Waarom buitenzonwering je gelukkiger maakt

De zomer; ik ben er geen fan van, het drukste seizoen van het jaar. Hoezo? In de 3 weken voorafgaand aan de zomervakantie moet iedereen nog een kinderverjaardag of tuinfeestje er doorheen jassen, hoe dan?! Plus de seizoensafsluiting van de sportclub, musical van groep 8, wandel4daagse – lees: wandelen in een week met hittegolf en onweer, schoolreisjes, … Hoe vol zit jouw agenda met gezellige, zomerse, dubbele afspraakjes? Wacht even, waar worden we ook alweer gelukkig van? ONTSPANNING! Met buitenzonwering, die maakt gelukkig, en hoe; lees gauw verder.

Waarom zijn middagdutjes beter dan anti-rimpel crème?

Ja, relax, vooral tijdens dat halfuurtje wanneer je thuis bent en even niets hoeft. Als je mij zoekt? Ik lig verstopt tussen de kussens van mijn tuinbankje, earbuds in, Top 40 zomerhits op de oortjes, ogen dicht en vanuit mijn veranda beam ik me naar een Caribisch eiland.

De beste buitenzonwering voor levensgenieters

Groetjes vanaf de Antillen! Oeps, toch niet; het is mijn achtertuin. Daar is het extra genieten sinds wij terraszonwering hebben aangeschaft. Lig ik met tropisch weer lekker in de schaduw en de schaduwtjes onder mijn ogen verdwijnen vanzelf ;-) Ik ben fan van onze mega knikarmscherm van 500 x 300 cm, ideaal! De experts bevelen het aan: een halfuur power-nappen. Ik beveel je aan: zonwering; voorkomt zonnebrand en rimpels op je voorhoofd, mocht je je net als ik verslapen.

Wat kost buitenzonwering?

Als je een knikarmscherm koopt, hangt de prijs af van de grootte van het doek, het materiaal en de constructie. Een populaire afmeting is de kinkarmscherm van 500 x 300 cm in grijs, beige of juist leuk met een maritiem streepje. Om ervoor te zorgen dat dit je beste koop wordt, laat de vakmensen van Thuisin even een offerte voor je maken, inclusief inmeten en plaatsen van de zonwering, dan ben je volledig op de hoogte van de prijzen; gewoon geen verrassingen en goede service!

Wat kost zonwering rolluiken of screens?

Rolluiken en screens vallen ook onder de buitenzonwering. Je laat ze op de buitenkant van je ramen plaatsen en met screens en rolluiken isoleer je jouw woning. Nu strepen we niet het aantal dure zonnebrandcrème-potjes weg tegen de prijs van buitenzonwering. Want zonnebrandcrème, aardbeien, een zwembad met pomp, BBQ accessoires of chub rub shorts zijn seizoensproducten; maar rolluiken zijn het hele jaar door van toegevoegde waarde voor je huis.

Zonwering kopen en laten plaatsen

Voor de kosten van rolluiken of screens kijken we samen naar het aantal ramen, welke uitvoering je wilt en of je jouw nieuwe buitenzonwering op houten of kunststof kozijnen wilt laten plaatsen. De vakmensen adviseren je graag!

Dit doen rolluiken en screens voor jou:

De warmte kan niet via de ramen naar binnen, super fijn voor je slaapkamer. Extraatje: in het donker rust je beter uit, en je partner, je kinderen, je logees, je kanarie of schildpad... komt iedereen goed gemutst het nest uit ’s ochtends, dat is pas relaxed :-)

Trends en tips volgen? Met onze nieuwsbrief!

Voordelen buitenzonwering

Ja, het is nogal een investering, buitenzonwering zoals knikarmschermen, screens, rolluiken of markiezen.

Daarom hier jouw lange termijn voordelen van zonwering:

  • Betere isolatie van je huis
  • Binnen blijft het aangenaam tijdens warm weer
  • Betere nachtrust door prettige kamertemperatuur
  • Rolluiken en screens maken het moeilijk voor inbrekers
  • Fijne schaduwplek dankzij terras- of veranda zonwering
  • Mooi aangezicht van je huis met markiezen

Wil je nu ook zo'n mooie terraszonwering of rolluiken voor je slaapkamer? Bespreek de opties en kosten, kom langs in de winkel en stel jouw vragen of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Is zonwering duurzaam?

Ja, buitenzonwering is duurzaam! Want als je de hitte niet eens naar binnen laat, hoef je de hitte ook niet naar buiten te krijgen. Apparaten als een ventilator en airco kunnen dus de deur uit! Onder de streep kan je dankzij het isolerende effect van zonwering dus besparen op je energiekosten. De kosten voor rolluiken en screens haal je er niet alleen met warm weer uit.

Elke dag energie besparen met rolluiken

Buitenzonwering is best wel een gek woord voor dit soort raambekleding. Want met screens of rolluiken voor je ramen beperk je juist in de winter en periodes met koud weer het warmteverlies via de ramen. Hierdoor blijft de warmte van je kachel, vloerverwarming of gewone verwarming in huis.

Kijk je er ook al naar uit? Knus met een kopje warme chocomel op de bank zitten, Sinterklaas, Kerst en oudejaarsavond vieren, heerlijk! Oh nee HELP, het is nog steeds het drukste seizoen van het jaar ;-)

Kom naar onze winkel

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin