, welke stof, enz. maken wij graag een offerte voor je. Hierdoor weet jij exact waar je aan toe bent. kom gerust langs in onze winkel!

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Meer weten over woonkamer gordijnen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen