Rolluiken

In de winter zorgen rolluiken voor een goede isolatie en in de zomer zijn rolluiken een prima middel om zoninstraling te voorkomen en zorgen zij er voor dat de temperatuur binnen aangenaam blijft. Rolluiken zijn functionele producten. Meestal wordt gekozen vanwege de veiligheid; rolluiken geven een zekere bescherming tegen inbraak.

Functionaliteiten

Rolluiken zijn inbraakwerend, geluidsisolerend en zijn in de zomer een uitstekende zonwering. Rolluiken zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Daarnaast geven rolluiken een gevoel van privacy. Ook dempen ze het geluid, iets wat met name ‘s nachts prettig kan zijn.

Ons assortiment rolluiken

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Meten en monteren

Rolluiken worden in Nederland meestal achteraf aangebracht en niet ingebouwd zoals in Duitsland en België. Het betekent dat de rolluiken aan de buitenkant op de gevel worden gemonteerd.

Belangrijk is om van tevoren te kijken hoe het rolluik gemonteerd moet worden; wat is de conditie van de gevel, hoe zijn de ramen ingebouwd en wat is de gewenste grootte en uitvoering? De installatie is vakwerk en de Thuisin specialist komt graag van tevoren de situatie bekijken en opmeten.

Uitvoering

Een rolluik bestaat uit aluminium lamellen die kunnen afrollen en oprollen. Dat gebeurt via zijgeleiders, metalen strips die op de muur worden aangebracht en waarlangs de lamellen in een soort rails worden geleid zodat deze netjes omlaag en omhoog gaan. De onderste lamel is gevat in een onderlijst, een metalen strip die zorgt voor stevigheid en stabiliteit.

In opgerolde toestand zit het rolluik in een kast waardoor het wordt beschermd tegen weer en wind. Die metalen kast is recht, afgeschuind of rond, dit al naar gelang de persoonlijke voorkeur. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga naar je dichtstbijzijnde Thuisin winkel voor rolluiken die precies passen bij jouw stijl!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Rolluiken kan je handmatig bedienen door middel van een band. Dat is een stevig plat ‘koord’ dat (meestal) ter bescherming opgerold zit in een platte doos die aan de binnenzijde van het pand wordt gemonteerd. Een elektrische bediening met een schakelaar op de muur is ook mogelijk, zelfs met een afstandsbediening.

Rolluiken worden aan de buitenkant op de gevel worden gemonteerd. Belangrijk is om van tevoren te kijken hoe het rolluik gemonteerd moet worden; wat is de conditie van de gevel, hoe zijn de ramen ingebouwd en wat is de gewenste grootte en uitvoering? De installatie is vakwerk en de Thuisin specialist komt graag van tevoren de situatie bekijken en opmeten.

Het exacte bedrag aan energiebesparing door elektrische rolluiken zal variëren. Dit is mede afhankelijk van factoren zoals het klimaat en de mate waarin rolluiken worden gebruikt. Over het algemeen helpen rolluiken om de warmte in de winter binnen te houden en om de warmte in de zomer juist buiten te houden, wat kan leiden tot lagere energiekosten.

Al onze zonwering wordt op maat gemaakt. Wij komen bij je thuis om op te meten welk formaat nodig is. Sommige zonwering is qua lengte wel op een maximaal formaat. Bekijk in de winkel de mogelijkheden.

Ja, elektrische rolluiken kunnen vaak worden geïntegreerd in slimme woningtechnologieën, waardoor je ze kunt bedienen en automatiseren met behulp van spraakopdrachten, apps of geautomatiseerde scenes, afhankelijk van het slimme systeem dat je gebruikt. Dit biedt extra gemak en controle over jouw rolluiken als onderdeel van jouw slimme thuisnetwerk.Wij vertellen je er graag over.

Ja, elektrische rolluiken kunnen doorgaans op afstand worden bediend via afstandsbedieningen, schakelaars of smartphone-apps, waardoor je ze kunt openen en sluiten zonder fysiek bij het raam of de deur aanwezig te zijn. Bekijk de mogelijkheden bij ons in de winkel.

Rolluiken zijn inbraakwerend, geluidsisolerend en zijn in de zomer een uitstekende zonwering. Daarnaast geven rolluiken een gevoel van privacy. Ook dempen ze het geluid, iets wat met name ‘s nachts prettig kan zijn.

Rolluiken isoleren als de beste. Niet allen bij warmte en kou, ze zorgen ook voor een betere geluidsisolatie. Ze houden optimaal de zon buiten en zorgen voor een hogere mate van veiligheid.

  • Verbeterde isolatie. Rolluiken isoleren beter dan veel andere zonweringsopties. Ze hebben een gesloten constructie met een luchtlaag tussen het raam en het rolluik, waardoor warmteverlies wordt verminderd en je energie kunt besparen
  • Verbeterde privacy en veiligheid. Rolluiken zorgen voor meer privacy. Ze kunnen helemaal dicht, dus niemand kan naar binnen gluren. Bovendien zijn ze ook nog eens een fysieke barrière tegen inbrekers en vandalen. Dat schrikt ze mooi af!
  • Geluidsreductie. Rolluiken hebben een geluiddempend effect, waardoor zestorende geluiden van buitenaf te verminderen, zodat je een rustige en vredige sfeer in huis hebt
  • Flexibele lichtregeling. Met rolluiken kun je heel precies bepalen hoeveel licht er de ruimte binnenkomt. Je kunt de lamellen namelijk deels openen, zodat je de perfecte hoeveelheid natuurlijk licht kunt binnenlaten zonder dat het helemaal geblokkeerd wordt. Het is echt handig om de controle te hebben over de lichtinval en zo een aangename sfeer te creëren met rolluiken.
  • Verbeterde duurzaamheid. Rolluiken zijn echt sterk en gaan lang mee. Ze kunnen tegen allerlei weersomstandigheden en blijven stevig, zelfs na verloop van tijd.

Thuisin heeft een grote collectie knikarmschermen, markiezen, rolluiken, screens en terrasoverkappingen.

Ja, over het algemeen worden elektrische rolluiken als veiliger beschouwd dan handmatige rolluiken. Dat komt omdat elektrische rolluiken ingebouwde beveiligingsfuncties kennen. Vraag ernaar in onze winkel.

Ja, elektrische rolluiken bieden vaak verschillende bedieningsopties, zoals afstandsbedieningen, schakelaars, timers en smartphone-apps, zodat je ze kunt bedienen op de manier die het beste bij jouw behoeften past. De beschikbare opties bespreken we graag in onze winkel.

Meer weten over rolluiken?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen