Rolluiken

In de winter zorgen rolluiken voor een goede isolatie en in de zomer zijn rolluiken een prima middel om zoninstraling te voorkomen en zorgen zij er voor dat de temperatuur binnen aangenaam blijft. Rolluiken zijn functionele producten. Meestal wordt gekozen vanwege de veiligheid; rolluiken geven een zekere bescherming tegen inbraak.

Functionaliteiten

Rolluiken zijn inbraakwerend, geluidsisolerend en zijn in de zomer een uitstekende zonwering. Rolluiken zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Daarnaast geven rolluiken een gevoel van privacy. Ook dempen ze het geluid, iets wat met name ‘s nachts prettig kan zijn.

Bekijk ze in onze winkel

Meten en monteren

Rolluiken worden in Nederland meestal achteraf aangebracht en niet ingebouwd zoals in Duitsland en België. Het betekent dat de rolluiken aan de buitenkant op de gevel worden gemonteerd. Belangrijk is om van tevoren te kijken hoe het rolluik gemonteerd moet worden; wat is de conditie van de gevel, hoe zijn de ramen ingebouwd en wat is de gewenste grootte en uitvoering? De installatie is vakwerk en de Thuisin specialist komt graag van tevoren de situatie bekijken en opmeten.

Lees meer over montage

Uitvoering

Een rolluik bestaat uit aluminium lamellen die kunnen afrollen en oprollen. Dat gebeurt via zijgeleiders, metalen strips die op de muur worden aangebracht en waarlangs de lamellen in een soort rails worden geleid zodat deze netjes omlaag en omhoog gaan. De onderste lamel is gevat in een onderlijst, een metalen strip die zorgt voor stevigheid en stabiliteit. In opgerolde toestand zit het rolluik in een kast waardoor het wordt beschermd tegen weer en wind. Die metalen kast is recht, afgeschuind of rond, dit al naar gelang de persoonlijke voorkeur. Ga naar je dichtstbijzijnde Thuisin winkel om deze rolluiken te bekijken.

Maak een afspraak
Jean-Pierre
Geschreven door
Jean-Pierre

Jean-Pierre is dé man op het gebied van raamdecoratie en buitenzonwering bij Thuisin!

Lees meer over Jean-Pierre

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Rolluiken kan je handmatig bedienen door middel van een band. Dat is een stevig plat ‘koord’ dat (meestal) ter bescherming opgerold zit in een platte doos die aan de binnenzijde van het pand wordt gemonteerd. Een elektrische bediening met een schakelaar op de muur is ook mogelijk, zelfs met een afstandsbediening.

Rolluiken worden aan de buitenkant op de gevel worden gemonteerd. Belangrijk is om van tevoren te kijken hoe het rolluik gemonteerd moet worden; wat is de conditie van de gevel, hoe zijn de ramen ingebouwd en wat is de gewenste grootte en uitvoering? De installatie is vakwerk en de Thuisin specialist komt graag van tevoren de situatie bekijken en opmeten.

Al onze zonwering wordt op maat gemaakt. Wij komen bij je thuis om op te meten welk formaat nodig is. Sommige zonwering is qua lengte wel op een maximaal formaat. Bekijk in de winkel de mogelijkheden.

Rolluiken zijn inbraakwerend, geluidsisolerend en zijn in de zomer een uitstekende zonwering. Daarnaast geven rolluiken een gevoel van privacy. Ook dempen ze het geluid, iets wat met name ‘s nachts prettig kan zijn.

Rolluiken isoleren als de beste. Niet allen bij warmte en kou, ze zorgen ook voor een betere geluidsisolatie. Ze houden optimaal de zon buiten en zorgen voor een hogere mate van veiligheid.

Thuisin heeft een grote collectie knikarmschermen, markiezen, rolluiken, screens en terrasoverkappingen.

Meer weten over rolluiken?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen